Patologia politica a excesului…

Vasile Dancu are o analiza relativ corecta asupra esecului lui Mircea Geoana in turul II. O reproduc aici, cu observatia ca nu impartasesc punctul sau de vedere privind momentul Timisoara:

Patologia politica a excesului.
Cum a putut pierde Mircea Geoană?Ma întreb cum a reusit Mircea Geoana sa piarda dupa ce coalitia care-l sprijinea a reusit, la cateva zile după turul I, sa ajunga la o diferenta linistitoare.

Toate mergeau linistit spre o victorie facilă. Traian Basescu nu avea prea multe mijloce pentru a ridica tensiunea electorala, mai ales pentruca fusese fixat in stereotipul conflictualist, o eticheta care,bazandu-se pe comportamentul de jucator, il priva pe Presedinte de posibilitatea de a declandsa un scandal. O modalitate ar fi fost dezbaterile directe, dar aici Geoana actionat inteligent: a acceptat doar strictul necesar, adica o singura dezbatere.

Cum din dezbaterea anterioara Mircea Geoana ieșise bine, nu era de asteptat nici o surpriza. Presedintele era prizonier, iar Alianta electorala putea sa-si calculeze șansele aproape aritmetic. Trebuia doar tras de timp si lasate lucrurile să curgă.
Nu erau necesare gesturi bruste, poate ca nici publicarea obsesiva a sondajelor, corecte, cu Basescu la mare distanta sub Geoana nu trebuia facuta. Doar o prezenta eleganta, pacificatoare, exemplificare a linistii si stabilitatii viitoare.

A aparut atunci ceva care a burversat totul, iar Mircea Geoană poate ca nici nu este vinovat pentru asta, nici el si poate nici echipa de strategie de campanie.
A devenit invingator si cei din jurul lui au incepuit sa se miște pentru a aduce o contributie la victoria finala. Daca-l cunosc bine pe Hrebenciuc el nu cred ca a gandit asta. El parca știa sa astepte, să stea camuflat, sa nu se expuna aiurea. Poate ca aici lucrurile i-au scapat de sub control pentru că fiecare a vrut sa arate ca este cel care l-a ajutat decisiv.

Domnul Patriciu l-a ajutat cu filmuletul de la Ploiesti, iar televiziunile partenere l-au dat de atîtea ori pâna ce toata lumea s-a excitat prea tare (unii contra, altii pro) dar daca tragem linie cei mai multi au ajuns la concluzia ca este fals si unii deja s-au hătarât sa merga la vot.

A venit apoi altcineva care l-a dus la Timisoara, in loc sa-l duca la Alba Iulia. Considearata ca indecenta, alianta semnată la Timisoara i-a activat impotriva pe anticomunisti, anticomunuisti care nu fusesera foarte sensibili la mesajul lui Traian Basescu.

In acel moment inca era Presedinte. Dar a venit ultima dezbatere si vizita nocturna la Sorin Ovidiu Vantu. Putea sa recunoasca faptul ca l-a vizitat pe omul de afaceri de 1000 de ori, nu s-ar fi creat o asemenea emotie. Dar fusese cu o zi inainte, s-a dus noaptea si mai ales…. a confirmat mesajul central al Presedintelui: este o copie, este jucarie, nu este autentic.

Unele alegeri le-a facut el, dar cele mai multe le-au facut altii. Probabil au fost facute cu buna intentie, ori dintr-un pragmatism exagerat, dar este cert ca au fost greseli enorme.

De ce nu au putut să astepte sustinatorii lui, de ce nu au avut rabdare?

Cred ca suferim in politica romaneasca de o patologie a excesului, dublata de o adictie de conflict. Strategiile de conflict, nu cele de cooperare, reprezintă regula in politica romaneasca. Parca este o dependenta de violenta, o adictie de adrenalina, dopamina, serotonină. Ca si adictia de jocuri de computer, coportamentul adictiv fata de conflict da o puternica emotie si implicare personală, un surplus de emotie si un fel de surogat de realitate.

Violenta politica si conflictul sunt importante si pentru ca stimulează o anumita solidaritate si pot loc de proiecte politice.

Presedintele a fost de nerecunoscut in campania de pana la primul tur. Toti spunea ca nu il recunosc, ca nu mai are forta, nici energie. In ultima dezbatere parca a inviat. Oamenii l-au recunoscut, era el, fara insa a avea timp sa se enerveze pe strategia lui de conflict. Oare a fost asta o strategie? Nu stiu, poate.

Cred ca marea arta a strategului este sa stii sa-ti infrânezi instinctul de a ataca, de a declansa prematur atacul sau violenta.

Nu-mi place să citez din Sun Tzu, dar batranul chinez are dreptate din nou: Arata-te puternic cand esti slab si slab cand esti puternic.
De ce am uitat noi adevarurile acestea simple?

Reclame

10 comentarii

Din categoria Uncategorized

10 răspunsuri la „Patologia politica a excesului…

 1. Claudia Muresan

  mi se pare o analiza buna. as mai adauga si excesele media gen Antena3, unde persoana mediatizata cel mai mult era din nou Basescu. L-au ‘victimizat’. Iar momentul Timisoara, desi eu nu-l gasesc neinspirat in sine, trebuia sa existe dupa alegeri, nu inainte. Mie mi s-a strins inima cind am auzit ca au o manifestare electorala la Timisoara, de ziua nationala. L-as mai adauga si pe Johannis, care in ziua respectiva repeta obsesiv ca el a participat la o „manifestare electorala legitima”. Or, ori e ‘reconciliere istorica’, ori e ‘manifestare electorala’. Pe linga aceste motive, si mi-e mila de noi toti cind spun asta, PSD, care a avut ministerul de interne o lunga perioada de timp, care putea sa lucreze in Parlament cu PNL ca sa introduca reguli care sa previna fraudele, nu prea a facut nimic in sensul asta. Acu’ a primit o lectie. Inteleg ca se bazau pe faptul ca or sa reuseasca sa fure mai mult decit PDL. Ca in final sa fie ‘ciuruiti.’

 2. STIIND CE AM TRIMIS PRIN EMAIL IN DIFERITE LOCURI- INCA DE LA ORA 11,25,CAND AM VRUT SA DEPUN COMPLETAREA DI INTREGIREA CONTESTATIEI LAREZULTATUL ALEGERILOR,DECLA REGISTRATYRA CCR AM FOST MINTIT CA MI S-A DAT RASPUNS.CERAND SA VAD ASA ZISUL RASPUNS ,MI-A PRIMIT COMPLETAREA CONTESTATIEI.CAND AM AJUNS ACASA(12.10) NU AM GASIT NIMIC NICI LA CASUTA POSTALA SI NICI LA PARINTII PREZENTI LA DOMICILIU.
  DABEA LA ORA 12.25 MI S-A PUS MISESLESTE LA CASUTA POSTALA DESI ERAM ACASA O ADRESA DE RASPUNS PRIN CARE MI SE SPUNE CA NU SUNT INTRUNITE CONDITIILE PREVAZUTE DE ART.37,38 DIN LEGEA NR.47/1992.ASA SE VA INTAMPLA SI IN CAZUL CONTESTATIEI PSD ,ORI VCEVA DE GENUL SAU FACUT FRAUDE ,DAR NU S-=A DETERMINAT SCHIMBAREA ORDINII ALESILOR!

  DOMNULE PRESEDINTE AL Curţii Constituţionale,

  Subsemnatul,ENE Nicanor George,domiciliat în Bucureşti Şos.Mihai Bravu nr. 2,bl.60 B, Sc.1,Et.8.ap.45,sector 2,descendent al defuncţilor părinţi fireşti şi bunici,în calitate de cetăţean român ,victimă a regimului comunist şi neocomunist ,dar şi luptător anticomunist, A formulez si depun preznta
  Completer si Intregire a CONTESTATIEI
  formulate si depuse in 09.,XII.09,SOLICITAND ANULAREA REZULTATELOR ALEGERILIOR FRAUDATE,SI REPETAREA TURULUI 2 ..
  DEJA CONSILIERULprezidential Sever Voinescu Cocos, adeconspirat public solutia care o verti da ,in sensul ca veti pretinde ca justitia trebuie sa se pronunte daca fraudele au dus la modificarea numarului de voturi exprimate in favoarea unui anumit candidat, în noaptea alegerilor: „Viorică, ia nu mai număra mă”
  Noaptea de după alegeri nu a fost una uşoară pentru staff-urile celor doi candidaţi. Reuniţi la sediile partidelor, aceştia au s-au ocupat toată noaptea de numărătorile paralele ale căror rezultate au fost mai mult sau mai puţin apropiate de cele finale.
  După finalizarea acestui proces, la PD-L a fost bucurie mare. Atât de mare, încât prim-vicepreşedintele democrat-liberalilor, Adriean Videanu, a ţinut să-l sune pe şeful de campanie al PSD, Viorel Hrebenciuc, pentru a-l invita să îi prezinte rezultatele obţinute.
  În conversaţia telefonică, filmată de către unul dintre cei prezenţi şi
  postată apoi pe Internet, Videanu pare că „îl ia peste picior” pe Hrebenciuc, căruia i se adresează cu diminutivul „Viorică” şi căruia îi promite că îi pune la dispoziţie toate datele dacă doreşte.
  „Băi Viorică, ia nu mai număra mă, hai vino încoace, că uite sunt cu colegii de la mass media. Îţi dăm datele noi finale. Suntem la noi, în 22. Pe cuvânt de onoare ţi le dăm (…) Sunt aici cu 20 de oameni, măi Viorică mă. Tot! Numai 76 de secţii din diaspora, recunosc, nu le am. Dar alea mai aduc vreo 50.000 de voturi”, îi spune Videanu lui Hrebenciuc.
  „PSD-u’ se compară cu PDL-u’, ce Dumnezeu?”, continuă democrat-liberalul râzând.
  „Viorică, hai că de fiecare dată ne-aţi aburit, că faceţi numărătoare paralelă, că faceţi chestia asta (…) Sigur, te cred, îţi spun şi eu la Teleorman cu ăia doi ai lui Liviu la olteni, prinşi cu 372 de buletine de vot. Autorităţile să-şi facă treaba, Viorel (…) Dacă vrei, Viorel, pe cuvânt de onoare, îţi pun la dispoziţie toate datele. Serios”, îi mai transmite Videanu lui Hrebenciuc.
  La finalul convorbirii telefonice, Videanu le transmite colegilor că Hrebenciuc „nu vrea să vină” şi că i-a vorbit despre voturi furate la Arad şi Teleorman.=
  CONVORBIRE TELEFONICĂ VIDEANU-HREBENCIUC
  BASESCU SE INSPIRA DIN EXPERIENTA KOREEI DE SUD CARE ARE UN SISTEM PREZIDENTIAL DE CONDUCERE SI O SINGURA CAMERA,DECI UN PARLAMENT UNICAMERAL!ESTE EVIDENT CA BASESCU DORESTE SA CONDUCA STATUL UNIPERSONAL,CACI ESTE UN DICTATOR!!!DOVADA SUNT ACTIUNILE SI INACTIUNILE SALEACOPERITE DE INSTITUTIILE STATULUI!
  PENTRU CA SECURITATEA CA ORGAN DE REPRESIUNE A DAT PUTERE IMENSA AGENTILOR SAI,TOTI SECURISTII ,AU UN PSIHIC DEFORMAT ,IN SENSUL CA EI SE SITUEAZA DEASUPRA LEGII!!!!
  Basescu: Investitia Ford la Craiova a fost posibila dupa vizita in Coreea
  Presedintele Traian Basescu a declarat sambata ca firma Ford nu a putut investi la Craiova decat dupa ce el a discutat cu omologul coreean pentru ca statul coreean sa-si asume eventualele dispute ale creditorilor impotriva Daewoo Automobile, dupa ce aceasta a intrat in faliment.
  „Investitia Ford la Craiova a fost posibila in urma vizitei pe care am facut-o in Coreea, a discutiei pe care a avut-o cu presedintele coreean, cu ministrul de finante coreean, in care am cerut rezolvarea conditiei fu
  Este statul roman reprezentat prin presedintele BASESCUUN STAT CARE PROMOVEAZA RESPECTARE SAU INCALCAREA ,DESFIINTAREA DREPTURILOR OMULUI,DIN MOMENT CE BASESCU A SPUS INCA DIN ANUL 2005 CA TRUPELE ROMANESTI TRIMISE IN TEATRUL DE OPERATIUNI ,SUNT TRUPE DE OCUP[ATIE!ESTE EVIDENT CA STATELE CARE FAC PARTE DIN UE SI NATO COMIT CRIME IMPOTRIVA UMANITATII IMPOTRIVA PATRIOTILOR CARE ISI APARA TARA CU OGATIILE SOLULUI SI SUBSOLULUI .PENTRU APUTEA TRAI LIBERI .
  MITA DE 500 DE EURO PENTRU BATRANII ADUSI KLA VOTARE SA VOTEZE CU BASESCU –SI CARE CUMPARA UN PROIECTOR CERAGEM SI PRIMESTE O SALTEA IN VALOARE DE 500DE EURO.CARE POTENTEAZA EFICACITATEA PROIECTORULKUYI CU 50 %!!!IN BUCURESTI ,FPRIMARULK VIDEANU SI PRIMARII PDL ,IMPREUN ACU INSTANTELE JUDECATORESTI ,AU DAT CASTIG DE CAUZA CEL PUTIN FORTAT UNOR PERSOANE CARE AU CONSTRUIT CLADIRI IN INTERIORUL CARORA SASU INFIOINTA CENTRE CERAGEM!!!PENTRU CE ,PENTRU ASE ADUCE CATE U VOT PENTRU BASESCU –FOSTUL PRIMAR GENERAL AL BUCURESTIULUI.DAC ERA ASA DE BUN DE CE MIE NU IMI CRESTE PARUL,ASA CUM AU MINTIT UNELE PERSOANE CARE SUNT ANGAJATE ALE CENTRULUI DIN CELE 5 SECTOARE ALE Bbucurestiului?eu zic ca prin intermediul acestui apart de spala si memoria ,pentru ca omul sa nu –si mai aduca aminte de necezurile avute !!
  CE CREDETI CA AM AUZIT DE NENUMARATE ORI IN MIJLOACELE IN TRANSPORT,ORI MERGAND PE JOS?CA CERAGEM A DAT CADOU O SALTEA GOODLE (IN VALOARE CAM DE 500 DE EURO )CELOR CARE CUMPARA UN PROIECTOR,DE 1100 DE EURO.SUPRIZA VINE ACUM:NUMAI DACA IL VOTEZI D TRAIAN BASESCU POTI SA OBTII CADOUL ,CACI PUTINI PENSIONARI POT DA UN AVANS SI ULTERIOR IPANA LA SFARSITUL LUNII CEA MAI MARE PARTE DIN SUMA.”DACA ALT PRESEDINTE VA FI ALES DECAT BASESCU ,SI VA INCHIDE CENTRUL DE TESTARE?!”VOTATI-L PE BASESCU..O SA VA TRIMITEM SCRISORI ACASA INAINTE DE PRIMUL TUR SI INAINTE DE AL DOILEA TUR DE SCRUTIN PENTRU A ANUNTA PERMANENT SI PE ALTII SA VINA SA SE TRATERZE .ADUCETI CAT MAI MULTI OAMENI! L;A CERAGEM.!!PROMOTIA ESTE LIMITATA IN TIMP SIM CA NUMAR AL SALTELELOR CADOU.GRABITI-VA .ACESTEA AU FOST PERMANENTELE CUVINTE ZI DE ZI –INCEPAND CU DATA DE 15 NOIEMBRIE 2009 PANA IN ZIUA CELUI DE-AK L DOILEA TUR PREZIDENTIAL
  CERAGEM este un aparat adus din Coreea DE SUDsi este disponibil in numeroase centre special deschise si amenajate in orasele mari ale Romaniei. CERAGEM Ceragem Global Netwotk este o corporatie extinsa in peste 50 de tari care comercializeaza aparatul de termomasaj. Un astfel de centru s-a deschis si la Bucuresti anul trecut, in martie Compact este proiectat pentru a fi transportatCoordonatorul centrului, Nicu Grigore In fiecare zi intra la masaj 14 serii a cate 40 de oameni, sedinta dureaza 30 de minute. Coordonatorul explica ce poate face clientul dupa ce un an a testat gratis aparatul si a simtit efectele pe pielea lui: poate sa-l cumpere, platind 980 de euro, sau poate sa devina membru Ceragem, contra sumei de 60 de euro, statut ce-i permite sa utilizeze gratuit aparatul pana la sfarsitul vietii, venind la centru Surse avizate ne-au confirmat cã tehnica de marketing utilizatã de centrul coreean este “un soi de experiment pentru a testa aparatele şi a le vinde mai departe cu o carte de service, asumatã pe propria piele a cetãţenilor”. “Personalul care deserveşte centrul NU este compus din oameni CU asistentã medicalã.
  ESTE NECESARA utilizarea unei temperaturi de pânã la 42°C. Dacã temperatura folositã este mai mare, pot apãrea efecte adverse, susţine directorul Ceragem, Grigore“
  Termomasaj fãrã autorizaţii pe pielea clujenilor
  Reprezentanţii Ministerului Sãnãtãţii vor trimite un corp de control la Centrul de tratament Ceragem din Cluj-Napoca.
  Oficiali ai Ministerului Sãnãtãţii Publice (MSP) au declarat cã centrul coreean de termomasaj Ceragem, deschis de trei sãptãmâni la Cluj, nu este autorizat. Ei au atras atenţia cã, deşi în ţarã s-au înfiinţat mai multe astfel de structuri de tratament, metodele folosite nu sunt certificate.
  Reprezentanţii MSP au declarat cã autorizaţiile de funcţionare pentru asemenea centre de tratament sunt date de ASP. “în cel mai scurt timp vom trimite un control acolo”, a precizat directorul adjunct al Biroului de Presã al MSP, Oana Grigore.
  Ea a adãugat cã efectele adverse ale masajului sunt discutabile. Deşi Ceragem funcţioneazã de mai bine de douã sãptãmâni, în sistem de tratament gratuit, reprezentanţii ASP nu sunt la curent. “Este posibil sã fie efecte adverse.
  Nu cunosc aceastã procedurã şi nici nu este un domeniu pe care sã îl stãpânesc. Mã voi documenta şi vom vedea despre ce este vorba”, a menţionat directorul adjunct al ASP, Dorina Duma. “Nu e domeniul meu de activitate şi nu îmi pot da cu pãrerea”, a spus preşedintele Colegiului Medicilor Cluj, Mircea Bârsan.
  Mihaela Giurgiu, medic primar specialist din cadrul Spitalului Clinic de Recuperare, atrage atenţia cã procedurile de masaj pot fi aplicate doar dacã pacienţii sunt atent supravegheaţi de cãtre specialişti.
  “Orice procedurã de masaj, mai ales termomasajul, poate sã dea reacţii. Pot apãrea reacţii normale cum ar fi înroşirea tegumentelor, dar, dacã se depãşeşte limita aparatului de termomasaj, pot apãrea senzaţii de rãu şi greţuri. Existã persoane care sunt contraindicate tratamentului, de exemplu femeile însãrcinate”, a afirmat Giurgiu.

