Un pic de concediu

 

poza4.jpg

 

 

 

Colegele de la emaramures.ro, ziarul on-line al maramuresenilor, „actualizat non-stop” (altminteri o intreprindere extrem de utila si ambitioasa), m-au criticat, pe buna dreptate, ca am lasat blogul in paragina dupa vreo trei zile de postari, ca n-am spus nici ca m-am plictisit, nici ca nu mi se mai pare interesant, nici ca am …luat o pauza…

De fapt, a venit si pentru mine acea perioada de gratie din fiecare an, perioada in care imi iau un mic concediu, cand nu vreau sa stiu nici de politica, nici de discutii despre politica, despre starea partidului, despre ce sfori mai trag unii sau altii etc…si incerc (ca nu reusesc intotdeauna e alta chestiune) sa nici nu raspund la telefonul mobil.

E adevarat, de data aceasta am vrut sa fac o exceptie pentru blog. Am carat laptopul dupa mine in concediu, cu toate inconvenientele derivate din acest tip de transport (scoate-l la controlul anti-tero din geanta, pune-l la loc etc.). Din pacate insa, entuziasmul meu de a fi blogger si din concediu s-a stins destul de repede, atunci cand am constatat ca la hotelul ales nu te puteai conecta la Internet decat prin dial-up, dial-up care mergea ca ochiul mortului….

Anul acesta am ales Creta pentru mica mea perioada de refugiu.

Veti spune probabil ca nu e bine,  ca un politician responsabil trebuie musai sa incurajeze turismul autohton, mergand doar pe litoralul romanesc. Daca nu merge la Mamaia sau la Neptun, e ori snob, ori are prea multi bani (deci e corupt), ori e lipsit de simt patriotic – ar spune unii… Va marturisesc  ca de vreo opt ani am decis sa nu-mi mai petrec concediile „la mare” la noi. Am mai trecut pe acolo cu ocazia diverselor seminarii., simpozioane si scoli de vara pe care institutiile si partidele le organizeaza anual, pentru a mai da prilej de iesire din decor. Refuz sa merg la mare la noi nu din snobism si nici din cauza faptului ca m-ar da banii afara din casa. Dimpotriva, preturile mi se par chiar mai piparate decat in strainatate, iar raportul dintre ceea ce platesti si servicii este net in defavoarea litoralului romanesc.

Dar nu acesta este singurul motiv… Ma obosesc inghesuiala si zgomotul asurzitor, ma enerveaza la culme mitocania agresiva si, mai ales, mizeria care iti sare in ochi la tot pasul. Ieri, rasfoind blogurile unor prieteni, am dat de o postare extrem de bine scrisa a lui Vlad Petreanu de la Antena 1/3 despre experienta sa nefericita pe litoralul romanesc al Marii Negre. Cititi-o ca merita! Veti intelege mai bine si de ce eu prefer, de la o vreme, sa nu mai calc pe acolo in concediu…

Bye the way, va recomand sa cititi tot blogul lui Vlad Petreanu,  care mi se pare unul dintre cele mai bine scrise de pe net.

Noi am inceput impreuna, in 1990, scriind la un ziar care nu era foarte popular in acel moment printre tineri pentru ca facea politica fesenista: ziarul AZI. Ne chinuiam sa construim impreuna o pagina pentru studenti, care nu erau insa prea indragostiti de ce facea FSN-ul pe atunci. Vlad avea un talent de reporter deosebit, o scriitura extrem de expresiva. Dupa parerea mea, televiziunea, chiar daca i-a adus o efemera celebritate, nu i-a facut neaparat un bine profesional. Citind blogul lui, mi-am reconfirmat parerea: e o pierdere pentru presa scrisa.

Dar sa ma intorc la ale mele: am fost in concediu. Am vazut Knossos, centrul de iradiere a civilizatiei minoice.

Am stat la plaja si am citit in liniste sase carti in sapte zile. Despre ele, intr-o postare viitoare.

Publicitate

Un comentariu

Din categoria Uncategorized

Un răspuns la „Un pic de concediu

  1. dana

    am crezut ca nu mai scrii. nu esti un blogger adevarat.asteptam sa fii mult mai activ si sa incepi mai multe subiecte

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s