A trecut si doctoratul meu…

Marturisesc ca am avut emotii…Mari…Dar acum este oficial: comisia a decis sa-mi acorde titlul de doctor in stiinte politice. Alaturi de mine au fost ieri multi prieteni. In primul rand, am fost onorat de participarea la aceasta sustinere publica a tezei de doctorat a domnului Adrian Nastase. Lui i s-au alaturat prieteni buni: deputatii Radu Podgorean, Cristian Dumitrescu, Titus Corlatean, analistii politici Iosif Boda si Mihai Milca, Anne Juganaru, directorul executiv al Institutului Social Democrat „Ovidiu Sincai” si Florin Abraham, directorul de studii al aceluiasi Institut. O prezenta mai speciala si foarte draga a fost profesorul Trifon Carausu, cel care, prin 1985, cred, imi inmana prima diploma de premiant la Olimpiada Nationala de Istorie…Le multumesc si membrilor TSD care au vrut sa fie de fata la acest eveniment: Ioana Pop, Adi Vasile, Catalin Pintea…
Dezbaterile au fost chiar interesante. Daca in lucrare eu vorbeam despre „moartea” conceptului de Europa Centrala dupa extinderea NATO, participantii mi-au atras atentia ca acest concept ar putea fi oricand reutilizat in functie de conjunctura politica, inclusiv de evolutiile intra-europene.
Multumirile mele se indreapta in primul rand spre profesorul Mihail Ionescu, care a avut rabdarea sa-mi coordoneze aceasta teza atatia ani si sa ma indrume cu sfaturile lui…
Anunțuri

15 comentarii

Din categoria Uncategorized

15 răspunsuri la „A trecut si doctoratul meu…

 1. Eu încă aştept documentul numit „Doctrina PSD”. Bătălia pe care aţi dat-o a fost să obţineţi o diplomă, eu vă cer recunoaşterea naţională care nu are legătură cu o bucată de hârtie cu timbru sec. Vreţi un rol în istorie?
  Dl. Iorgovan, Dumnezeu să-l odihnească, va fi pentru totdeauna Părintele Constituţiei Postsocialiste, nu aţi vrea să fiţi unul dintre părinţii doctrinei social-democrate româneşti. Mi se pare că l-am observat prin poze şi pe domnul Adrian Năstase. Şi el ar putea fi un al tată al doctrinei. Este momentul pentru acest act până în alegerile locale.
  Vă mulţumesc pentru atenţie, domnule dr. Mihalache, am încredere în domnia voastră.

  PS. Ştiu că nu sunt politicos şi mă doare că nu sunt politicos… dar timpurile au evoluat prea departe pentru a nu fi oarecum cuprins de panică.

 2. deci de acum trebe sa iti spun domnu doctor
  o sa ma obisnuiesc
  ca ne obisnuim cu toate 😀

 3. annamaria somay

  felicitari domnule deputat! cum se spune prin cartiere: esti din ce in ce mai „tare” :))

 4. Felicitari dane,
  din pacate asa cum ti-am spus nu am putut fi prezent deoarece eram in circumscriptie dar sunt ferm convins ca a fost interesant si placut joi cand ai sustinut teza.
  Profesorul Ionescu merita respectul nostru ca ne-a suportat intreaga perioada de doctorat si totodata ca a avut rabdare pina sa ajungem la final de doctorat ( la mine mai dureaza cateva luni).
  Am sa imi fac timp intr-un weekend sa iti citesc gandurile doctorale si sa avem apoi dezbatere pe marginea tezei tale.
  Oricum sunt convins ca nu a aparut un nou doctor in piata stiintelor politice ci avem o recunoastere a competentelor pe care le detii in aceasta sfera,
  succese in continuare

 5. Micul mason

  am descoperit si eu ce era cu pesedeii din curtea SNSPA…Eu care-mi faceam deja scenarii cum ca se aduna gasca sa puna de-o campanie cu profii, portarii si studentii de pe-acolo.
  Sa traiti herr Doktor! La cat mai multe „operatii” reusite 🙂

 6. Felicitari, Dan! E o mare realizare si sunt foarte bucuroasa pentru tine. Mult succes, Corina

 7. Pingback: Iubim Ironia pentru Iasi | Politica si New Media

 8. m

  Felicitari! Sint sigura ca meriti titlul pe bune.
  Succes in tot ce faci si spor si la blog-uit. Mi-a placut ultimul tau text despre ‘uninominal’, dar si necomentata postare ‘ideologica’- ‘programatica’.
  Sper sa avem ocazia sa discutam una-alta cit mai curind, la Bucuresti sau la Bxl…

 9. ioana

  felicitari Dane!

 10. Darius Filip

  Felicitari! Acu’ iar va trebui sa iti schimbi headerul la blog. 🙂

 11. Bravo, domnule, să fie într-un ceas bun!

 12. Bravo, domule! Să fie într-un ceas bun!

 13. Maria

  FELICITARI!!! (de pe meleaguri banatene)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s