  Adresele centrelor cu Ceragem din tara sint:
  Arad – Calea A. Vlaicu nr 210-216, bl A8, parter

  Bacau – str. Carpati nr. 15 A

  Baia Mare – str. Victoriei nr. 94, et. 1 complexul RFN

  Bistrita Nasaud – str. I. Slavici nr. 2-4

  Botosani – Pietonalul Transilvaniei nr. 4

  Brasov – str. Bromului nr. 7 bl. 509, sc. A si B

  Bucuresti – str. Traian ,nr. 57 et. 2 sector 3

  Cluj Napoca – str. Somesului nr. 5-7

  Constanta – str. Jupiter nr 26

  Falticeni – str. N. Balcescu F.N.

  Focsani – str. Tineretului nr. 5

  Galati – str. Regimentul 11, Siret nr. 50 A

  Iasi – Bul. Independentei nr. 9-11, bl. d1, mezanin

  Iasi – Soseaua Nicolina nr. 86, bl. 999 B,parter

  Oradea – Bul. Decebal nr.23, Complex Albina

  Piatra Neamt – str. Dimitrie Leonida nr 53

  Roman – str. Elena Doamna , nr 1

  Satu Mare – str. O. Goga nr. 1, bl. 1 ap 67

  Vaslui – str. Traian nr. 78
  Anunturi vanzare / cumparare cu ‘mini salte goodle’
  ceragemdin 29 Noiembrie 2009
  Cumpar aparat de termomasaj Ceragem cu proiectoare si minisaltea goodle. 0727307100
  Băsescu a încheiat un parteneriat strategic cu „Tigrul asiatic Joi, 11 Septembrie 2008
  În cadrul vizitei oficiale în Coreea de Sud, preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit astăzi cu omologul său, Lee Myung-bak. Cei doi şefi de stat au semnat Declaraţia Comună asupra încheierii unui Parteneriat Strategic între România şi Republica Coreea. Şeful român al statului a ţinut să sublinieze că parteneriatul strategic este primul de acest fel semnat de România cu o ţară din Asia-Pacific. De asemenea, au mai fost semnate un acord de securitate socială şi un protocol de colaborare privind Justiţia.
  Ceremonia primirii oficiale a avut loc la Palatul Prezidenţial din Seul şi a debutat cu intonarea imnurilor de stat şi trecerea în revistă a Gărzii de Onoare sud-coreene.

  Preşedintele României a semnat în Cartea de Onoare a Preşedinţiei Coreene şi a purtat convorbiri cu omologul său sud-coreean, la discuţii participând şi cele două delegaţii oficiale. Şeful statului sud-coreean Lee Myung-bak s-a declarat onorat de vizita preşedintelui Traian Băsescu, anunţând că ţara sa doreşte lărgirea cooperării cu România, în special în domeniul economic.

  Coreea de Sud este supranumită „Tigrul asiatic” datorită economiei dinamice, aflate într-o continuă dezvoltare. Principalele companii coreene, precum Samsung, Hyundai şi Kia, au devenit branduri de renume pe plan internaţionl.

  Parteneriat strategic româno-coreean

  Alături de semnarea de către cei doi preşedinţi a ”Declaraţiei Comune asupra încheierii unui Parteneriat Strategic între România şi Republica Coreea”, ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, a semnat ”Acordul de securitate socială” între cele două ţări, iar ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a semnat cu omologul său coreean ”Protocolul de colaborare dintre ministerele de Justiţie din România şi Coreea”.

  „România şi Republica Coreea au un motiv în plus să se simtă solidare (alături de cele economice şi politice). Atât poporul coreean, cât şi poporul român este împărţit în două ţări. Noi dorim coreenilor să ajungă la o singură Coree, iar România îşi doreşte, odată cu intrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, ca şi poporul român să fie în acelaşi loc”, a spus şeful statului român la finalul întâlnirii cu Lee Myung-bak.
  Preşedintele coreean a precizat că au vorbit despre cooperarea în domeniul construcţiilor de centrale nucleare, în domeniul portuar şi despre colaborarea în domeniul energetic şi IT.

  La finalul discuţiilor, Traian Băsescu l-a invitat pe omologul său coreean să facă o vizită la Bucureşti, adăugând că speră ca întâlnirea cu acesta să aibă loc anul viitor.

  Prima Doamnă a rămas acasă

  Soţia preşedintelui nu l-a însoţit pe şeful statului în vizita sa în Coreea de Sud. Maria Băsescu a vizitat-o ieri pe bătrâna din comuna băcăuană Săuceşti a cărei casă, distrusă în urma inundaţiilor, a fost reconstruită cu ajutorul preşedintelui Băsescu. Prima doamnă i-a adus femeii de 76 de ani mobilă pentru noua locuinţă.
  Centru de termomasaj pentru aradeni26 Martie 2009
  Ceragem Arad (Cartier A. Vlaicu) este unul dintre cele 24 de centre din Romania și singurul din Arad

  Ceragem de pe strada Ioan Slavici DIN BISTRITAa fost deschis in urma cu un an si jumatate

  Astarastoae, presedintele CMR.
  Psihiatrii: E vorba de autosugestie. Medicii s-au revoltat si au cerut desfiintarea centrelor din oras pe motiv ca functioneaza ilegal si se joaca cu sentimentele oamenilor.
  Autoritatile medicale din Botosani au recunoscut ca este o practica ilegala, fara autorizatie de functionare, si ca este o metoda de a pacali oamenii. Directorul Autoritatii de Sanatate Publica din Botosani, Gabriel Oprisan, a incercat de mai multe ori sa inchida salonul din oras prin Inspectia Sanitara de Stat, insa fara rezultat.
  Cei care se trateaza la acest centru s-au revoltat si ei, pe motiv ca autoritatile vor sa le ia o metoda de tratament simpla si ieftina.
  INCA DIN ANUL 1998 S.U.A. A CUMPARAT DE LA KOREEA DE SUD (SAMSUNG)TEHNOLOGIA APARATULUI CERAGEM ,PENTRU A PUTEA PRODUCE IN S.U.A. ACEST APARAT PORTABIL CAREPRINTRE ALTELE , TE FACE SA UITI !SEDIUL CENTRAL AL CERAGEMULUI SE AFLA IN GERMANIA,O IMPORTANTA ANEXA A EVREIMII AMERICANE
  INAINTE DE PRIMUL TUR DE SCRUTIN PREZIDENTIAL ,BASESCU TRAIAN A VORBIT PERSONAL CU PRESEDINTELE KOREEI DE SUD PENTRU A FI SIGUR CA NU VA EXISTA NICI O INTARZIERE IN ADUCEREA SI DISTRIBUIREA CADOURILOR PENTRU VIITORII VOTANTI BASESCIENI .
  IATA O MODALITATILE MASCATA PRIN CARE S-A INFLUENTAT REZULTATUL ALEGERILOR ,VOTUL NEPUTAND FI CONSIDERAT UNUL LIBER ,CI DIRIJAT,CONTROLAT!!!!
  Basescu: Investitia Ford la Craiova a fost posibila dupa vizita in Coreea
  Foto: impactnews.ro

  Presedintele Traian Basescu a declarat sambata ca firma Ford nu a putut investi la Craiova decat dupa ce el a discutat cu omologul coreean pentru ca statul coreean sa-si asume eventualele dispute ale creditorilor impotriva Daewoo Automobile, dupa ce aceasta a intrat in faliment.

  „Investitia Ford la Craiova a fost posibila in urma vizitei pe care am facut-o in Coreea, a discutiei pe care a avut-o cu presedintele coreean, cu ministrul de finante coreean, in care am cerut rezolvarea conditiei fundamentale pentru privatizarea uzinelor de la Craiova, anume asumarea de catre statul corean a disputelor pe care eventual le-ar fi avut creditorurii impotriva Daewoo Automobile, care a dat faliment. Pana cand statul coreean nu si-a asumat eventuale procese de la creditorii Daewoo Automobile, Ford n-a putut sa faca investitia”, a declarat Traian Basescu intr-o emisiune la ProTV.

  Presedintele a recunoscut ca fostul premier Calin Popescu Tariceanu a negociat bine cu partea americana dar a subliniat ca prima discutie cu Ford Jr., in Statele Unite ale Americii, a fost purtata de el.

  Afirmatiile au fost facute in emisiunea „Dupa 20 de ani”, in contextul in care seful statului a explicat ca „axa Washington-Londra-Bucuresti” ramane cea mai importanta in politica externa a Romaniei.
  Marti, 08 Decembrie 2009
  Coreea de Sud-ANEXA A S.U.A. -va trimite 350 de militari in Afganistan
  Aceasta decizie vine la cateva zile dupa anuntul american
  privind trimiterea a 30.000 de militari suplimentari in
  regiune.
  Contingentul sud-coreean va fi mobilizat in provincia Parwan, la
  nord de Kabul, pe o durata de 30 de luni incepand de la 1 iulie, a
  anuntat Ministerul, precizand ca militarii nu vor fi implicati in
  lupte, ci se vor limita la asigurarea securitatii
  personalului care participa la lucrarile de
  reconstructie.
  O echipa de reconstructie de 100 de civili va fi mobilizata
  impreuna c…
  PSD prezintă dovezi că alegerile au fost fraudate: Au votat şi cetăţeni morţi
  Fostul Ministru de Interne Dan Nica a prezentat câteva dovezi pe care le deţine PSD că alegerile au fost fraudate. Potrivit acestuia, dovezile pe care PSD le va prezenta Curţii Costituţionale atestă că la al doilea tur de scrutin s-au înregistrat mai multe tipuri de fraudă.
  „A fost vorba de vot multiplu, organizat pe scară largă, mai ales în străinătate unde nu există control” a spus Dan Nica. Vicepreşedintele PSD a dat câteva exemple:
  „La secţia 156 Italia, din primele 115 persoane verificate, majoritatea au votat de mai multe ori”
  „Am găsit în foarte multe judeţe persoane care au votat multiplu şi cetăţeni morţi care au votat. Fostul secretar de stat din Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ion Marin care a murit în 2006 a votat în 2009, în locul său apare un anumit Ionuţ Marin cu acelaşi cod numeric personal”
  De asemenea au fost găsite foarte multe procese verbale falsificate. În Bistriţa Năsăud, am găsit 35 de procese verbale falsificate, diferenţa de voturi în favoarea lui Traian Băsescu fiind de peste 200 de voturi”
  „În judeţul Hunedoara, peste 40 de persoane au votat cu un CNP fals”
  „Voturi valabile exprimate în favoarea lui Mircea Geoană, trecute ca voturi nule, în judeţul Vaslui”

  DUMINICĂ SITE-UL UNOIRA A FOST ATACAT RĂU DE TOT DE MAI MULTE ORI. ATACUL PROVENEA DE LA ANUMITE FIRME CARE ATUNCI CÂND LE-AM CĂUTAT LA OFICIUL COMERŢULUI NU EXISTAU.
  Eu am aflat azi de la câţiva ofiţeri ai STS că în noaptea de 6 spre 7 decembrie câteva cadre al serviciului au lucrat cot la cot cu oamenii PD-L. Ei primeau la intervale regulate de câte 10 minute rapoarte cu situaţia votului din centrală de la operatoarele care centralizau ce primeau de la cei dotaţi în secţii cu telefoane cu SIM de la STS (pentru cine nu ştie, STS deţine o reţea separată GSM – aşa se face că în timp ce Orange, Vodafone şi Cosmote au căzut în dese rânduri, iar cel al STS funcţiona la capacitate normală). Aşa se face că cei de la PD-L au comunicat în câteva ore doar rezultatele finale care au fost exact ca cele date de BEC mult mai târziu. adică STS avea treabă cu transmiterea sms-urilor din Modrogan care arătau avantaj pentru Traian Băsescu şi nu trebuia ca pe bloguri ca al meu să apare cifrele adevărate. STS a trimis un comunicat de presă prin care susţine că oamenii săi nu au nici un amestec şi că personalul serviciului nu s-a implicat deloc în nici o acţiune partizană.
  Autoritatea Electorală Permanentă: 14.000 de voturi multiple la europarlamentare

  Este extrem de suspect faptul că PD-L a anunţat cu un sfert de oră înainte rezultatele exacte. De asemenea, faptul că Vasile Blaga, Adriean Videanu, Radu Berceanu şi Gheorghe Flutur au fost prezenţi ieri la sediul Ministerului de Interne, fără a avea o calitate oficială, ridică semne de întrebare foarte serioase, iar PDL trebuie să explice dacă a încercat sau nu să acopere urmele fraudelor electorale. În contextul în care Autoritatea Electorală Permanentă a confirmat că au existat 14.000 voturi ilegale în România la alegerile europarlamentare, la o prezenţă la vot de numai 27%, demersul PSD de a contesta alegerile la Curtea Constituţională este unul nu numai argumentat, ci şi absolut necesar.
  Material completare

  Curtea Constituţională poate dispune anularea alegerilor în cazul în care votarea şi stabilirea rezultatelor au avut loc prin fraudă de natură să modifice atribuirea mandatului. În acest caz, Curtea va dispune repetarea turului de scrutin în a doua duminică de la data anulării alegerilor. Cererea de anulare a alegerilor se poate face de partidele şi candidaţii care au participat la ale¬geri, în termen de cel mult trei zile de la în¬chi¬de¬rea votării, aceasta trebuind să fie motivată şi însoţită de dovezile pe care se întemeiază. So¬lu¬ţionarea cererii de Curtea Constituţională se face până la data prevăzută de lege pentru aducerea la cunoştinţa publică a rezultatului alegerilor. După primirea dosarului de la Biroul Electoral Central şi soluţionarea cererilor de anulare a alegerilor pentru fraudă electorală, Curtea Constituţională urmează să valideze alegerile şi să publice rezultatul acestora în Monitorul Oficial.
  PENTRU A FI FAVORIZAT BASESCU LA PRIMUL TUR DE SCRUTIN.PRESEDINTELE A ORDONAT SA SE REALIZEZE UN REFERENDUM IN VOLUNTARI!.DAC AR FI FOST CORECTA ,INDEPENDENTA ,CCR S-AR FI IMPOTRIVIT ACESTEI MASURI DE TINERE A REFERENDUMULUI PENTRU PRIMUL TUR DE SCRUTIN =PENTRU A NU MARI SANSELE CANDIDATULUI BASESCU ,IN DETRIMENTUL CELOR DOI CANDIDATI ,MIRCEA GEOAN SI CRIN ANTONESCU.MAJORITATEA DECIZIILOR CURTII CONSTITUTIONALE AU FOST DATE IN FAVOARAE LUI BASESCU SI AGUVERNULUI SAU,PENTRU A I SE DA MAI MULTA PUTERE PRESEDINTELUI BASERSCU IN DETRIMENTULCELOR 3 PUTERI IN STAT. PENTRU A FORTA MANA CURTII CONSTITUTIUONALE,BASESCU S-A INTELES CU ALTI INFRACTORI DIN STRAINATATE.EXEMPLU:DESI NU SE PRONUNTASE CCR,BASESCU S-A DAT MARE DUPA CARACTERUL AVUT –CA CCR VA VALIDA REZULTATTUL ALEGERILOR CHIAR DACA AU FOST FRAUDATE.Partidul lui Berlusconi il felicita pe Traian Basescu pentru noul mandate.
  CU ROMEO STAVARACHE,SEF DE CAMPABNIEMCRIN ANTONESCU ,NU AVEA CUM SAIL DEPASESAC PE CONTRACANDIDATUL BASESCU –CARE STIE SA INTINDA MOMELI PENTRU ORICINE ,INCLUSIV SA SANTAJEZE PRIN POLITIA POLITICA!1
  Tariceanu si Dorin Cocos, negocieri politice la ”Aquarium” Călin Popescu Tăriceanu este atît de încrezător în renașterea alianței DA încît a trecut peste toate resentimentele și a purces la negocieri de taină cu nimeni altul decît soțul Elenei Udrea, ca reprezentant al lui Zeus…
  pervers al ielelor portocalii a sfarsit lamentabil. Cine tradeaza azi , tradeaza mereu. Portocala mecanica trebuie lasata sa se satisfaca in poftele guvernarii absolutiste, de una singura, validati-l pe etnotevistul Negoitza si lasati-i sa explodexe pe limba lor in maxim sase luni .
  Singura solutie pe care Crin Antonescu o are la dispozitie acum este opozitia radicala, a demonstrat ca poate si are in spatele sau un urias suport care in perioada urmatoare se va multiplica progresiv . Indiferent ce decizie va lua forul de conducere al PNL, Crin Antonescu si Ludovic Orban pot angrena oricand si in orice formula o larga sustinere populara. Ei sunt si vor fi perceputi ca vectori ai opozitiei reale in fata tavalugului neocastrist al lui Traian Basescu, perceput ca un pericol iminent de peste jumatate din electorat.
  Jocul de glezne al celor carora nu le-a placut cu Basescu dar ar mai vrea odata , se apropie ca nuanta de cel al lui Radu Vasile si Grupul de la Brasov . Apropos, mai stie cineva ceva de Radu Vasile? Atunci s-a jucat fatal soarta taranistilor.
  Daca Dl. Tariceanu isi va continua lambada ambitiilor personale in acelasi ritm, va deveni probabil o copie fidela a lui Marian Milut, impostorul care perfecteaza terenul pentru a topi brandul PNTCD in ciorba de udre a lui Traian Basescu. De ce? Pentru ca liberalii de azi nu mai sunt taranistii din ’98. Au si ei defectele lor, evolueaza si invata din cand in cand, din greselile altora.

