Am cam ramas in urma cu scrisul

Regret ca am cam ramas in urma cu scrisul pe blog. Mai intai m-a dovedit o gripa rebela, care m-a tinut lat in pat si fara chef de nimic cateva zile. Apoi am fost plecat o vreme la Bruxelles, la petrecerea organizata de Grupul Socialist din Parlamentul European pentru Anul Nou 2008, petrecere la care am fost invitati si noi, fostii europarlamentari. Am pregatit si am participat la dezbaterea asupra viitorului stangii in Romania, dezbatere organizata de Institutul Social Democrat „Ovidiu Sincai” si Fundatia „Friedrich Ebert”.
Nu in ultimul rand, am umblat cate doua-trei zile pe saptamana in „teritoriu” (urasc expresia asta care isi are sorgintea in mintea activistilor raionali ai PCR), pentru a testa pulsul in ceea ce priveste alegerile locale.
Se apropie perioada desemnarii candidatilor pentru primarii, pentru consiliile locale si judetene, ceea ce cam incinge spiritele. Se trag sfori, se fac si se desfac aliante la nivel local (in interiorul partidului, se intelege), se pregatesc „armele” de campanie. Nivelul de nervozitate e in crestere…
Unele capete mai „infierbantate” au inceput chiar sa organizeze (oarecum prematur, cred eu) „comploturi” pentru listele parlamentare…Doritorii fac drumuri pe la Bucuresti, pe la diversi lideri (ce sa-i faci? suntem un partid care s-a „democratizat”, are multi lideri si pe nici unul nu-l doare gura sa promita), se solicita si se „obtin” asa-zise garantii privind locurile eligibile..Care garantii, desigur, vor avea soarta castelelor de nisip intr-o luna sau doua…
Ca parlamentar, esti pus intr-o situatie relativ delicata. Presa, stimulata si de colegii de partid, iti cere sa-ti exprimi preferinta pentru unul sau altul dintre candidatii PSD…sa zicem la Primaria Baii Mari…acolo unde sunt eu deputat. Ce sa spui? Ca toti sunt buni, chiar daca tu nu crezi lucrul acesta? Raspunsul nu satisface curiozitatea presei, nici nu calmeaza orgoliile colegilor. Daca le propui o competitie deschisa intre programe si solutii, cum am incercat eu sa fac, tot nu e bine…Unii iti vor spune ca organizatia municipala a decis deja, asa ca ce te bagi tu….Dar despre candidaturile la Primaria Baii Mari, intr-un alt post.
Oricum, o perioada agitata si interesanta. Ceea ce, desigur, nu reprezinta o scuza pentru faptul ca nu reusesc sa ma disciplinez si sa fiu un blogger adevarat. Aici Bibliotecaru ma critica pe buna dreptate. Dar hai sa zicem ca februarie reprezinta un nou inceput, ca voi incerca sa-mi impun sa scriu cu o anumita cadenta si, mai ales, ca voi scrie mai scurt…Aici experienta mea de redactor de texte politice imi joaca o festa: sunt tentat sa scriu lung, desi specificul blogului e cu totul altul.
Mai ales ca in ultimul timp au aparut teme interesante: sondajul IPP privind „cum muncesc parlamentarii”, desfiintarea prin hotararea Curtii Constitutionale a CNSAS si, nu in ultimul rand, revenirea lui Adrian Nastase intr-o functie in fruntea PSD…
Apropo de chestia asta, am ramas in urma si cu raspunsurile. Krudus mi-a adresat o intrebare franca daca eu cred ca Ion Iliescu si Adrian Nastase mai pot fi considerati exponenti ai stangii politice. O sa-ti raspund, Krudus, asa cum vrei tu: nu ca politician ci ca simplu cetatean. Da. Si o sa-ti spun si de ce. Intr-un post viitor.

3 comentarii

Din categoria Uncategorized

3 răspunsuri la „Am cam ramas in urma cu scrisul

 1. marian ilea

  candidaturile astea la primarie sint ca si contestatiile din p.s.d. baia mare….nu se mai rezolva iar bietul presedinte in loc de ales e contestat si n loc de necontestat la primarie e intr un lot gros de catindati….oricum in p.s.d. baia mare e posibil absolut orice si candidatura la primarie se va stabili probabil dupa ce competitia electorala se va fi terminat demult…noroc ca in p.s.d. maramures treaba merge relativ coerent…adica aici sint totusi candidati….poate analizezi situatia ca om politic si nu ca pesedist baimarean apt a fo tras la raspundere de un presedinte contestat

 2. dmihalache

  @marian ilea
  In primul rand ma bucur, mare guru al presei maramuresene, ca ai ajuns si tu sa citesti blogul meu.
  Pe fond: eu nu cred ca a fost benefic pentru PSD Maramures in general, si pentru PSD Baia Mare in special, sa amane sine die solutionarea contestatiilor depuse. Lucrurile trebuiau clarificate. Intr-un sens sau in altul. Discutia trebuia sa aiba loc, in cadrele statutare.
  Doi la mana. Si chestia cu candidaturile va trebui transata tot dupa metodologia prescrisa de Statut si de regulamentele partidului. Organizatia propune, Biroul Judetean aproba, Bucurestiul valideaza. Joaca de-a uite candidatul, nu e candidatul e puerila.
  Trei. Astept AXA TV si pe tine ca moderator sa organizam o dezbatere intre cei care s-au (auto)propus ca si candidati din partea partidului pentru Primaria Baii Mari. Sper sa o putem face saptamana viitoare. Daca partidul nu vrea sa o organizeze, o fac eu ca persoana privata, impreuna cu tine, institutie privata.
  Deci trag nadejde ca nu e cum spui tu, iar candidatura la Primarie se va definitiva in timp util, nu dupa ce competitia electorala se va fi incheiat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s