Welcome si pentru Eddie Hellwig!

L-am adaugat, cu mare placere, in blogroll, si pe Eddie Hellwig… Il felicit si ii urez si lui sa fie un blogger mai constiincios ca mine!!! Eddie Hellwig, deputat (tranzitoriu) din partea PC, face parte, ca si mine, dintr-o „specie” pe cale de disparitie in politica romaneasca….”Specia” celor care mai pun mana si pe o revista, si pe o carte, care au si alte discutii in afara de cum „smenarim” banii din bugetul de stat, pentru primari sau pentru noi….

Eddie Hellwig a fost unul dintre putinii cu care, de-alungul timpului, am putut avea conversatii pe teme „geopolitice”. Vad ca in primul lui post a scris ceva despre alegerile din Rusia….Interesant… Eddie, trebuie sa iei in considerare analiza unui rus, care spunea, sper sa citez corect din „The Economist”, ca peste tot alegerile sunt un prilej de schimbare/reconfigurare a puterii… Doar in Rusia, ele au devenit un mecanism de consolidare a puterii existente…

E de discutat pe tema asta, ca si pe pe tema „democratiei suverane” care ni se serveste azi de ideologii Kremlinului….

Anunțuri

2 comentarii

Din categoria Uncategorized

2 răspunsuri la „Welcome si pentru Eddie Hellwig!

 1. Moshe Gruber

  Pai specia (cu cartea si revista) ar trebui sa fie pe cale de aparitie si nu de disparitie. Altfel, sigur, in Ro s-au facut 16.000 de doctori (in stiinte, economie, politica, militzie samd),… ar fi misto sa-si faca partid, macar aia peste 10.000 care l-au facut pe bani…Cat priveste Rusia, matches si topping, adica ori ne luati in decizii, ori ne dam hutza de unii singuri, ca tot vine Vladimir premier la anu`. Ce, marinaru` de pe Amiral Kuznetsov nu are dreptul sa vada Adriatica, ca si colegii din flota a 6-a yankee? Sau Atlanticul…
  Ar fi interesant un post mai analitic pe pozitiile PES relativ la Kosovo si ce spun si socialistii sarbi, pentru ca am impresia ca eventualul soc il preia UE, iar un pull back al americanilor din zona (mai tarziu sau mai devreme) lasa loc la niste colocvii pe teme de agricutura sarbo-albaneze de o sa duduie fabricile de munitie de cata productie o sa aiba

 2. Acum niste ani stateam la o sueta cu un amic. Chinez. Si pe deasupra si fiu de CC-ist. Si il tot frecam la neuron cu textul invatat de la Abe Lincoln: „human rights” in sus, „human rights” in jos.
  Amicul Chen ranjea. La un moment dat ma bate pe umar si imi zice: „My friend, I know this song. The americans are singing it everytime they want to ask some favor for one of their companies. I am going to tell you exactly what we keep telling them: Human rights? Democracy? How do you think democracy can rule over 1.5 billion people. Not just any people! Chinese! And then again… let’s supose we do that. Assuming starting tomorrow we give passports and freedom, including freedom to travel, to all our 1.5 billion countrymen… Now try figure what will be their first destination and how soon will they be back? ”
  Recunosc, replica m-a cam dezumflat. Nu ca ar fi absolut corecta, dar e, totusi, demna de luat in seama.
  La fel si in cazul Rusiei. Mujicul e obisnuit sa simta cizma cu talpa groasa a Kremlinului apasandu-l pe grumaz si lasandu-i exact atata libertate de miscare cat sa ajunga cu mana pana la sticla de Krepkaia. Asta ii confera un sentiment de securitate.
  Rusul stie instinctiv ca daca gospodin prezidateli nu e in stare sa-l stapaneasca si sa-i dea spaime lui, mujicului, greu va speria pe cineva de afara.
  Dar despre asta cred ca o sa-l conving pe Moshe si o sa pritocim un text la noi in blog. ( http://moshemordechai.wordpress.com )

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s