  Autovehicule inmatriculate in Bulgaria transporta trupele lui Tudorache in zona de „conflict”. Microbuzul din imagine are numarul de inmatriculare Bulgaria(PP-9248-AH) folosite in campanie.
  Autoturimul lui Viorel Tudorache(B-65- RGS) patruleaza zona si da ordine trupelor de soc(vezi grupul de pe partea stanga a strazii)
  Peste 76% din locuitorii orasului Voluntari au raspuns DA la intrebarea „Sunteti de acord cu modificarea delimitarilor teritoriale ale orasului Voluntari, in vederea transformarii lui in sectorul 7 al Capitalei?”, anunta Agerpres.

  Comuna Voluntari a devenit oras in 2003, in urma unui alt referendum. Consiliului Local Voluntari a aprobat, in sedinta din 5 octombrie, organizarea unui Voluntari, cu un pas mai aproape de Bucuresti
  Luni, 23 Noiembrie 2009
  Locuitorii orasului Voluntari au votat, duminica, atat pentru alegerea viitorului presedinte al Romaniei si pentru reducerea numarului de parlamentari, cat si pentru modificarea delimitarii teritoriale a orasului, in vederea transformarii acestuia in sectorul 7 al capitalei.

  Din cele 28.560 de persoane inscrise pe listele
  electorale au participat la vot 15.703 (54%). Din acestia 12.034 (76,63%) au raspuns cu DA la intrebarea „Sunteti de acord cu modificarea delimitarilor teritoriale ale orasului Voluntari, in vederea transformarii lui in sectorul 7 al Capitalei?” si 3.480 au raspuns NU.

  Desi in ultimele zile au fost discutii intre locuitorii din Pipera si cei din Voluntariul Vechi in ceea ce priveste alipirea la Capitala, si locuitorii cartierului Pipera au fost de acord cu propunerea edilului Florentin Costel Pandele si a consilierilor locali. Astfel, din cele 2809 de voturi exprimate de locuitorii din Pipera, 2046 au fost pentru transformarea orasului in sectorul 7 al Capitalei si doar 734 au fost impotriva.

  Edilul sustine ca din veniturile orasului, noua milioane de euro sunt dirijate, anual, pentru echilibrarea bugetului judetului Ilfov.

  „Am spart gheata cu acest referedum in ceea ce priveste constituirea zonei metropolitane a Bucurestiului”, sustine Pandele.

  Pentru ca optiunea voluntarenilor sa se transforme in realitate este nevoie ca si locuitorii Capitalei sa fie de acord cu schimbarea
  si sa-si exprime acordul tot printr-un referendum.

  Comuna Voluntari a devenit oras in 2003, in urma unui alt referendum.

  Consiliului Local Voluntari a aprobat, in sedinta din 5 octombrie, organizarea unui referendum pe 22 noiembrie, concomitent cu alegerile prezidentiale, in vederea consultarii cetatenilor in legatura cu modificarea delimitarii teritoriale a orasului si transformarea acestuia in sectorul 7 al capitalei.

  Alaturarea localitatii Voluntari celorlalte sase sectoare ale capitalei ar duce, in opinia primarului localitatii, Florentin Costel Pandele, la o dezvoltare a acesteia in mod unitar.

  „Amplasamentul orasului Voluntari ofera acces la oportunitatile urbane ale capitalei. In prezent, orasul constituie destinatia prioritara a unor zone rezidentiale inclusiv de lux, dar si pentru multe sedii de firme. (…) Totodata, Voluntari este cea mai mare localitate a judetului Ilfov, fiind un caz particular din punct de vedere al populatiei: sunt inregistrati 31.000 de cetateni, dar in realitate in Voluntari locuiesc peste 80.000. (…) Avantajele de a fi cel de-al 7-lea sector al Capitalei nu sunt deloc putine: dezvoltarea infrastructurii, promovarea unor proiecte comune de dezvoltare integrata, atragerea de investitii si fonduri structurale, diminuarea disproportiilor legate de transportul in comun, accesul voluntarenilor la reteaua sanitara din Bucuresti”, sunt cateva dintre argumentele edilului pentru demersul sau.

  Primul proiect al zonei metropolitane s-a nascut in 1998, a reaparut in 2002 si in 2005 a starnit controverse. A treia varianta a proiectului de lege privind zona metropolitana se rezuma, in prima faza, la Bucuresti si Judetul Ilfov
  De ce să stai 12 ore ca să votezi de 4 ori. 5,1 la 6,4. Mişcarea anti-Voluntari, again..PENTRUN CA AI FOST PLATIT CU O PARTE DE BANI ,IAR DACA VII CU CARTEA DE IDENTITATE CU DOVADA CA AI SEMNAT(FOTOGRAFIA VOTULUI)IEI SI CEILALTI 250 LEI.
  : Mai mulţi votanţipînă la ora zece: 6,4% faţă de 5,1%! O veste mişto.
  Corect ce spune Dan Turturică la RTV: de ce sa ne gindim prima oara la frauda cind vedem cozi imense la sectiile de votare? Ce om normal la cap crede ca va schimba ceva daca sta toata ziua de 3 ori la cozi imense la sectiile speciale.
  Sint de aceeasi parere si as vrea sa reinviem miscarea Anti-Voluntari despre care scriam si saptamina trecuta.
  “De ce a trebuit să văd toată ziua numai neandertaileni de Olt sau Ilfov? De ce n-am văzut un singur material despre cum au mers orăşenii la vot, despre cum se îmbracă frumos cei între două vîrste, îşi iau şi copii, se plimbă puţin prin centru şi apoi votează? De ce am văzut numai oraşul Voluntari? Şi n-am văzut ATMOSFERA de mare eveniment din oraşe precum Sibiu, Satu Mare, Iaşi, Timişoara, Braşov? De ce?”
  Asa ca astept de la voi si impresii neincrincenate de la votare de prin localitatile in care va aflati. E ultima zi de mare petrecere electorală. Să gîndim pozitiv:).
  ine aţi venit la piaţa electorală, locul special creat pentru dumneavostră de VoxPublica. Astăzi, duminică 6 decembrie, aveţi parte de cele mai surprinzătoare oferte, verificate din patru surse .
  Sceneta cu violente si arestari la Presedintie: 200 de tineri au jucat piesa „Votez Basescu desi sunt mort de trei ani”
  proximativ 200 de persoane, majoritatea tineri, au protestat joi in fata Palatului Cotroceni, reclamand fraudele de la turul II al alegerilor, inregistrandu-se dispute intre cei stransi in fata Presedintiei si jandarmi, transmite NewsIn.
  In jurul orei 15.00, cand a inceput protestul, in Piata Leu, protestau in jur de 150 de persoane. 50 de jandarmi au fost mobilizati pentru a asigura ordinea. Cand o parte din manifestanti a inceput sa plece, s-au inregistrat dispute intre ei si jandarmi, deoarece mitingul a fost declarat ilegal de jandarmi, protestatarii neavand autorizatie. Jandarmii le-au cerut sa paraseaca locul mai rapid si sa se raspandeasca in mai multe directii, iar daca nu, vor folosi forta. Protestatarii au spus in schimb ca este un protest spontan.
  Pe unul din bannerele protestatarilor scria UNSR (Uniunea Nationala a Studentilor din Romania). In timpul protestului de la Cotroceni, care a degenerat in intr-un conflic cu fortele de ordine deoarece nu a fost autorizat, s-a prezentat o sceneta a fraudarii alegerilor prezidentiale cu ajutorul voturilor exercitate de persoane care au decedat pana la data alegerilor.
  Tinerii protestatari de la Cotroceni sau purtat o cruce de lemn inscriptionata „Votant” cu anul de nastere 1960, iar decesul in 2006. In urma crucii au adus un cosciug si doua urne de mici dimensiuni, una inscriptionata „morti”, iar cealalta „vii”. Protestatarii au desfasurat cateva panze albe de mari dimensiuni pe care era scris cu albastru: „Rusine, nu vrem un presedinte al mortilor”.
  Dupa ce au ajuns sub statuia Leului de vis-a-vis de Palatul Cotroceni, cei aproape 200 de protestatari au jucat scena votului la alegerile prezidentiale. Unul dintre tineri s-a asezat in cosciug si stampila asa zisele buletine de vot, aplicand stampila „votat” pe candidatul Traian Basescu, si introducand buletinele in urna inscriptionata „morti”.
  In paralel, alti tineri bagau buletinele de vot in urna cu „vii”, la indemnul unuia dintre ei: „votati mai repede, de mai multe ori, ca suntem in intarziere, ne mai trebuie cinci mii de buletine”. In finalul scenetei, tinerii protestatari au simulat ca a fost stinsa lumina in sectia de votare si s-au grabit sa bage toate buletinele in urne. In acest timp, ceilalti scandau: „Vrem dreptate, vrem democratie”, „Noi nu suntem hoti”, „Hotii, hotii, hotii si mortii”.
  „Vrem sa aratam ca suntem revoltati, pe calea asta facem apel la toti tinerii din Romania sa se alature noua daca s-au simtit furati, daca s-au simtit nedreptatiti”, spunea in fata unei camere de luat vederi George Paduraru, unul dintre protestatari.
  Pe tot timpul actiunii tinerii s-au miscat aproape in permanenta, cu exceptia scenetei sectiei de votare, flancati de jandarmi. Spre final, protestatarii au vrut sa traverseze bulevardul Geniului si sa ajunga pe trotuarul Palatului Cotroceni, moment in care jandarmii le-au solicitat sa se disperseze. „Actiunea este ilegala, nu a fost autorizata, va rugam sa va dispersati”, a repetat un jandarm de la portavocea montata pe o dubita albastra. Ulterior, aceeasi persoana a spus ca in cazul in care protestatarii nu asculta se va recurge la forta. „Nu suntem violenti, noi suntem studenti”, a fost replica scandata a tinerilor.
  In momentul in care cinci tineri au incercat sa traverseze bulevardul spre Palatul Cotroceni mai multi jandarmi s-au impotrivit acestora, impingandu-i. Tinerii au ripostat si in cele din urma s-a ajuns la violente. Doi dintre protestatari au fost bagati in duba Jandarmeriei, ulterior si un al treilea. Dupa aceasta scena tinerii s-au retras spre intrarea in campusul Politehnicii, iar dupa ce s-au mai calmat spiritele s-au dispersat. Unii protestatari proveneau din randul Uniunii Nationale a Studentilor din Romania (UNSR), cea care a organizat manifestatia, noteaza NewsIn, care mentioneaza, separat, ca evenimentul a fost organizat si de PSD Bucuresti.
  .

  * Conform unui comunicat al companiei, în acest moment peste 90 la sută dintre consumatorii din municipiul Sibiu beneficiază de gaze naturale la parametri normali

  E.ON Gaz Distribuţie va finaliza în cursul zilei de astăzi realimentarea cu gaze naturale a tuturor consumatorilor din municipiul Sibiu, conform unui comunicat al companiei remis presei astăzi. Ieri seară, după orele 19.30, compania E.ON Gaz Distribuţie a început să reia treptat alimentarea cu gaze naturale a consumatorilor din municipiul din Sibiu. Conform documentului citat, „E.ON Gaz Distribuţie doreşte să sublinieze faptul că gestionarea şi controlul situaţiei complexe generate de incidentul de ieri, precum şi realimentarea cu gaze naturale a municipiului Sibiu a fost rezultatul bunei colaborării dintre compania noastră şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, autorităţile locale şi compania Transgaz S.A.
  Echipele noastre au lucrat pe tot parcursul nopţii trecute, astfel încât la acest moment peste 90% dintre consumatorii din municipiul Sibiu beneficiază de gaze naturale la parametri normali. Pentru ca reluarea alimentării cu gaze naturale să se facă în condiţii de siguranţă, rugăm consumatorii să respecte următoarele reguli: Compania noastră solicită consumatorilor să închidă toate focurile deschise, iar după reluarea distribuţiei gazelor naturale să supravegheze modul de ardere a acestora timp de 30 minute”.

  În cazul în care simt miros specific de gaz, consumatorii sunt rugaţi să anunţe imediat dispeceratul de urgenţă al E.ON Gaz Distribuţie la unul dintre numerele de telefon:

  0265.200.928
  (număr taxabil cu tarif local din reţeaua Romtelecom şi cu tariful operatorului din toate celelalte reţele de telefonie)

  sau
  0800.800.928
  (număr gratuit, apelabil din principalele reţele de telefonie fixă şi mobilă).

  Reamintim că furnizarea gazului a fost întreruptă ieri în tot municipiul Sibiu, în urma unei explozii urmate de incendiu la staţia de reglare-măsurare a gazelor din Valea Aurie. În urma incidentului, 7 persoane au ajuns la spital.
  Cum s-au fraudat alegerile? O înregistrare-documentMembri din comisiile de votare verifica pe la ora 20 pe listele electorale CNP-ul persoanelor care inca nu au votat. Dupa codul CNP isi dau seama ce persoane au intre 70-80 sau peste 80 ani. Apoi este simplu semneaza in fals cum ca aceste persoane au fost prezente la vot, iar ulterior vor introduce in urna sau in gramada de voturi, voturile gata pregatite din timp si ascunse la indemana.
  “Daca batranii aceia de 70-80-90 de ani nu au votat pana la ora 20 nici nu vor mai veni sa voteze” deci “noi putem sa votam in locul lor”.Se estimeaza in inregistrare ca asa se vor obtine macar 10 voturi per sectie, multiplicat cu miile de sectii, calculati si Dvs. cat a primit in plus.
  DE CE AUTORITATILE ROMANE AU FAVORIZA FUNCTIONAREA UNOR CENTRE CARE NU AU AUTORIZATIE DE FUNCTIONARE ,MULT TIMP?NUMAI DAC AR AVEA UN INTERES ILEGAL!!!!!Si eu am primit telefon in ziua alegerilor prezidentaile si am fost intrbat de catre o PDL-ista daca am fost sail votez pe TRAIANM basescu?.ACUMIMI REAMINTESC CA SI LA REFERENDUMUL PENTRU SUSPENDARE S-A INTAMPLAT ACELASI LUCRU,ESTE CERT CA SI ATUNCI(IN 2007) S-AU FRAUDAT VOTURILE ROMANILOR!!!
  Autoritatile de la Seul au anuntat, vineri, ca planuiesc sa trimita din nou trupe in Afganistan, pentru a-si proteja personalul civil angajat in actiuni umanitare.
  Guvernul sud-coreean intentioneaza sa suplimenteze numarul muncitorilor civili angajati in proiecte ce vizeaza reconstructia tarii devastate de razboi si operatiuni umanitare, precizand ca acestia vor beneficia de protectia unei forte de politie si a armatei, a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe, Moon Tae-young, citat de AP.
  Decizia Coreii de Sud vine la doi ani dupa retragerea celor 200 de medici si ingineri militari trimisi in Afganistan, in schimbul eliberarii unui grup de 23 de muncitori Sud-coreeni rapiti de talibani, dintre care doi au fost executati.
  Contestata de Opozitie si opinia publica, initiativa guvernului va trebui votata in Parlament, insa Marele Partid National aflat la putere poate obtine suficiente voturi pentru a asigura aprobarea planului.
  Autoritatile de la Seul au dat asigurari ca fortele desfasurate in Afganistan vor avea exclusiv rolul de a proteja personalul civil si nu vor lua parte la luptele duse de trupele americane si internationale.

