Dumnezeu sa te odihneasca, Ovidiu…

Duminica a murit Ovidiu Muşetescu, fost deputat, fost ministru al privatizării în guvernul Adrian Năstase. Un om decent, un om modest, căruia nu o dată i s-au pus în spate culpe pe care nu le avea sau pe care ar fi trebuit sa le poarte altii. In primul rand, un om destept. L-am cunoscut bine pe Ovidiu, era, înainte de a se ocupa de chestiuni economice, un veritabil partener de analiză şi strategie politică. Îmi pare nespus de rău că o boală necruţătoare l-a făcut să plece înainte de vreme din mijlocul nostru, atunci când era înca in puterea vârstei.

Mi s-a părut şi mie extrem de abject faptul că atunci când el se zbătea între viaţă şi moarte pe un pat de spital, unii procurori DNA să-l trimită brusc în judecată, pentru un dosar controversat, iar Traian Băsescu să semneze foarte rapid decretul privind începerea urmăririi lui penale.

Ştiu că pe Ovidiu l-a afectat mult acest gest abject şi că i-a măcinat ultimele zile de viaţă.

În fond asta arată dimensiunea unui regim care nu este doar autoritar, ci şi profund inuman.

Să fii convins, Ovidiu, că mulţi dintre noi îşi vor aminti de tine ca despre una dintre figurile luminoase ale istoriei postdecembriste, ca un om inteligent si reformator, dincolo de porcăriile pe care regimul Băsescu ţi le-au înscenat si ar vrea sa le arunce in cartea de istorie. Ea, istoria, te va aseza la locul cuvenit, intre cei care au avut un merit indiscutabil in tranzitia de la totalitarism la democratie. Dumnezeu să te odihnească în pace!

PS. M-aş fi aşteptat poate ca Partidul Social – Democrat să organizeze unui fost ministru şi secretar executiv al său funeralii pe măsură. Sau măcar să dea un comunicat de presă, în care să-şi exprime regretul pentru moartea unui om care a fost ani de zile un militant de bază al formaţiunii politice. Probabil însă că în epoca domnilor Vanghelie şi Dragnea, asemenea gesturi de solidaritate şi compasiune nu mai sunt la modă…

Anunțuri

2 comentarii

Din categoria Uncategorized

2 răspunsuri la „Dumnezeu sa te odihneasca, Ovidiu…

  1. Someone

    Ce te puteai astepta la Basescu? Nu are nici mama, nici tata, nici Dumnezeu, nici bun simt, nici mila. Poata calca pe oricine si orice in picioare.

  2. Claudiu

    Apreciez modul in care ai tinut sa cinstesti memoria dlui Ovidiu Musetescu, unul dintre militantii de baza ai PDSR, apoi PSD. Imi amintesc de numeroasele zile petrecute pe Kiseleff impreuna cu domnia sa, in perioada in care unii care se dau mari..stangisti, aruncau cu noroi in imaginea partidului si a liderilor sai. Intr-adevar a plecat prea devreme dintre noi. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s