Un excelent raport despre izolarea Romaniei sub “doctrina Basescu”, din pacate discutat mult prea putin

Un raport excelent despre politica externa a Romaniei sub zodia Basescu a publicat, saptamana trecuta, Institutul Social Democrat „Ovidiu Sincai”, condus de Adrian Severin. Raportul, care poate fi citit aici, se intituleaza sugestiv „Efectele doctrinei Basescu: izolarea internationala a Romaniei”. Din pacate, presa a preluat mult prea putin din continutul lui…Pentru ca fiecare tema merita discutata si disecata in parte: de ce Romania nu a reusit sa-si construiasca un profil de „jucator european” dupa aderare? De ce politica externa nu a avut ca obiectiv si, sau in primul rand, securitatea energetica a tarii ? De ce relatiile cu Moldova s-au deteriorat la un nivel inacceptabil, desi Traian Basescu a sprijinit in mod activ realegerea comunistului Voronin ca Presedinte? De ce relatiile cu Federatia Rusa sunt, practic, inexistente? Care este valoarea reala a „axei” „Washington-Londra-Bucuresti”???
Reclame

5 comentarii

Din categoria Uncategorized

5 răspunsuri la „Un excelent raport despre izolarea Romaniei sub “doctrina Basescu”, din pacate discutat mult prea putin

 1. Mihnea Georgescu

  Întrebări foarte pertinente, dar, din păcate, retorice, atâta vreme cât la Cotroceni se află cine se află, iar la Externe Mr. Good Point.

 2. krudus

  Problema este ca Romania a fost izolata de Justitie, prin ultimele legi promulgate in Parlament.

  Suntem la mana celor care ne fura cu legea-n mana domnule Mihalache, pe mine acesti indivizi ma ingrijoreaza cel mai tare.

  Romania este macinata de coruptia institutionalizata,de „solidaritatea de tip mafiot” nu de ce face un presedinte care, sa fim sinceri, are sanse mari sa fie reales.

  PSD-eul, a ratat ultima sansa de-a deveni un partid de stanga,partidul poporului care voteaza.

 3. integratorul

  PSD propune Pactul National pentru sanatate in Romania, sub egida Parlamentului. Detalii la adresa http://pactsanatate.blogspot.com/

 4. Doru Rusu

  Independenta asa numitei provincii Kosovo a fost o eroare fundamentala a politicii americane.Fara a porni de la prejudecati etnice mafia albaneza reprezinta aici in Germania , si acest lucru este relevat de raportul OK(organisierte Kriminalität) cea mai periculoasa mafie din civilizata Germanie.Germanii, un popor extrem de ospitalier cu strainii u oferit refugiatilor kosovari adapost in anii 98-99.Desigur ca au foist si sarbi extremisti care au comis crime , nu exista padure fara uscaturi.

  Dar in toate orasele mari germane mafia albaneza alaturi de cea rusa nu fac altceva decat sa justifice sentimentele antistraini ale unor germani care pe buna dreptate solicita repatrierea acestora in tarile de origine.In fapt germanii ca si celelalte tari vesteuropene se confrunta cu problema imigrantilor musulmani care nu doresc integrarea in societatea europeana dominata de crestinism si valori europene(egalitatea femeii cu barbatul , justitia exercitata de institutii si nu de preoti)

  Am trait in Danemarca;Olanda si Franta si am fost si in Italia si Spania.Toate aceste tari se confrunta cu aceeasi problema. Daca nemtii ar fi acei vechi nazisti numai ei ar avea aceatsa problema dar problema imigrantilor din Magreb,Turcia dau Rusia de dincolo de Petersburg este una reala si un nou stat in care domina criminalitatea si mafia este un pericol pentru scopul nostru comun , o Europa civilizata si moderna!

  Cu deosebita stima

  Michael Scherer

 5. V-aţi mai gândit, faceţi o doctrină social-democrată în colaborare cu Adrian Năstase? Dacă vreţi şi aveţi nevoie de ajutor, îmi spuneţi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s