  MAE incearca sa stearga urmele fraudei electorale din Diaspora 09 December, 2009

  Printr-un document intern din data de 8 decembrie 2009, nr F5293, Ministerul Afacerilor Externe a incercat sa stearga urmele fraudei pe care oamenii PDL din MAE au efectat-o la misiunile diplomatice romanesti din afara tarii. Actul, semnat de secretarul de stat Eugen Tomac si secretarul general Robert Cazanciuc solicita imperativ ambasadelor si consulatelor noastre din strainate sa nu transmita, la centru, datele privitoare la votul de la prezidentialele din 6 decembrie a.c., cu toate ca legea electorala nu face exceptie la circumscriptia 43 (Diaspora), termenul fiind de 24 de ore de la incheierea procesului verbal. Decizia a fost luata pentru a nu se putea confrunta originalele cu cele contestate de PSD, pana vineri, atunci cand se asteapta decizia Curtii Constitutionale, referitor la fraudarea alegerilor, adica la contestatia social-democratilor.

  Pe langa ilegalitatile savarsite prin inlocuirea buletinelor de vot, locatiile alese de MAE au fost suspecte. Sali de cinematograf, receptii de hoteluri sau sali de sport, acolo unde nu se poate supraveghea nimic. Mai ales ca urnele nu erau pazite de politie sau de alte organe ale statului. Astfel, ilegalitatile savarsite in acele locatii nu sunt in jurisdictia statului roman si nu sunt sanctionabile la Bucuresti. Mai mult, tupeul reprezentantilor externelor atinge cote maxime in cadrul unei precizari MAE, care spune ca „legea electorala nu prevede niciun fel de termen pentru trimiterea de catre sectiile de votare din strainatate a acestor documente la Bucuresti, spre deosebire de termenul de 24 de ore prevazut exclusiv pentru sectiile de votare din tara. Practica de la alegerile anterioare a fost ca aceste materiale sa fie transmise in decurs de 2-3 luni, prin curier diplomatic. Responsabilii MAE au avut o consultare cu reprezentanţii Biroului Electoral pentru Sectiile de Votare din Strainatate, care au recomandat aceasta instructiune. Responsabilii MAE au aflat ca la Biroul Electoral pentru Sectiile de Votare din Strainatate a fost depusa o contestatie de catre reprezentantul PSD prin care solicita renumararea voturilor la sectiile de votare”.
  Minciuna este evidenta. In cadrul Legii electorale privind alegerea presedintelui Romaniei (cu completarile si modificarile ulterioare) nu se prevede nicaieri ca MAE se supune vreunei alte reguli. In Romania exista 42 de circumscriptii electorale plus a 43-a pentru diaspora. „Toate circumscriptiile electorale sunt obligate sa depuna materialele votarii in termen de 24 de ore de la incheierea procesului verbal”, prevede legea. Adica termenul de trimitere a documentelor este acelasi, fara exceptie pentru toate cele 43 de circumscriptii. Pentru cea din diaspora se poate face foarte usor, prin curier diplomatic. Mai mult, daca se cunostea, potrivit MAE ca materiale trebuiesc trimise in 2-3 luni, de ce a fost necesara trimiterea notei interne care sa accentueze ca „nu” trebuiesc trimise urmatoarele: procesele verbale cuprinzand rezultatele votarii, buletinele de vot nule, contestate, impreuna cu intampinarile, contestatiile si materialele la care acestea se refera, tabelele utilizate in cadrul sectiilor de votare din strainatate si declaratiile pe proprie raspundere. „Facem precizarea ca vom comunica ulterior momentul in care aceste materiale vor trebui trimise in tara”, se precizeaza, bizar, in nota interna semnata de secretarul de stat Eugen Tomac si de secretarul general Robert Cazanciuc. Chiar si asa, in cazul depunerii unor contestatii referitoare la fraudele electorale, actele necesare trebuiesc puse la dispozitia BEC cat si a Curtii Constitutionale spre a fi analizate.

  MAE incearca sa stearga urmele fraudei electorale din Diaspora
  09 December, 2009 20:36 PM
  Printr-un document intern din data de 8 decembrie 2009, nr F5293, Ministerul Afacerilor Externe a incercat sa stearga urmele fraudei pe care oamenii PDL din MAE au efectat-o la misiunile diplomatice romanesti din afara tarii. Actul, semnat de secretarul de stat Eugen Tomac si secretarul general Robert Cazanciuc solicita imperativ ambasadelor si consulatelor noastre din strainate sa nu transmita, la centru, datele privitoare la votul de la prezidentialele din 6 decembrie a.c., cu toate ca legea electorala nu face exceptie la circumscriptia 43 (Diaspora), termenul fiind de 24 de ore de la incheierea procesului verbal. Decizia a fost luata pentru a nu se putea confrunta originalele cu cele contestate de PSD, pana vineri, atunci cand se asteapta decizia Curtii Constitutionale, referitor la fraudarea alegerilor, adica la contestatia social-democratilor.

  Pe langa ilegalitatile savarsite prin inlocuirea buletinelor de vot, locatiile alese de MAE au fost suspecte. Sali de cinematograf, receptii de hoteluri sau sali de sport, acolo unde nu se poate supraveghea nimic. Mai ales ca urnele nu erau pazite de politie sau de alte organe ale statului. Astfel, ilegalitatile savarsite in acele locatii nu sunt in jurisdictia statului roman si nu sunt sanctionabile la Bucuresti. Mai mult, tupeul reprezentantilor externelor atinge cote maxime in cadrul unei precizari MAE, care spune ca „legea electorala nu prevede niciun fel de termen pentru trimiterea de catre sectiile de votare din strainatate a acestor documente la Bucuresti, spre deosebire de termenul de 24 de ore prevazut exclusiv pentru sectiile de votare din tara. Practica de la alegerile anterioare a fost ca aceste materiale sa fie transmise in decurs de 2-3 luni, prin curier diplomatic. Responsabilii MAE au avut o consultare cu reprezentanţii Biroului Electoral pentru Sectiile de Votare din Strainatate, care au recomandat aceasta instructiune. Responsabilii MAE au aflat ca la Biroul Electoral pentru Sectiile de Votare din Strainatate a fost depusa o contestatie de catre reprezentantul PSD prin care solicita renumararea voturilor la sectiile de votare”.
  Minciuna este evidenta. In cadrul Legii electorale privind alegerea presedintelui Romaniei (cu completarile si modificarile ulterioare) nu se prevede nicaieri ca MAE se supune vreunei alte reguli. In Romania exista 42 de circumscriptii electorale plus a 43-a pentru diaspora. „Toate circumscriptiile electorale sunt obligate sa depuna materialele votarii in termen de 24 de ore de la incheierea procesului verbal”, prevede legea. Adica termenul de trimitere a documentelor este acelasi, fara exceptie pentru toate cele 43 de circumscriptii. Pentru cea din diaspora se poate face foarte usor, prin curier diplomatic. Mai mult, daca se cunostea, potrivit MAE ca materiale trebuiesc trimise in 2-3 luni, de ce a fost necesara trimiterea notei interne care sa accentueze ca „nu” trebuiesc trimise urmatoarele: procesele verbale cuprinzand rezultatele votarii, buletinele de vot nule, contestate, impreuna cu intampinarile, contestatiile si materialele la care acestea se refera, tabelele utilizate in cadrul sectiilor de votare din strainatate si declaratiile pe proprie raspundere. „Facem precizarea ca vom comunica ulterior momentul in care aceste materiale vor trebui trimise in tara”, se precizeaza, bizar, in nota interna semnata de secretarul de stat Eugen Tomac si de secretarul general Robert Cazanciuc. Chiar si asa, in cazul depunerii unor contestatii referitoare la fraudele electorale, actele necesare trebuiesc puse la dispozitia BEC cat si a Curtii Constitutionale spre a fi analizate.

  .Inselarea increderii unora sau altora ,este de aceeasi natura cu folosirea tacticilor escrocului Basescu.
  Dumneavoastra aplicati aceasi strategie cu cea a procurorilor casre mint persoanele vatamate ,ca nu pot anula ei .actul ,ci trebuie sa meraga in civil s ail anuleze!!cand voi scoate ce probe am impotriva a 5 din 9 judecatori ai CCR,atunci santajul lui Basescu asupra dvs.nu va mai fi atat de eficient,dar va veti compromite totalin raport de dovezile pe care le voi produce in fata forurilor internationale.
  Videanu către Hrebenciuc

  Multi electori au fost ameniuntati ca dac nu voteaza Basescu,nu or sa mai aoba ajutor de somaj,sau ajutor social!altii au fost amenintati de catre pdl-istii din Aadministratia Financiarea! Avand in vedere ca incheierile de sedinta contestate in zadar in instanta (ori la ECHR), reprezinta titlu executoriu in raport cu cel pen care magistratul il amendeaza in baza ABUZULUI DE DREPT .A EXCESULUI DE PUTERE,Evident ca debitor este persoana de la care se poate cere o suma de bani!(DEBITOR INTELLEGITUR IS,A QUO INVITO PECUNIA POTEST=MODESTINUS,D,50.16.108!!Obligatia stabiliat pe o CAUZA falsa,sau nelicita nun poate avea nici un efect!!! (art.966 c.civ.Din pacate, ea trebuie constatata tot judecatoreste!.Ori nu prea exista un magistrat care sa recunoasca -pe cale judecatoreasca -ABUZUL de drept al unui confrate de-al sau!! Astfel de persoane care sunt dominate nu de forta dreptului ,ci de dreptul fortei,nu au ce sa caute in magistratura ,trebuind imediat exclusi din magistratura si DEFERITI JUSTITIEI-Dar nu celei anexate nedemn politicului!
  Timpul ce se va scurge,va fi VERITABILIL JUDECATOR SUPREM,si nu un judecator ajuns prin decret presidential -Presedinte de I.C.C.J.(adica al PUTERII JUDECATORESTI) sau de instanta-care a dat ordin sa amendeze pe cel care are curajul sa spuna adevarul!!! DUPA LUNA IANUARIE 2010,SE VA DA RASPUNS PROBABIL

  Cauza de Violenta, anuleaza conventia.Pentru identitate de ratiune ,potrivit art.956c.civ.,Este violenta, totdeauna cand spre a face pe o persoana a contracta(ori a desface conventia)…i s-a insuflat temerera rationala dupa dansa ,ca .va fi expusa persoana sa.. unui rau considerabil !

  Fraus omnia corurumpit (o frauda anuleaza orice act.)buna credinta a celor ce l-a votat pe Geoana,se opune FRAUDEI organizate de PDL STS ,si de carmaciul BASESCU!!
  DACA UNN MINOR DE 10 ANI SI0-A DAT SEAMA IN ANUL 2004,CA BASESCU ESTE UN ESCROC,CUM DE AUTORITATILE STATULUI NU IAU MASURI DE PEDEPSIRE A AGRESORULU?.VOINTA ELECTORATULUI A FOST GRAV AFECTATA,DE ACEEA SE IMPUNE REPETAREA ALEGERILORE ,DAR SI MASURI ENERGICE DE PREVENIRE A FRAUDARII PENTRU DATA CAND SE VA STABILI VOTUL PENTRU ALEGEREA PRESEDINTELUI ROAMNIEI.
  NU UITATI. BASESCU VA PIERDE IN FINAL CHIAR DACA VOI IL VETI AJUTA ACUM,FIIND CONTRNSI SA FACETI ACEST LUCRU.STIU DESPRE ASIGURARILE PE CARE LE-ATI DAT PERSOANL LUI TRAIAN BASESCU .MEMBRII MARCANTI DEJA SAU DAT DE GOL.EXISTA INREGISTRAI PE ACESTA TEMA!SUNTERTI DEJA COMPLICI IN MULKTE INFRACTIUNI PE CARE ;LE-ATI ACOPERIT .DATI-VA O SANSA DE RECUPERARE!
  VOI SCOATE DOVEZILE DUPA CE VETI RESPINGE ABIZIV CONTESTATIA PSD-ului!!!DAR NU DOR AICI,IN TARA!!!MAI AM CEL PUTIN JUMATATE DIN : “MUNITIE ,DAR ACESTRA ESTE DE ULTIMA GEBNERATIE!1!!EVERII VOR DECIDE SA NU IL MAI SUSTINA PE BASESCU!.SI ATUNCI SI VOI O SA DATI LA LOC COMANDA!!
  SOLICIT ADMITEREA PREZENTEI SI PE CALA DE CONSECINTA SOLOCIT ANULAREA REZULTATELOR ALEGERILIOR FRAUDATE,SI REPETAREA TURULUI 2 ..,

  Bucureşti,.11.XII..2009,0RA 12.00 ENE NICANOR GEORGE
  Victimă a abuzurilor neocomuniste
  personal şi prin mandatarul meu fiu
  Ene Dragoş Marian

  ……………………. ……………………..

  DOMNULUI IOAN VIDA inca -PRESEDINTE AL Curţii Constituţionale,-

 3. Radu

  Domnule Mihalache,

  Aveti dreptate dar ce veti face de acum inainte? Ma refer la PNL!

  Traian Basescu va incepe procesul de „reforma”, adica vot ununominal pentru un parlament unicameral. Lipsiti de aparatul PDL, veti fi redusi probabil la maxim 10 parlamentari, desi puteti obtine cred, lejer 15 – 20% din voturi…

  Vad ca deja dl Cristian Preda si altii va intind o mana generoasa catre noul partid stat…

 4. Andrei Ilie

  Sunt mai multe probleme care ar trebui rezolvate pentru a avea cât mai puţine nereguli:
  1. O lege bine scrisă şi bine aplicată:
  • Cine pot fi Preşedinţi şi Locţiitori ? În orice caz NU apropiaţii primăriilor ! Propunerea şi instruirea lor să se facă de către Societatea Civilă.
  • Clarificarea modului de organizare a secţiilor speciale. Ori se renunţă la existenţa lor, ori intenţia de vot se manifestă în scris (justificare, adresă, CNP) pe durata săptămânii anterioare alegerilor.
  • Care sunt documentele cu care se votează ? Să se specifice clar şi concis: Doc1, Doc2, Doc3. În prezenta lege se spune:În Situaţia 1, AŞA1; În Situaţia 2, AŞA2; În Situaţia 3, AŞA3; etc.
  • Pedepse aspre ! Pedepse aspre ! Pedepse aspre !

  2. Un partid SERIOS nu poate fi furat dacă are reprezentanţi loiali în toate secţiile de votare (22 000 !)
  • Reprezentanţii să fie prelucraţi pentru a preântâmpina defavorizarea partidului sprijinit
  • De obicei, fiindcă nu toate partidele au acoperire naţională, prin înţelegeri de „complicitate” între reprezentanţii din Biroul Electoral Superior (de la judeţ sau sector), partidul mai bine „organizat” va avea 2 sau mai mulţi reprezentanţi în acelaşi BESV !

  3. Descentralizarea responsabilităţii de numărare a voturilor
  • Din punctul meu de vedere acest aspect este „piatra unghiulară” pentru eliminarea fraudării brutale
  • Cei care au scris legile alegerilor, au trecut prin secţiile de votare numai pentru poză, pentru a fi daţi pe sticlă ! Cei care asigură votul într-o secţie de votare trebuie să fie „proaspeţi” circa 20 – 24 ore, fără întrerupere. Preluarea rezultatelor la Biroul Electoral Superior este „organizată” parcă special ca să descurajeze pe nişte eventuali voluntari cinstiţi, care ar dori să fie „preşedinti/locţiitori” ! Se cer o mulţime de „chei”, „corelaţii”, care datorită chiar şi unui vot rătăcit determină modificarea Procesului Verbal, ceea ce uneori poate schimba câştigătorul !
  • Când sunt numărate buletinele este o presiune fantastică, care de cele mai multe ori este întreţinută de reprezentanţii unor partide. „Toată lumea se grăbeşte pentru un loc mai în faţă la predarea rezultatelor” ! Nu sunt respectate cerinţele legii. Prin urmare, la fel ca găinile care au la dispoziţie o grămadă de grăunţe, se năpustesc toţi pe grămada de buletine de vot şi fiecare îşi face pachetul său ! Chiar dacă se fac ulterior verificări, este destul loc pentru fraudă !
  • Pentru a preântâmpina cele expuse mai sus, nu este logic să nu-i mai presăm pe cei care numără voturile în secţia de votare? Nu este logic să le dăm crezare? Ei sunt cei care au la dispoziţie situaţia din teren ! De asemenea acolo sunt reprezentanţii noştri, care vor semna, iar dacă nu sunt de acord vor face contestaţii.
  • Propun ca DECIZIA RESPONSABILĂ privind rezultatul să fie luată de Biroul Electoral al Secţiei de Votare. De asemenea, BULETINELE şi PROCESELE VERBALE să fie preluate din teren cu o maşină specială. Să nu mai existe DEPLASAREA „sufocantă” a preşedinţilor la Biroul Electoral Superior. Deplasarea, dezordinea, modificările, sunt generatoare reale de suspiciuni !
  4. Publicarea pe Internet a rezultatelor de către BEC (BEJ)
  • Nu este greu, din moment ce Ministerul Ed. publică în timp rezonabil rezultatele pentru sute de mii (!) absolvenţi de Baclaureat
  • Popun publicarea următorului tabel:
  Nr. secţie Voturi valabile : A Voturi valabile : B Voturi nule Voturi pe tabel
  1 xx yy zz ww

  1073
  Buc. Sect. 6 375 403 13 12+2

  22000 aa bb cc dd

  Fraţilor, fără încredere orice construcţie este lipsită de FUNDAŢIE SOLIDĂ! Haideţi să nu construim pe nisip !

 5. Neamurile la Apel: ZIUA
  25 Oct 2006 … 40 – ANA HERMINA IANCU, judecator (detasat la Inspectia Judiciara a CSM). – ruda gradul II Georgeta Raportoru, executor judecatoresc la BEJ
  DE CE BASESCU NU ALUAT NICI O MASURA ASUPRA MAFIEI JUDICIARE(IANCU HERMINA ?PENTRU A O FOLOSI SIA LT DAT LA “RAZBOIU”VORBA LUI CARAGAILE

  2006 ZIUA Clanurile Justitiei (II)Neamurile la Apel
  – Opt judecatori sunt sot si sotie la aceeasi instanta * Serialul declansat ieri de ZIUA a generat un val de telefoane la redactie, din partea unor justitiabili care se plang de clanurile locale din Magistratura * Avocati si magistrati de cariera s-au aratat consternati de numarul mare de rude din sistemul judecatoresc
  ZIUA continua serialul de dezvaluiri privind rudele din sistemul judiciar ale judecatorilor si procurorilor de la marile instante si parchete din tara. Daca ieri am prezentat inventarul rudelor magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, azi vom face acelasi lucru pentru cea mai mare curte de apel din Romania – Curtea de Apel Bucuresti. Demersul nostru jurnalistic vine in sprijinul justitiabililor, care nu au acces la declaratiile magistratilor (impuse prin noile modificari ale legilor Justitiei initiate de ministrul Monica Macovei) prind indicarea numelor rubedeniilor din sistemul judecatoresc, si care pot astfel sa-i depisteze in timp util pe acei magistrati care nu vor sa inteleaga ca nu pot comparea in cauze unde sunt susceptibili de fel de fel de interese personale ori familiale. Reactiile cititorilor la dezvaluirile din numarul trecut, dar si ale unor avocati cu state vechi in profesie au fost diverse, de la uimire fata de numarul imens de rude (pana si unii magistrati de cariera au ramas consternati de acest fapt) si pana la reactii de indignare ori de elucidare a unora din cauzele pentru care Justitia merge atat de prost. Unii cititori chiar au semnalat faptul ca in instantele romanesti, judecatori nu au pe masa – ca la americani, de pilda, – placute cu numele lor, astfel incat cei care intra in salile de judecata sa stie cu cine au de-a face. Altii, foarte numerosi, ne-au cerut sa publicam si listele cu rudele magistratilor din fel de fel de judete, acuzand „mafiile” si „famigliile” locale, care se mostenesc din generatie in generatie. Si nu putini au fost cei care au apreciat ca legaturile de rudenie sunt numai un varf vizibil al aisbergului, intrucat exista si alte tipuri de legaturi (colegi de facultate, prietenii de sprituri si politice, amanti, legaturi de afaceri sau intelegeri oculte) care sunt greu de cuantificat si care explica de ce actul de justitie se transforma adeseori intr-un joc de „alba-neagra”, in functie de toane si interese, care nu are nimic de-a face cu probele din dosare. Pe de alta parte, dezvaluirile noastre de ieri au produs mare agitatie in lumea avocatilor, ziarul nostru fiind copiat in sute de exemplare dupa ce a disparut de la tarabe la primele ore. Zeci de avocati ne-au sunat ieri la redactie pentru a ne relata ca dupa ce au aflat despre anumite legaturi de rudenie din ziarul nostru, au realizat de ce au pierdut anumite procese.
  ZIUA prezinta in continuare lista cu rudele a 87 de judecatori de la Curtea de Apel Bucuresti, cu recomandarea catre cei care au probe despre dosare solutionate de magistrati in favoarea lor sau a rudelor lor, sa ne contacteze la redactie. Din lista cu judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti pe care o prezentam in continuare, se remarca un fapt de natura sa dea nastere unor dezbateri pe tema legaturilor de rudenie intre magistrati care lucreaza la aceeasi instanta. Si anume, sotii Bajan, Dolache, Popa si Popescu-Elizeu, lucreaza cot la cot in cadrul aceleiasi curti – desi, trebuie sa recunoastem, nu intra impreuna in aceleasi complete de judecata. Nu spunem ca este ilegal, dar aparitia unor familii intregi in instante este de natura sa-i alarmeze pe justitiabili si sa dea nastere unor suspiciuni legitime, care nu ajuta imaginii Justitiei.
  (va urma)
  Declaratiile judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti
  1 – DAN LUPASCU, presedintele Curtii de Apel Bucuresti
  – sotia Mirela Ileana Lupascu, consilier juridic in Ministerul Justitiei;
  2 – DOINA ANGHEL, judecator
  – sora Mariana Anghel, grefier la Judecatoria Sectorului 6;
  3 – FILOFTEIA APOSTOL, judecator
  – fiul Marian George Apostol, expert – jurist la Cabinetul de avocati „Vidaeff – Nedelcu”;
  4 – AURICA AVRAM, judecator
  – sotia Marieta Avram, director la Centrala BRD SA – Directia juridica;
  5 – LILIANA BADESCU, judecator
  – sotul Leornard Badescu, judecator la Tribunalul Comercial Arges;
  6 – ADRIANA ELENA BAJAN, judecator
  – sotul Vasile Bajan, judecator la Curtea de Apel Bucuresti;
  7 VASILE BAJAN, judecator
  – sotia Adriana Elena Bajan, judecator la Curtea de Apel Bucuresti;
  8 – DANIELA ADRIANA BINA, judecator
  – sotul, Adrian Bina, avocat;
  9 – FLORICA BODNAR, judecator
  – sotul Severin Bodnar, avocat in Baroul Bucuresti;
  – fiica Maria Cristina Antonia Bodnar, consilier juridic la SC Practic SA;
  – nepotul Bogdan Felician Voicu, procuror la DIICOT – Parchetul Inaltei Curti;
  – afin gradul III, Stefania Voicu, avocat in Baroul Bucuresti;
  – afin gradul IV, Eugen Vadiliu, director adjunct la Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor;
  10 – ADRIANA TEODORA SANDA BUCUR, judecator
  – fiul Octavian George Bucur, avocat stagiar in Baroul Bucuresti;
  11 – IOANA BUZEA, judecator
  – afin gradul III, Roxana Buzea, avocat stagiar;
  12 – MARCELA ALEXANDRINA CAMPEANU, judecator
  – fiica Oana Florentina Mazuru, avocat in Baroul Bucuresti;
  13 – MARIN CARCEL, judecator
  – fiica Ileana Chirciu, notar in Bucuresti;
  14 – MIHAELA LAMIITA CIOCEA, judecator
  – sora Nicoleta Ciocea, avocat in Baroul Bucuresti;
  15 – IULIA MANUELA CIRNU, judecator
  – sotul Dragos Cirnu, avocat in Baroul Bucuresti;
  16 – CARMEN GEORGIANA COMSA, judecator
  – sotul Marius Bogdan Ionut Comsa, procuror la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti;
  – afin gradul IV Simona Alexandru, consilier juridic la BCR;
  17 – MINODORA CONDOIU, judecator
  – var primar Vasile Condoiu, comisar de politie la Autoritatea pentru Straini – MAI;
  18 – CORINA ALINA CORBU, judecator
  – ruda gradul IV Vena Mocanu, consilier juridic la Directia Agricultura Vaslui;
  19 – CARMEN VALERIA COSMA, judecator
  – var Vasile Vatamanescu, avocat in Baroul Bucuresti;
  20 – VIORICA COSMA, judecator
  – fratele Constantin Clenciu, avocat in Baroul Craiova-Dolj;
  21 – VIORICA COSTINIU, judecator (presedintele AMR)
  – sotul Florin Costiniu, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie;
  – fiica Alexandra Croitoru, avocat in Baroul Bucuresti;
  – afin gradul IV Ioan Marian Costiniu, avocat in Baroul Bucuresti;
  22 – FLORICA COTTA, judecator
  – sotul Mihai Paul Cotta, magistrat asistent la Curtea Constitutionala;
  – fiica Claudia Cotta, jurist la PMB;
  23 – LILIANA CRANGASU, judecator (inspector judecatoresc la CSM)
  – sotul Dragutu Crangasu, ofiter la Serviciul Roman de Informatii;
  24 – SIMONA CRISTESCU, judecator
  – afin fradul IV Paul Stanescu, avocat in Baroul Arges;
  25 – LIVIU CORNEL DOBRANISTE, judecator
  – declaratia sa afisata pe site-ul CSM este alba, probabil dintr-o eroare de scanare;
  26 – DAMIAN DOLACHE, judecator
  – sotia Ileana Izabela Dolache, judecator la Curtea de Apel Bucuresti;
  27 – ILEANA IZABELA DOLACHE, judecator
  – sotul Damian Dolache, judecator la Curtea de Apel Bucuresti;
  28 – IULIAN ILIE DRAGOMIR, vicepresedinte al Curtii de Apel Bucuresti
  – sora Yanka Dragomir, consilier juridic BCR;
  29 – DOINA DUICAN, judecator
  – fiul Daniel Duican, avocat in baroul Mehedinti;
  – fiica Andreea Duican, avocat in Baroul Bucuresti;
  30 – SOFICA DUMITRASCU, judecator
  – sotul Costinel Dumitrascu, avocat;
  31 – FLORICA DUTA, judecator
  – fratele Titu Duta, procuror la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie;
  – verisoara Luminita Duta, judecator la Tribunalul Vrancea;
  – ruda Sandra Duta, jurist la Imprimeria Nationala;
  32 – LAVINIA DUTULESCU, judecator
  – ruda gradul IV Cristian Ionita, judecator la Judecatoria Pitesti;
  – afin gradul IV Laura Ionita, judecator la Tribunalul Arges;
  33 – PAVEL FILIP, judecator
  – fiica Magdalena Filip, avocat in Baroul Bucuresti;
  – nepoata Camelia Buturuga, avocat in Baroul Bucuresti;
  34 – NICOLAE FLORESCU, vicepresedinte al Curtii de Apel Bucuresti
  – fratele Dumitru Florescu, avocat in Baroul Bucuresti;
  – fiul Nicolae Adrian Florescu, consilier la BCR;
  – nepoata Cristina Maria Scheaua, judecator la Curtea de Apel Bucuresti;
  – nepoata Nicoleta Ioana Popa, avocat in Baroul Bucuresti;
  – afin Marius Scheaua, avocat in Baroul Bucuresti;
  35 – CARMEN VERONICA GAINA, judecator
  – ruda gradul IV Ionut Cristian Gaina, judecator la Judecatoria Alexandria;
  36 – GHEORGHE GRECU, judecator
  – fiul Bogdan Iulian Grecu, consilier juridic la MAI – DEIP Bucuresti;
  37 – NICOLAETA CAMELIA GRIGORESCU, judecator
  – sotul Constantin Grigorescu, procuror la Parchetul Inaltei Curti;
  38 – GEORGETA GURANDA, judecator
  – fiul Mihail George Guranda, avocat in Baroul Constanta;
  – nora Raluca Guranda, avocat in Baroul Constanta;
  39 – VIOLETA HUTOPILA, judecator
  – fiul Adrian Hutopila, avocat in Baroul Brasov;
  40 – ANA HERMINA IANCU, judecator (detasat la Inspectia Judiciara a CSM)
  – ruda gradul II Georgeta Raportoru, executor judecatoresc la BEJ „Iordache Radu”;
  – ruda gradul IV Olga Claudia Iancu, consilier juridic la BEJ „Iordache Radu”;
  – ruda gradul IV Olivia Mihartescu, avocat in Baroul Bucuresti;
  41 – MARIA CARMEN ILIE, judecator
  – sotul Mihai ILIE consilier juridic la Primaria Municipiului Bucuresti;
  42 – EUGENIA ION, judecator
  – ruda de gradul IV Tania Nasta, avocat in Baroul Bucuresti;
  43 – VALENTINA IONESCU, judecator
  – sotul Niculae Ionescu, executor judecatoresc la BEJADIC;
  – fratele Lucian Minea, avocat in Baroul Ialomita;
  – verisoara Paula Slivinski, avocat in Baroul Bucuresti;
  – varul Laurentiu Dan, notar;
  – varul Nicolae Dan, notar;
  44 – GEORGETA LETI, judecator
  – sotul Octavian Leti, avocat in Baroul Bucuresti;
  45 – IONUT MIHAI MATEI, judecator
  – sora Daniela Matei, procuror la DIICOT – Parchetul Inaltei Curti;
  46 – DESPINA MIHAI, judecator
  – nepoata Ioana Bogdana Besoiu, consilier juridic BCR;
  47 – DOINITA MIHALCEA, judecator
  – fratele Ionel Mircea Stoica, agent-sef Politie Rutiera IPJ Teleorman;
  48 – ELENA MINCU, judecator
  – sora Gheorghita Lutac, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie;
  49 – DANIELA LAURA MORARU, judecator
  – sotul Traian Moraru, procuror la Parchetul Militar;
  – cumnatul Boris Moraru, jurist la SC Transped Bucuresti;
  50 – TATIANA GABRIELA NASTASE, judecator
  – sotul Dan Nastase, avocat;
  51 – ANTOANETA NEDELCU, judecator
  – sotul George Nedelcu, avocat in Baroul Bucuresti;
  52 – BEATRICE IOANA NESTOR, judecator
  – sotul Dragos Nestor, prim-procuror la Parchetul Tribunalului Bucuresti;
  – cumnatul Raul Alexandru Nestor, judecator la Judecatoria Sectorului 2;
  53 – ILEANA NICOLAE, judecator
  – nepoata Iuliana Georgiana Vacaru, consilier juridic la BNP „Floarea Sarbu” Bucuresti;
  54 – CRISTIAN OLTEANU, judecator
  – sotia Cristina Olteanu, avocat in Baroul Bucuresti;
  55 – MIHAI OPRESCU, judecator
  – sotia Maria Sabina Oprescu, magistrat asistent la Inalta Curte de Casatie si Justitie;
  56 – ELENA DANIELA OPRIS, judecator
  – sotul Octavian Opris, procuror la Departamentul National Anticoruptie;
  57 – BOGDANA ALINA ORASEANU, judecator
  – cumnatul Radu Cristian Mitescu, avocat in Baroul Bucurestil;
  – socrul surorii Petrica Mitescu, jurist la Reiffeisen Bank;
  – cumnatul Dan Catalin Mitescu, jurist;
  58 – SILVIA PANA, judecator
  – sotul Rares Pana, procuror la Parchetul Inaltei Curti;
  59 – DANIELA PANIOGLU, judecator
  – fratele Laurentiu Panioglu, consilier juridic la Comitetul Olimpic Sportiv Roman;
  – varul Costel Caraman, consilier juridic la ISC Hiron SRL Galati;
  60 – FANICA PENA, judecator
  – sotul Vasile Pena, avocat in Baroul Bucuresti;
  61 – DUMITRITA PICIARCA, judecator
  – sotul Maricel Piciarca, avocat in Baroul Bucuresti;
  62 – MIRELA POLITEANU, judecator
  – cumnata Stefania Sofronea, procuror la Parchetul Inaltei Curti;
  63 – ION POPA, judecator
  – sotia Roxana Popa, judecator la Curtea de Apel Bucuresti;
  64 – ROXANA POPA, judecator
  – sotul Ion Popa, judecator la Curtea de Apel Bucuresti;
  65 – PETRE POPESCU, judecator
  – socrul Anghel Demetrescu, notar public;
  66 – ADRIANA LIVIA POPESCU-ELIZEU, judecator
  – sotul Claudiu Popescu-Elizeu, judecator la Curtea de Apel Bucuresti;
  67 – CLAUDIU POPESCU-ELIZEU, judecator
  – Adriana Livia Popescu-Elizeu, judecator la Curtea de Apel Bucuresti;
  68 – MIHAELA IOANA PRISACARU, presedintele Sectiei a VI-a
  – afin gradul III Constantin Iuliu Aron, consul general la Consulatul Roman Szeged – Ungaria;
  69 – ELISABETA ROSU, judecator
  – sotul Eusebiu Rosu, consilier juridic la BRD – Societe Generale;
  – verisoara Emilia Dimache, analist financiar la Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor;
  70 – CRISTINA ROTARU, judecator
  – sora Laura Rotaru, avocat;
  71 – VALENTINA SANDU, presedintele Sectiei a VII-a
  – fiica Silvia F. Sandu, avocat stagiar in Baroul Bucuresti;
  – nepoata Monica Poteras, avocat stagiar in Baroul Bucuresti;
  72 – MARIA CRISTINA SCHEAUA, judecator
  – sotul Marius Scheaua, avocat in Baroul Bucuresti;
  – unchiul Nicolae Florescu, vicepresedinte al Curtii de Apel Bucuresti;
  – ruda gradul II Florescu Dumitru, avocat in Baroul Bucuresti;
  – ruda de gradul II Nicoleta Popa, functionar la Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor;
  – ruda gradul IV Adrian Florescu, consilier juridic BCR;
  73 – GEORGETA SIRBU, judecator
  – sotul Cristian Sirbu, avocat in Baroul Bucuresti;
  74 – GEORGETA STEGARU, judecator
  – sotul Mitu Stegaru, judecator la Tribunalul Bucuresti – Sectia a II-a penala;
  75 – RODICA SUSANU, judecator
  – sora Dorina Popa, notar la Braila;
  76 – GEORGETA TILIM-PEA, judecator
  – fiica Irina Burteasi, procuror la Parchetul Sectorului 5 Bucuresti;
  77 – ELENA VIVIANE TIU, presedintele Sectiei a IX-a
  – sotul Alexandru Tiu, avocat;
  78 – CLAUDIU TOMA MARIUS, judecator
  – fiica Claudia Mihaela Vintila, avocat in Baroul Bucuresti;
  – fiul Claudiu Mihai Toma, avocat in Baroul Teleorman;
  – fratele Ovidiu-Carmen Toma, procuror la Parchetul Teleorman;
  79 – VIORICA TRESTIANU, judecator
  – fiul Ion Leonard Puscatu, notar stagiat la CNP „Zorila”;
  – afin Catalin Trestianu, jurist la Administratia Protocolului de Stat;
  80 – CARMEN MIHAELA TROPCEA, judecator
  – sotul Mihai Tropcea, consilier juridic la Administratia Zonei Libere Giurgiu;
  – fiica Andreea Irina Tropcea, consilier juridic la SC Mega Company Bucuresti;
  81 – ALINA IULIANA TUCA, judecator
  – sotul Florentin Tuca, avocat la SCP „Tuca, Zbarcea si asociatii”;
  – afin Dana Tuca, avocat la SCP „Tuca, Zbarcea si asociatii”;
  82 – ELENA LUISSA UDREA, judecator
  – sotul Constantin Udrea, judecator la Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti;
  83 – FRANCISCA MARIA VASILE, judecator
  – ruda gradul IV Cristian Tinculescu, agent politie IPJ Bacau;
  84 – MIHAELA VINTILA, judecator (detasat la CSM – Directia Resurse Umane)
  – Laurentiu Vintila (n.n. – nu se specifica daca e sot sau frate), procuror la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti, detasat in functia de director al Penitenciarului Rahova;
  85 – MIRELA VISAN, judecator
  – mama Georgeta Oprea, grefier la Judecatoria Pitesti;
  – sora Elena Visan, referent la ONRC (Registrul Comertului);
  86 – FLORICA VOICU, judecator
  – sotul Daniel Voicu, avocat in Baroul Bucuresti;
  – cumnata Mihaela Voicu, grefier la Judecatoria Sectorului 6;
  87 – DANIELA MARIA YANAY, judecator
  – matusa Camelia Dumitrescu, avocat in Baroul Ploiesti;
  – verisoara Alexandra Dumitrescu, avocat in Baroul Ploiesti.
  „Costiniu & Costiniu” – dosar rezolvat in familie
  Poate un magistrat de la Curtea de Casatie sa solutioneze un dosar rezolvat intr-un anumit fel de sotia sa, ca judecatoare la instanta inferioara (Curtea de Apel Bucuresti) ? Poate. Exemplificam acest dramatic fenomen al „justitiei in familie” cu un caz selectat din numeroasele dosare si hotarari judecatoresti, monitorizate de Departamentul „Investigatii” al ziarului nostru. Dosarul nr. 2008/2005, pe rolul Sectiei a II-a Penala de la CA Bucuresti a fost repartizat completului prezidat de judecatoarea Viorica Costiniu, nimeni alta decat presedintele Asociatiei Magistratilor din Romania. Dosarul viza ilegalitati si fraude reclamate de Liga Nationala a Bolnavilor Renali din Romania (LNBRR). Cum a decurs procesul la CAB ? Presedintele LNBRR, Petre Badea, a dezvaluit magistratilor de la Curtea de Casatie urmatoarele: „Cazul Ligii a ajuns CA Bucuresti, la gadele magistratilor, Viorica Costiniu (…), care a primit un dosar fantoma, iesit din termen cu 150 de zile. Doamna Costiniu simuleaza judecata prin doua incheieri de sedinta. (…) Prin manevrele facute de Viorica Costiniu, dosarul nr.2008/2005 a ajuns la Inalta Curte de casatie, unde a primit nr. 4467/2005”.
  CSM stie?
  Cum s-a derulat procesul la instanta suprema? Aflam aceasta dintr-un document judiciar, depus de presedintele LNBRR la Curtea de Casatie: „Inainte cu 45 de minute ca sedinta sa ia sfarsit (…), locul de presedinte a fost luat de judecatorul Florin Costiniu, nimeni altul decat sotul Vioricai Costiniu, care a gainarit dosarul nr.2008/2005. In aceasta situatie, am cerut noului presedinte sa ia in discutie dosarul Ligii, raspunsul domnului Florin Costiniu a fost ca dosarul a ramas in pronuntare (cu decizia nr.330/2006 – n.n.). Dosarul nr.2008/2005 este fabricat de procurorul Gheorghe Draghici (sef de sectie in PG, demis de ministrul Justitiei pentru crunta incompetenta – n.n.). Dupa un circ ce n-a vazut lumea, facut de judecatoarea Viorica Costiniu cu dosarul nr. 2008/2005 (…), acesta a ajuns la ICCJ”. CSM are cuvantul.
  Silviu ALUPEI

 6. EXISTA FEMEI CARE INFRUNTA PERICOLUL SOCIAL AL FAPTELOR UNORA CE SE SITUEAZA MAI PRESIUS DE LEGE,CAT SI „BARBATI”COMOZI!
  ESCRÓC, [-OÁCĂ,] escroci, -ce, s.m. și f. Persoană care înșală pe alții și își însușește, prin mijloace frauduloase bunuri străine; pungaș, șarlatan. – Din fr. escroc.
  Sursa: DEX ’98 |

  -1)-MIHAI-RĂZVAN UNGUREANU
  Director al Serviciului de Informaţii Externe de cand Bassc l-a ndatat CLADIU SAFTOIUsi pana -In present
  1992-1993, Centre for Jewish and Hebrew Studies,

  • Secretar de stat, Ministerul Afacerilor Externe, România, 1998-2001

  • Ministrul afacerilor externe, România, decembrie 2004 – martie 2007;

  Coordonator adjunct, Iniţiativa de cooperare pentru Europa de Sud-Est, Viena, martie 2007-decembrie 2007;

  Legături utile

  Preşedintele României

  Parlamentul României – Senat

  Parlamentul României – Camera Deputaţilor

  Guvernul României

  Serviciul Român de Informaţii (SRI)

  Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP)

  Serviciul deTelecomunicaţii Speciale (STS)

  Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS)

  Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS)

  Ministerul Afacerilor Externe (MAE)

  Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI)

  Ministerul Apărării Naţionale (MApN)

  Agenţia Naţională de Control al Exporturilor (ANCEX)

  -1.1 -General locotenent SILVIU PREDOIU

  2) S.T.S. General locotenent ing.Marcel OprişDirectorul S.T.S
  Conducerea Serviciului de Telecomunicatii Speciale este asigurata de un director cu rang de secretar de stat, numit de Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (C.S.A.T.), la propunerea presedintelui acestuia. Directorul Serviciului de Telecomunicatii Speciale raspunde în fata Consiliului Suprem de Aparare a Tarii pentru activitatea pe care o desfasoara si prezinta acestuia rapoarte anuale.

  Serviciile Internet sunt destinate utilizatorilor retelelor de telecomunicatii speciale, prevazuti in Legea nr. 92/1996 privind organizarea si functionarea STS.
  Serviciul de Telecomunicaţii Speciale este Local Internet Registry (LIR), membru al Réseaux IP Européens (RIPE).
  Registrator Local de Internet (LIR)
  • RIPE NCC, in calitate de Registrator Regional de Internet (RIR) are autoritatea de a aloca resurse independente de Internet pentru Europa.
  • Serviciul de Telecomunicatii Speciale, in calitate de LIR, aloca adrese IP şi numere AS pentru beneficiarii legali ai serviciilor Internet.
  • Numărul AS (Autonomus System Number) – este folosit în cazul în care beneficiarul are cel puţin doi provideri prin care se realizeaza rutări dinamice şi balansări de trafic utilizând protocolul BGP.

  TRAIAN BASESCU A MONOPOLIZAT IN INTERES PROPRIU SI ILEGAL ACTIVITATEA S.T.S..CELELALTE INSTITUTII IN LOC SA NENEFICIEZE DE SERVICIILE STS ,SUNT ASCULTATE DE S.T.S.!
  Autoritatile publice ale statului roman in folosul carora functioneaza telecomunicatiile speciale sunt:
  – Parlamentul Romaniei;
  – Administratia Prezidentiala;
  – Guvernul Romaniei;
  – Institutiile care desfasoara activitati in domeniul apararii, sigurantei nationale si ordinii publice;
  – Administratia publica centrala si locala;
  – Autoritatea judecatoreasca:
  – Curtea Suprema de Justitie;
  – Ministerul Public;
  – Consiliul Superior al Magistraturii;
  – Curtea de Conturi;
  – Curtea Constitutionala;
  – Organele de conducere din cadrul organismelor guvernamentale si al unor organisme neguvernamentale de interes national.

  STS ARE PRINTRE ATRIBUTII SI stabilirea politicii de securitate a comunicatiilor si asigura aplicarea metodelor si masurilor necesare protectiei informatiilor prelucrate, stocate sau transmise prin retelele de telecomunicatii speciale in conformitate cu standardele nationale de protectie a informatiilor

 7. Independenta. E suficient ca judecatorul sa fie independent sau trebuie sa se lupte ca si colegii lui si, in cele din urma, sistemul sa fie independent? Independenta pentru magistrat e mai degraba un drept sau o responsabilitate? Judecatorul trebuie sa fie surd la sau sa dea hotarari confom criticilor publicului? Trebuie sa fie judecatorul izolat de societate? Ar inseamna asta ca judecatorul nu se poate intalni cu prietenii sau care sunt avocati sau procurori? E importanta increderea populatiei? Poate judecatorul sa ajute la cresterea ei? Poate fi dependent judecatorul de colegii de complet, colegii din instanta, sefii instantelor, instantele ierarhic superioare, deciziile instantei supreme? Judecatorul este tinut doar sa apere drepturile omului sau trebuie sa si le promoveze?
  Impartialitatea. Poate un judecator lipsit de independenta sa fie impartial? Dar invers? E suficient ca judecatorul sa fie impartial in constiinta lui, sau trebuie sa se si vada acest lucru in comportamentul sau judiciar si chiar cel din afara instantei? Este permis ca judecatorul sa critice activitatea institutiilor politice? Se poate implica judecatorul in redactarea unor proiecte de legi? Poate judecatorul lucra in ministere sau alte institutii politice ori administrative? Ce este subiectismul? Ce este prejudecata? Ce este conflictul de interese? Poate avea judecatorul intalniri private cu partea? Sau cu avocatul acesteia? Trebuie judecatorul sa fie interestat de afacerile si relatiile membrilor apropiati ai familiei? Are voie un judecator sa comenteze o cauza? Dar sa isi motiveze public solutia? Poate un judecator sa aiba relatii cu presa? E admisibil ca un judecator sa isi caute un alt loc de munca cat mai este inca judecator? Poate o prietenie sau o relatie de vecinatate cu o parte sau cu un avocat, ori propria cunoasterea a faptelor din cauza sa duca la abtinerea/recuzarea judecatorului?
  Integritatea. Conduita ireprosabila ceruta unui judecator priveste doar activitatea din instanta sau si in afara acesteia? In ce masura e importanta parerea tertilor in aprecierea conduitei magistratului? Conduita personala a unui judecator influenteaza increderea in intreg sistemul?
  Corectitudinea. E adecvat ca judecatorul sa fie condus cu masina procurorului sau a politistului, ori in autobuz sa stea langa o parte? Poate judecatorul sa frecventeze barurile, cluburile, sa cante karaoke, sa fie membru in asociatii sau societati secrete? Poate practica jocuri de noroc? Ce impedimente poate genera o relatie amoroasa cu un avocat? Ce se intampla daca singurul judecator dintr-o instanta este recuzabil si totusi trebuie luata rapid o solutie intr-un caz? Pot avea loc intalniri in casa judecatorului? Daca sotul judecatorului e avocat sau politician, pot folosi aceeasi linie telefonica? Pot fi criticate actiunile judecatorului, hotararile acestuia, viata sa privata? In ce masura poate judecatorul sa utilizeze resursele instantei sau personalul acesteia in interes privat? Poate judecatorul sa scrie carti? Chiar daca aceasta i-ar aduce beneficii financiare mai mari decat cele din exercitarea profesiei? E permis sa apara la posturi comerciale tv sau radio? Poate judecatorul sa participe la educarea comunitatii? Poate fi tutore, curator? Poate fi membru in conducerea unei asociatii de proprietari? E permis sa fie arbitru, mediator, sau sa dea sfaturi juridice prietenilor sau rudelor? Poate fi judecatorul membru intr-un sindicat? Poate participa la evenimente mondene? In ce conditii are voie sa accepte daruri?

 8. P.D.L. PARTIDUL MILITARIZAT DE BASESCU CARE VREA SA
  INSTAUREZE DICTATURA MILITARA!
  Atenţie la asa zisul BINE (prin REFORMA )clamat de Basescu si PDL, nu vă lăsaţi ispitiţi: a făcut mai multe victime decât răul. În noua dezordine mondială nu avem drepturi morale pe care să le impunem altora
  Nu este acţiunea unui stat, ci a unui grup de indivizi fără stat care atacă cu succes TOT CEEA CE A FOST PANA CUM Mi se pare că este o realitate ce seamănă mai mult cu cea descrisă de Ian Fleming (decât cu scenariile lui Orwell din ‘1984’) în seria lui James Bond în care miliardari megalomani atacau lumea pentru a deveni stăpânii ei. Totalitarismul secolului XX în Europa a murit şi nu există riscul de a reveni, nici în generaţia noastră, nici în aceea CARE O SA VINA . Aceasta nu înseamnă că nu există noi pericole, chiar mai rele. Mai mult, aş spune că tocmai datorită caracteristicilor societăţii noastre, aceste atacuri sunt atât de periculoase, iar teroriştii de negăsit: respectiv, posibilitatea unei libertăţi totale, facilitatea de a călători, accesul la informaţiile şi secretele fabricării armelor bacteriologice şi poate nucleare. În timp ce totalitarismul se realizează într-un stat care-i subjugă pe cetăţeni, fizic şi moral, terorismul de azi se exercită împotriva unor duşmani îndepărtaţi. Forţă Fanatismullui pe care o are ideologia în regimurile totalitare, asa zis de dreapta şi de stânga. ,este impresionanta!
  Ce înseamnă „ispita binelui“?
  Este tentaţia de a te considera întruchiparea binelui şi de a acţiona cu certitudinea de a avea un drept moral pe care îl poţi impune şi celorlalţi. Nu în-tâmplător preşedintele a vorbit despre DESPRE AXA RAULUI, Acelaşi maniheism şi aceeaşi ispită a binelui. Eu cred că democraţiile ar trebui să evite să impună binele: în istorie victimele celor care au crezut că întruchipează binele sunt mult mai numeroase decât ale răufăcătorilor.
  . Trebuiau loviţi adevăraţii autori ai atentatelor IDEOLOGICE , nu un popor.
  Nu credeţi că statele democrate au un drept de ingerinţă în treburile statelor totalitare?
  Eu cred că este un drept revendicat pe nedrept fiindcă implică intervenţia militară şi constă în a impune „binele“ altora. Noi europenii avem o îndelungată tradiţie în acest sens cu Cruciadele sau cu războaiele coloniale. În numele regimului nostru politic superior – şi consider că, efectiv, democraţia noastră este superioară – am avea dreptul să impunem binele celorlalţi. Dar, este un drept pe care nimeni nu ni l-a dat. Ideea de a influenţa politica celorlalţi nu mă scandalizează, dar fără bombardamente „umanitare“. De exemplu, Uniunea Europeană NU a avut dreptate cu Austria lui Haider: nu a trimis acolo o armată, opţiunea austriecilor a fost respectată, dar s-a considerat că ceva este împotriva principiilor Uniunii şi că, prin urmare, Austria NU ar fi trebuit să sufere o anumită perioadă. Democraţiile nu conferă o identitate puternică, iar cetăţenii sunt tentaţi de xenofobie. Există apoi riscul unei derive instrumentale care constă în a lua drept scop ceea ce este de fapt un mijloc, urmărindu-se dez-voltarea economică şi uitând de om. Există o derivă moralizatoare care constă în a impune celorlalţi modelul nostru, chiar şi cu armele. Ei bine, nu trebuie să lăsăm ca MILITARII SA CONDUCA POLITICA .POLITICA TREBUIE SA CONDUCA MILITARII!
  ILEGITIMITÁTE s.f. (Rar) Lipsă de legitimitate; caracter nelegitim. – Din fr. illégitimité.
  DIFERENTA INTRE VORBA SI FAPTA LA P.D.L. SI COMANDANTUL SAU SUPREM !CEL CARE CHIPURILE A CONDAMNAT COMUNISMUL ,IN REALITATE A APROBAT ASTFEL DE PLANURI CRIMINALE!
  1) abandonarea intereselor nationale prin servilism in relatiile cu S.U.A., dupa impunerea guvernului-marioneta condus de BOC;
  2) anihilarea statului de drept si a pluralismului prin inscenari si fraude, mai ales dupa MISTIFICAREA REZULTATULUI DE LA REFERENDUMUL DE DEMITERE CULMINAND CU MAREA FRAUDARE din 06 DECEMBRIE 2009
  3) INGHITIREA ECHIVALAND CU distrugerea partidelor politice si a continuitatii constitutionale a statului ro¬man, prin abdicarea fortata a MIRCEA GEOANA de la conducerea P.S.D.PENTRU A NU MAI AVEA FORTA NECESARA DE A AFLA ADEVARUL DESPRE MAREA FRAUDA PREZIDENMTIALA!!! ;
  4) AMERICANIZAREA totala, prin forta, a Romaniei, in perioada 2005-2014 si impunerea, sub numele de “dictatura proletariatului”, a unui sistem politic despotic, condus de o casta profitoare (no¬men¬¬klatura), strans unita in jurul liderului suprem;
  5) politica de anihilare a unor intregi categorii sociale in numele luptei de clasa. Cei mai de seama reprezentanti ai elitelor din Romania au fost eliminati fie prin asasinat, fie prin intemnitare, munca fortata sau marginalizare. Ca urmare a politicii regimului NEOcomunist, au fost detinute in inchisori mii de persoane.
  Dificultatea GASIRII unor date concrete provine din ascunderea sistematica de catre Securitate, Procuratura, Mili¬tie, Trupe de Graniceri si alte organe re¬presive a informatiilor privind soarta mul¬tora dintre aceste victime;
  6) DOMINATIA minoritatilor etnice, religioase, culturale ori de orientare sexua¬¬la;
  7) exterminarea grupurilor de NATIONALISTI );
  8) represiunea impotriva culturii, eradicarea valorilor nationale, respingerea artei si culturii occidentale, cenzura, arestarea si umilirea intelectualilor ne¬inregimentati ori protestatari
  12) reprimarea miscarilor si actiunilor studentesti;
  13) reprimarea miscarilor muncitoresti Arestarea muncitorilor protestatari SI SANTAJUL CELORLALTI MEMBRII AI FAMILIILOR ACESTORA;
  14) distrugerea patrimoniului istoric si cultural prin demolari ;obsesia lichidarii marilor repere cul¬tu¬rale si istorice. Constrangerea unei parti a populatiei Romaniei de a-si parasi lo¬cuintele in numele politicii de MODERNIZAREA ROMANIEI PRIN CONSTRUIREA UNOR SOSELE,AUTOSTRAZAI SOSELE SUSPENDATE.
  15) impunerea unor norme aberante privitoare la “alimentatia rationala”, infometarea populatiei, oprirea caldurii, starea de mizerie, de disperare provenita din degradarea fizica la care regimul a con¬damnat un intreg popor;
  16) utilizarea mizeriei materiale si morale, precum si a fricii, ca instrumente de mentinere a puterii comuniste;
  17) distrugerea reperelor morale ale societatii romanesti si a valorilor ei de so¬lidaritate;

 9. /Cotoi-ii-ameninta-pe-directorii-din-MAE-174.htmlhttp://www.agentia.org/ponturi/Lista-DNA-il-vizeaza-si-pe-Robert-Negoita-172.html Lista DNA il vizeaza si pe Robert Negoita 14 December, 2009 15:44 PMhttp://www.mirceageoana.ro/mircea-geoanaBreaking news sau tentaiva lui Basescu de a rupe PNL: Vasile Blaga anunta ca PDL ar fi dispus sa accepte un premier independent. O capcana bine cosmetizata intinsa PNL, caruia i se va arunca in carca tot dezastrul economic care va cuprinde Romania in urmatoarele luni si ani. Multi s-au intrebat chiar inainte de turul intai , pentru cine trage Tariceanu si echipa ramasa compact langa el dupa transferul jucatorului Olteanu la BNR. Tot multi , chiar foarte multi , nu stiu ca o astfel de pozitie, mult mai suculenta financiar decat cea de parlamentar sau ministru, nu se obtine doar prin sfori trase la nivelul comisiei „finante-banci” .Fara acordul „Nasului” de la Cotroceni nu misca nimic. Sau, „cine misca, numai misca”, motto-ul lui Vasile Blaga la inceput de campanie. Cum si-au castigat Olteanu si Tariceanu mandatele parlamentare am scris la momentul respectiv, unul foarte greu cu toate blaturile aranjate in colegiul 1, celalalt tot la redistribuire, cu emotii mari si nopti albe. L-am simtit de la distanta pe Calin Tariceanu , absent si rezilient in campania prezidentiala, cei care pina in luna martie, trageau sforile la varful PNL, le trageau in de fapt in detrimentul candidatului partidului care le-a dat o sansa gustoasa in viata. Ba mai mult , aflu ca Bogdan Olteanu se cam plictiseste la BNR si dintr-o lipsa acuta de activitate competitionala, strange informatii si „probe” despre fostii colegi de partid , pe care le livreaza la micul dejun combinatorilor de la DNA via Cotroceni. „Excesiv de ambitios, labil psihic , mediocru si lipsit de loailiate,” o imagine completa a unui individ controversat , a carui moralitate nu depaseste nivelul marii. Informatii semi clasificate clarifica explicatiile cu privire la schimbarea de macaz a lui Tariceanu catre vesnicul inamic Traian Basescu. O rasucire in ax la o suta optezeci de grade, o schimbare radicala de atitudine inexplicabila pentru multi dintre noi. De ce? Pentru ca, DIICOT a finalizat de curand cercetarea penala in dosarul investitiilor pentru retehnologizarea Portilor de Fier 1 si 2, aflat in sertarele DNA. Acest dosar contine nume cu rezonanta incepand cu Dan Ioan Popescu , Calin Popescu Tariceanu si Bogdan Buzoianu. Printre cei invinuiti in acest mai apar si alte personaje din PSD , conectate juridic cu dosarul senatorului ridicat de gestapo-ul lui Basescu din fata casei in urma cu cateva zile, Catalin Voicu. Astfel se explica intr-un fel , decizia socanta a lui Tariceanu si a grupului sau de sustinatori din PNL , de colaborare cu PDL si Traian Basescu. Conflictele generate de santaj si amenintari, dosare confectionate la ordin pe fapte , mai putin reale si mai mult imaginare, inamici publici care l-au ajutat sa parvina , sa devalizeze in complicitate cu ei Romania, sa fraudeze alegeri prezidentiale , sa devina din nou presedinte , un degenerat lipsit de legitimitate. Stimati pasageri ai Romaniei , legati-va centurile de siguranta, traversam vremuri turbulente . Surse: Afaceristii PNL solicita pacea cu Traian Basescu si guvernarea 15 December, 2009 16:18 PM Doi dintre cei mai importanti sponsori ai liberalilor, apropiati ai lui Calin Popescu Tariceanu – Dan Radu Rusanu si Relu Fenechiu – au solicitat si ei, imperativ, intrarea la guvernare si incheierea unui armistitiu cu presedintele Traian Basescu. Surse liberale ne-au precizat ca, in actualul context, presedintele Crin Antonescu a lasat garda jos in ceea ce priveste pozitiile sale agresive la adresa PDL si Traian Basescu. Aceasta in conditiile in care PNL a trecut prin trei scrutine electorale, succesive, din postura unui partid aflat in opozitie, fara acces la resursele unei guvernari. Pe de alta parte, in dorinta de a pastra fotoliul de presedinte al PNL, Antonescu trebuie sa lase deschisa usa intrarii la guvernare, dorita de “greii” partidului, coalizati in jurul ex-premierului Tariceanu. Impacarea cu Cotrocenii ii preseaza pe liderii PNL in conditiile in care, potrivit speculatiilor de presa, chiar si Mircea Geoana ar fi dispus sa afiseze steagul alb la masa negocierilor cu PDL. (L.I.) Comentarii 1. SANTAJUL =MASURA ANTICRIZA! Postat de MAAT in data de December 15th, 2009 la ora 16:49 pm MORTII,FANTOMELE,FRAUDATORII SI CORUPTII FAVORIZATI SA SAVARSEASCA INFRACTIUNI DE INSTITUTIILE STATULUI BASESCU ,NU REGRETA REALEGEREA CORUPTULUI SEF-CARE PRIN FOLOSIREA INSTITUTIILOR ANEXATE DEMEN ,MARESTE NUMARUL „INDEENDENTILOR” CARE VOR INTRA IN PARTID CAND SE VA ADAUGA SU TERMINATIA CRESTIN DEMOCRAT! MORTII,FANTOMELE,FRAUDATORII SI CORUPTII FAVORIZATI SA SAVARSEASCA INFRACTIUNI DE INSTITUTIILE STATULUI BASESCU ,NU REGRETA REALEGEREA CORUPTULUI SEF-CARE PRIN FOLOSIREA INSTITUTIILOR ANEXATE DEMEN ,MARESTE NUMARUL „INDEENDENTILOR” CARE VOR INTRA IN PARTID CAND SE VA ADAUGA SU TERMINATIA CRESTIN DEMOCRAT! Comentarii 1. cotoi a considerat ca e mai bun ca PRESEDINTE un ESCROC DECAT UN PROSTANAC Postat de MAAT(ZEITA ADEVARULUI SI A DREPTATII in data de December 15th, 2009 la ora 16:57 pm MORTII,FANTOMELE,FRAUDATORII SI CORUPTII FAVORIZATI SA SAVARSEASCA INFRACTIUNI DE INSTITUTIILE STATULUI BASESCU ,NU REGRETA REALEGEREA CORUPTULUI SEF-CARE PRIN FOLOSIREA INSTITUTIILOR ANEXATE DEMEN ,MARESTE NUMARUL „INDEENDENTILOR” CARE VOR INTRA IN PARTID CAND SE VA ADAUGA SU TERMINATIA CRESTIN DEMOCRAT! O sa ii smulgem barbisonul perversului,daca ne sculam cu totii~! Ce publicatie va prelua Cristoiu de la anul? 15 December, 2009 16:13 PM Comentarii 1. MAI BINE SANTAJAT DECAT IMPARTIAL!! Postat de MAAT in data de December 15th, 2009 la ora 17:06 pm COLABORATORUL SECURITATII SANTAJAT CU DECONSPIRAREA DE CATRE BASESCVU -PRIN CNSAS-A LUPTAT PENTRU SECURISTUL SEF .CA RASPLATA ESTE POSIBIL SA I SE DEA ZIARELE ANCHETATULUI LOCIC!DUPA CE SI-A DAT IN GAT SI PE CEI DE LA ANTENA 3 ,ACUM ESGTFE VOCTORIOS! Doi dintre cei mai importanti sponsori ai liberalilor, apropiati ai lui Calin Popescu Tariceanu – Dan Radu Rusanu si Relu Fenechiu – au solicitat si ei, imperativ, intrarea la guvernare si incheierea unui armistitiu cu presedintele Traian Basescu. Surse liberale ne-au precizat ca, in actualul context, presedintele Crin Antonescu a lasat garda jos in ceea ce priveste pozitiile sale agresive la adresa PDL si Traian Basescu. Aceasta in conditiile in care PNL a trecut prin trei scrutine electorale, succesive, din postura unui partid aflat in opozitie, fara acces la resursele unei guvernari. Pe de alta parte, in dorinta de a pastra fotoliul de presedinte al PNL, Antonescu trebuie sa lase deschisa usa intrarii la guvernare, dorita de “greii” partidului, coalizati in jurul ex-premierului Tariceanu. Impacarea cu Cotrocenii ii preseaza pe liderii PNL in conditiile in care, potrivit speculatiilor de presa, chiar si Mircea Geoana ar fi dispus sa afiseze steagul alb la masa negocierilor cu PDL. (L.I.) Multi s-au intrebat chiar inainte de turul intai , pentru cine trage Tariceanu si echipa ramasa compact langa el dupa transferul jucatorului Olteanu la BNR. Tot multi , chiar foarte multi , nu stiu ca o astfel de pozitie, mult mai suculenta financiar decat cea de parlamentar sau ministru, nu se obtine doar prin sfori trase la nivelul comisiei „finante-banci” .Fara acordul „Nasului” de la Cotroceni nu misca nimic. Sau, „cine misca, numai misca”, motto-ul lui Vasile Blaga la inceput de campanie. Cum si-au castigat Olteanu si Tariceanu mandatele parlamentare am scris la momentul respectiv, unul foarte greu cu toate blaturile aranjate in colegiul 1, celalalt tot la redistribuire, cu emotii mari si nopti albe. L-am simtit de la distanta pe Calin Tariceanu , absent si rezilient in campania prezidentiala, cei care pina in luna martie, trageau sforile la varful PNL, le trageau in de fapt in detrimentul candidatului partidului care le-a dat o sansa gustoasa in viata. Ba mai mult , aflu ca Bogdan Olteanu se cam plictiseste la BNR si dintr-o lipsa acuta de activitate competitionala, strange informatii si „probe” despre fostii colegi de partid , pe care le livreaza la micul dejun combinatorilor de la DNA via Cotroceni. „Excesiv de ambitios, labil psihic , mediocru si lipsit de loailiate,” o imagine completa a unui individ controversat , a carui moralitate nu depaseste nivelul marii. Informatii semi clasificate clarifica explicatiile cu privire la schimbarea de macaz a lui Tariceanu catre vesnicul inamic Traian Basescu. O rasucire in ax la o suta optezeci de grade, o schimbare radicala de atitudine inexplicabila pentru multi dintre noi. De ce? Pentru ca, DIICOT a finalizat de curand cercetarea penala in dosarul investitiilor pentru retehnologizarea Portilor de Fier 1 si 2, aflat in sertarele DNA. Acest dosar contine nume cu rezonanta incepand cu Dan Ioan Popescu , Calin Popescu Tariceanu si Bogdan Buzoianu. Printre cei invinuiti in acest mai apar si alte personaje din PSD , conectate juridic cu dosarul senatorului ridicat de gestapo-ul lui Basescu din fata casei in urma cu cateva zile, Catalin Voicu. Astfel se explica intr-un fel , decizia socanta a lui Tariceanu si a grupului sau de sustinatori din PNL , de colaborare cu PDL si Traian Basescu. Conflictele generate de santaj si amenintari, dosare confectionate la ordin pe fapte , mai putin reale si mai mult imaginare, inamici publici care l-au ajutat sa parvina , sa devalizeze in complicitate cu ei Romania, sa fraudeze alegeri prezidentiale , sa devina din nou presedinte , un degenerat lipsit de legitimitate. Stimati pasageri ai Romaniei , legati-va centurile de siguranta, traversam vremuri turbulente . Surse: Afaceristii PNL solicita pacea cu Traian Basescu si guvernarea LE-AM TRIMIS EMAILURI DAR AU TRADAT!SA LE FIE RUSINE! AMBASADORUL SUA VORBESET CA SI BASESCU DESPRE RECONCILIERE!LUI II CONVINE! Marti, 15 Decembrie 2009 Ambasadorul american la Bucuresti, Mark Gitenstein, a declarat marti ca in Romania trebuie cautata reconcilierea si armonia, odata cu incheierea alegerilor, indemnand clasa politica sa depaseasca etapa de „certuri” si sa inceapa sa actioneze, informeaza Newsin. „Este datoria mea, ca ambasador al SUA, si a voastra, ca avocati ai reformei, sa ii convingeti pe cetateni sa isi duca revolutia la bun sfarsit. Romania, la fel ca si America, trebuie sa aspire catre o guvernare a legilor, nu a barbatilor si femeilor – nu catre o tara unde politicile si legile depind de care dintre partide are majoritatea de 50% plus unu”, a spus Mark Gitenstein, cu ocazia unui eveniment de marcare a 20 de ani a unui program al SUA de sprijinire a democratiilor din sud-estul Europei. „In acelasi context, Romania trebuie sa devina o tara care sa caute reconcilierea si armonia dupa ce alegerile s-au incheiat. Ca sa fiu direct: este timpul sa incepeti sa faceti, nu numai sa va certati”, a punctat ambasadorul. Gitenstein a subliniat ca „a face”, inseamna, pentru el, reformarea sectorului public ce are cinci componente. In primul rand, in viziunea ambsadorului SUA, inseamna un guvern cu un buget modern, multianual si obligatoriu. In al doilea rand, Gitenstein vede o „administratie capabila de a lua decizii care sa urmareasca un regim de legiferare obiectiv”. In al treilea rand, a spus ambasadorul, este necesar „un sistem judiciar profesionist, independent si dezinteresat si un Parlament care permite pedepsirea celor care gresesc”. In al patrulea rand, Gitenstein a spus ca este necesara existenta unei prese independente. Cea de a cincea componenta a unei reforme a sectorului public este „o natiune unde libertatile civile sunt garantate, iar minoritatile religioase si politice sunt protejate de puterea majoritatii”, a spus reprezentantul SUA. DE CE NU II SPUNETI DESPRE PRACTICILE BASESCIENE? Obama, un presedinte ilegitim, nascut in Kenya, si nu in SUA, asa cum prevede Constitutia americana 2009 ianuarie 4 tags: Ann Dunham Obama, Barack Obama, certificat de nastere, James Buchanan by bătăiosu O adevarata bomba a explodat in America: conform actelor de divort ale parintilor lui Barack Obama, noul presedinte este nascut in Kenya, iar nu in Hawaii. Un investigator sustine ca detine documentele necesare, care atesta acest lucru. El a postat pe Internet facsimilurile drept proba. James Buchanan afirma ca a vazut-o pe bunica lui Obama cand spune ca nepotul ei a vazut lumina zilei in Kenya. Oamenii presedintelui au prezentat drept proba certificatul de nastere al lui Barack, dar acolo nu e precizat ca loc de nastere Hawaii. Ambasadorul Kenyei a confirmat ca Barack s-a nascut pe continentul african. Recent, guvernul kenyan le-a interzis ziaristilor sa mai discute cu rudele lui Obama. Guvernatorul statului Hawaii a cenzurat toate inregistrarile reporterilor referitoare la Obama. Ziaristii au verificat si documentele celor doua spitale din Oahu, dar nu au gasit nimic in arhive referitor la aceasta nastere. Investigatorul anonim, care a plasat documentele pe Internet, spune ca actele de divort semnate de Ann Dunham Obama arata ca perechea avea un copil sub 8 ani, nascut in Kenya. Daca Obama s-a nascut in Kenya, alegerea lui ca presedinte al SUA este neconstitutionala. Pana cand se va lamuri acest nou scandal, care vine dupa cel provocat de guvernatorul statului Illinois, Barack si Michelle Obama s-au instalat ieri la hotelul de lux Hay-Adams, din Washington, fiindca ambele lor fiice – Sacha si Malia – trebuie sa inceapa astazi cursurile la noua scoala din capitala americana. Aceste lucruri par floare la ureche pe langa urmarile crizei. Potrivit publicatiei “The Times”, Obama a avertizat ca se poate ajunge la un somaj de peste 10%, ceea ce ar necesita un sprijin financiar de minimum 775 miliarde de dolari. No Fostul vicepreşedinte al PSD Ioan Rus a declarat, luni seară, la Realitatea TV, că o parte dintre cei care conduc în momentul de faţă PSD trebuie „să dispară de acolo”.Rus a spus că nu va candida pentru şefia PSD, nefiind interesat de această funcţie, dar a subliniat că este „interesat” ca unii dintre actualii lideri ai partidului „să dispară” de la conducerea PSD. „Nu sunt interesat de a deveni preşedintele PSD, dar sunt interesat ca o parte din colegii care conduc în acest moment Partidul Social Democrat să dispară de acolo, pentru că de ani de zile sunt specialişti în intrigi politice şi în lucruri care nu au folosit niciodată acestui partid”, a spus el. Întrebat cine trebuie să dispară din conducerea PSD, dacă Mircea Geoană, gruparea Hrebencic, Marian Vanghelie şi alţii fac parte dintre cei la care se gândeşte, Rus a răspuns: „Cu siguranţă că da. Mircea Geoană a început un proces de reformare a partidului, noi l-am sprijinit cu toate puterile noastre, nu vreau să fac nicio sugestie neapărat, dar în locul lui mi-aş depune mandatul şi aş ieşi încă o dată la bătaie, să argumentez faptul că nu eu însumi am greşit, ci cei din jurul meu, eventual, sau că sunt alţii mai vinovaţi decât mine”. Ioan Rus a mai spus că, în prezent, şansele PSD de intrare la guvernare sunt „infinit mici” şi că PSD a făcut o greşeală „imensă” şi „extrem de gravă” că nu a rămas la guvernare. El a opinat că un partid întreg a riscat pentru o singură poziţie, lucru pe care „nu ţi-l permiţi dacă eşti raţional”. „Dacă PSD rămânea la guvernare, Mircea Geoană candida cu pasivul guvernării, aşa cum a candidat şi Traian Băsescu cu pasivul guvernării. Deci nu aveau condiţii speciale niciunul dintre ei. În acest moment, unul dintre ei ar fi câştigat, fie Băsescu, fie Mircea Geoană, egal. Dar, între timp, ţara ar fi avut guvern, am fi avut buget, viaţa economică, socială s-ar fi desfăşurat normal, iar astăzi PSD ar fi fost aflat la guvernare. Marea fraudă despre care va trebui să discutăm şi în partidul nostru este de fapt fraudarea speranţelor electoratului PSD şi a poporului care a sperat în altceva la aceste alegeri şi, până la urmă, cineva, vrând-nevrând, va trebui să fie şi vinovat de acest lucru”, a adăugat el. El a mai spus că la acest eşec trebuie să se răspundă cu soluţii constructive şi a menţionat că există în PSD o generaţie de tineri politicieni care ar putea fi exponenţi ai stângii romaneşti. Întrebat la cine se referă, el i-a indicat pe Victor Ponta, Cristian Diaconescu, precizând că se poate adăuga o „listă mare” de astfel de oameni. Rus a menţionat că „expertiza” lui Adrian Năstase şi Miron Mitrea poate fi utilă, „dar să-şi vadă fiecare locul său”.Constantin Racaru: In PSD va curge sange 2009 decembrie 14 tags: Politica e o curva, PSD by bătăiosu Rezultatul renumararii voturilor nule a aruncat demersul contestarii si pe autorii sai intr-un penibil cumplit si este greu de crezut ca dupa acest exercitiu Curtea Constitutionala va mai amana prea mult validarea alegerilor. In PSD, validarea va fi, cu siguranta, semnalul pentru inceperea macelului. Ochii stralucesc, langa cadavrul politic e aglomeratie mare, iar cutitele au fost bine ascutite. Ce urmeaza nu e greu de anticipat, iar pentru cei care au nevoie de explicatii, Madalin Voicu le-a explicat fara retineri: “Alegerile le-a pierdut Mircea Geoana nu PSD. PSD a facut tot ceea ce omeneste se putea pentru aceasta victorie. Mircea Geoana ar trebui sa ne lase, cu echipa lui cu tot.” Cu aceasta contestare disperata, Mircea Geoana, Marian Vanghelie si Viorel Hrebenciuc au incercat sa mai blocheze o vreme usa in fata valului furibund al baronilor si baronasilor care au acceptat pana si plecarea de la guvernare pentru a-i maximiza lui Mircea Geoana sansele de victorie, iar acum se vad la un pas de dezastru: opozitie pe termen nelimitat. Valul baronilor si baronasilor, dar si al clientilor PSD care au investit sume uriase in campanie si in ziua votului, pentru a si le recupera apoi inzecit, sub domnia lui Mircea Geoana. Valul celor care au fost marginalizati, maziliti, chiar umiliti de echipa Geoana si care mustesc de razbunare. Mircea Geoana nu are absolut nicio sansa in fata lor. Niciodata nu a fost un lider puternic, autentic, insa era comod si util, asa ca a fost pastrat. Acum nu mai e. Este mai penibil decat Bula, complet decredibilizat, derizoriu si cu marca prostiei scrijelita pe frunte. Daca macar si-ar fi recunoscut infrangerea de la inceput, stropul de demnitate i-ar fi ameliorat cat de cat imaginea publica. Putea fi chiar compatimit si un pic simpatizat. A ratat sansa aceasta si este pierdut. Cat e el de supravietuitor, ma tem ca de aceasta data cariera sa politica s-a incheiat. Veti spune ca si Adrian Nastase a pierdut alegerile si, dupa o perioada de penitenta, iata-l din nou pe cai mari. E adevarat, dar Mircea Geoana nu are nici statura, nici autoritatea si, mai ales, inteligenta lui Adrian Nastase. Iar fostul premier, oricat de jos ajunsese la un moment dat, nu a fost niciodata penibil. N-a ajuns niciodata de rasul cu lacrimi al intregii lumi. E clar, lupta dura pentru succesiune a inceput in PSD. Cine sa fie insa succesorul? In functie de intalnirile de taina si declaratiile de pana acum, se profileaza doua tabere care vizeaza sefia PSD: cea a lui Miron Mitrea si cea a lui Adrian Nastase. Prea abil pentru a iesi in prima linie, Miron Mitrea pare sa mearga pe strategia “Nufarul” pentru imaginea partidului, la a carui conducere vrea sa-l planteze pe Cristian Diaconescu, eventual secondat de Sorin Oprescu. Dl. Diaconescu are o imagine publica destul de buna: diplomat, elegant, profesionist, cu un trecut curatel (daca nu scobesti prea mult in afacerile nevestei), numai bun sa scoata basca de pe capul PSD si sa stearga stampila “coruptie” de pe fruntea partidului. Dar Cristian Diaconescu mai prezinta un avantaj major pentru baronii PSD a caror adunare a strigat-o Miron Mitrea (mai tineti minte cum vorbele lui: “Mi-am adus cavaleria, au venit baietii mei seriosi?”): are tot atata autoritate ca Mircea Geoana. Ei ar obtine un presedinte la fel de slab si manevrabil, care sa nu-i incurce cu nimic, dar cu o imagine mult mai buna. Adrian Nastase vrea si el sefia PSD, cu binecuvantarea lui Ion Iliescu, cel mai probabil. Domnia sa este exact opusul lui Cristian Diaconescu. Ar fi un lider autoritar si puternic, cu sforile in mana, nu cu ele legate de maini, in fata caruia nu ar misca prea multi in front, insa cu o imagine publica dezastruoasa. De-o fi una, de-o fi alta sau de-o aparea o a treia varianta, cert e ca ne putem astepta la un razboi dur in care va curge mult sange, si nu numai al lui Mircea Geoana. Mai ales dupa ce funia penala a inceput sa li se apropie de par, cel putin in scandalul Voicu, e posibil sa vedem cum apun mai multe stele, pana acum orbitoare. Si nu stiu cata lume va plange pe mormantul politic al lui Marian Vanghelie, de exemplu.

 10. Video: Traian Basescu recunoaste ca a sechestrat persoane si a falsificat acte 13 December, 2009 17:39 PM

  Abia dupa 17 de ani, stiind ca faptele sale s-au prescris, Traian Basescu a recunoscut in cadrul unei emisiuni televizate, la Prima TV, intr-un interviu acordat lui Sorin Rosca-Stanescu in 23 iuniei 1998, ca a sechestrat persoane, a masluit probe, acte si chiar a incendiat un intreg port, in Franta la Rouen, flacarile fiind intinse pe 3 km, cu 38 de nave puse in pericol (in iarna lui ’81). Mai mult, in conceptia unui candidat care este foarte aproape de alti cinci ani in fotoliul de la Cotroceni, o sechestrare de persoana (un master sirian), este un eveniment „hazliu”. Iar minciuna este ridicata la rang de „giumbusluc”. (vezi sectiunea video)

  „Un fleac. I-am ciuruit”

  La numai trei luni de la obtinerea brevetului de capitan de cursa lunga, cand Traian Basescu conducerea nava Arges, acesta a provocat, pe Sena, in Portul Rouen, un incendiu devastator si o poluare pe cel putin 3 km in diametru. Alte 37 de nave au luat atunci foc, in total, cu nava Arges fiind vorba de 38 de nave incendiate. Autoritatile franceze au concluzionat ca focul a pornit de la nava al carei capitan era Basescu. Acesta a stat 28 de zile la Rouen, pentru a da explicatii francezilor, inclusiv la Tribunal, in legatura cu cauzele acestui grav incident, care a tinut primele pagini ale ziarelor. Statul roman a fost amendat cu 12 milioane de dolari, conform sentintei tribunalului francez. Ca de obicei, Basescu a mintit si atunci: „Legislatia franceza functiona corect. Adica nu trebuia sa dovedesc eu ca nu s-a produs poluarea de la mine, ci autoritatile franceze trebuiau sa dovedeasca ca s-a produs poluarea de la mine”, a recunoscut Basescu, razand, in fata telespectatorilor. El a recunoscut ca a ascuns probele vinovatiei sale in accidentul de la Rouen. „Am explicat organelor de Securitate ce s-a intamplat cu noi acolo si, acum pot sa o spun public, nu mai e nici un secret (n.r. intervenise prescriptia), am schimbat ceva in instalatie inainte sa permitem accesul autoritatilor franceze la bord, ceea ce a facut imposibila demonstrarea vinovatei noastre”, afirma nonsalant Basescu.

  Si sirienii stiu cine „este seful”

  In Siria, tara de origine a lui Omar Hayssam, actualul presedinte a sechestrat un reprezentant al unui port din acea tara, care supraveghea incarcarea vasului comandat de Basescu. „Era foarte arogant” a spus acesta, afirmand ca l-a luat pe drumul spre Constanta, de 10-12 zile, impotriva vointei sale, sa „ii demonstrez cum trebuie sa se poarte cu un comandant”, si ca „o razbunare” i-a aratat ca trebuie sa fie „un supus al comandantului”. Bucurestiul a reactionat, intrucat sechestrarea unui cetatean strain putea duce la deschiderea unui grav incident diplomatic. Securitatea insa, a tinut cont ca Traian Basescu era o persoana „de nadejde” si a trecut cu vederea „gluma” capitanului de vas. Trebuie reamintit si faptul ca Basescu era un personaj polivalent. Dadea informari catre securitate, despre colegi si subordonati, frecventa bordelurile lumii, asa cum a recunoscut, si chiar facuse o afacere, pe cand era la Anvers, din reparatul navelor pe banii statului, a stans atunci aproape un milion de lei, ceea ce insemna o avere impresionanta pe vremea lui Ceausescu.

  Un centru-stanga convins a ajuns, declarat, de dreapta

  In cadrul inregistrarii postate pe site-ul nostru se mai poate remarca si faptul ca, la data interviului, de acum zece ani, Basescu era un convins „social democrat, situat in zona centru stanga” a esicherului politic. Acum este, dupa propriile spuse, un „adevarat” om „de dreapta”?! Inregistrarea clarifica si faptul ca Basescu recunoaste faptul ca, aflat la timona navei Crisana, in portul Sidon, situat in sudul Libanului a schimbat documentele referitoare la originea marfurilor transportate. Conform declaratiilor – motorina – carata intr-o zona de razboi, supusa embargoului. (M.T.)

  Din martie, transferurile bancare ale romanilor vor fi supravegheate de CIA 10 December, 2009 16:26 PM

  Acordul antiterorism incheiat saptamana trecuta intre Washington si Bruxelles, in vederea detectarii persoanelor care finanteaza retelele teroriste, prevede ca toate cele 27 de state europene, inclusiv Romania, sa ofere agentilor americani informatii despre transferurile bancare in valuta dintre UE si SUA, incepand cu 1 martie 2010.

  Ca atare, romanii care vor trimite bani din conturile lor din tara in America ar putea intra in vizorul CIA. Organizatiile pentru apararea drepturilor omului sunt de parere ca acordul incalca dreptul la intimitate, permitand agentiei americane de informatii sa obtina date secrete despre o persoana privata. In plus, supararea mare consta in faptul ca masura nu prevede ca si autoritatile europene sa aiba acces la conturile din SUA ale cetatenilor americani. (S.A.)

  Dosar politic: DIICOT a finalizat Afacerea „Portile de Fier” 14 December, 2009 21:38 PM

  Doua anchete politice par sa faca jocurile pentru un nou guvern

  Daca in PSD zazania a pornit si de la cercetarile clanului „Voicu-Hrebeciuc-Vanghelie”, in PNL urmeaza sa fie audiat Tariceanu * In ambele dosare apare si D.I. Popescu * Presiunea pusa de PDL prin DNA poate conduce la scindarea celor doua partide oponente * Situatia se complica * Vom reveni

  Surse judiciare au informat Agentia de Investigatii Media ca DIICOT a finalizat, in urma cu cateva zile, cercetarile in dosarul retehnologizarii Portilor de Fier I si II. Dosarul, care fusese trimis de DNA in 2007 la DIICOT, ii punea in ancheta judiciara pe Calin Popescu-Tariceanu, pe Dan Ioan Popescu si pe Nicolae Bogdan Buzoianu. Din cate se pare, in urma cercetarilor DIICOT, acestia, impreuna cu alti deminitari ai PSD si PNL, au fost pusi sub invinuire. Aceleasi surse ne-au semnalat ca, desi, in aparenta, dosarul ii priveste doar pe cei amintiti, exista fapte care il conexeaza cu dosarul Catalin Voicu. Sursele noastre nu ne-au dat detalii despre aceste legaturi. Singura legatura care se poate face deocamdata este prezenta lui Dan Ioan Popescu in ambele investigatii. Dar si a lui Viorel Hrebenciuc.

  Ca o observatie politica, daca in dosarul „Voicu” tinta este lovirea aripii Geoana-Vanghelie si scindarea PSD, in ceea ce se poate anticipa, dosarul „Portile de Fier” loveste in aripa „Tariceanu” din PNL. Se poate presupune ca Parchetul pune presiune pe Tariceanu, ceea ce ar putea explica reactiile acestuia vizavi de o intrare a PNL la guvernare alaturi de PDL. Coincidenta face ca aceste doua dosare sa fie suficiente ca fractiuni din PNL si PSD sa participe la un guvern de Uniune Nationala, anuntat de Traian Basescu, in contrapartida existand riscul ruperii celor doua partide care au pierdut alegerile prezidentiale.

  Parchetul General a refuzat sa dea detalii in ceea ce priveste soarta celor doua dosare, precum si o eventuala conexiune intre ele. La intrebarile AIM am primit raspunsul oficial: „La ambele dosare cercetarile sunt in curs, iar la finalizarea lor vom da un comunicat de presa” . Sursele noastre au precizat ca in zilele urmatoare vor fi citati la audieri si Dan Ioan Popescu si Calin Popescu-Tariceanu.
  Este de mentionat ca Dan Ioan Popescu a participat, la sfarsitul saptamanii trecute, la o intalnire cu Miron Mitrea si Sorin Oprescu in care s-a pus la cale o trecere masiva a unor membri ai PSD la formatiunea politica recent infiintata Alianata Nationala Stanga Democrata (ANSD).

  In ceea ce-l priveste pe Calin Popescu-Tariceanu acesta este considerat artizanul unui curent din PNL care ar dori intrarea la guvernare cu PDL, dosarul „Portile de Fier” putand explica de unde vine aceasta tendinta a fostului prim-ministru.

  Dan Ioan Popescu, ministrul care a acumulat in timpul mandatului proprietati care cu greu pot fi justificate oficial, a fost artizanul unei afaceri inca cetoase, care ne costa aproape un miliard de euro, de patru ori mai mult fata de cat se negociase initial: modernizarea Portilor de Fier I si II, conform unei investigatii realizata de reporterii „Cotidianul”. Retehnologizarea de la PF I a fost incredintata, in 1997, direct firmei elvetiene Sulzer Hydro – absorbita ulterior de o alta firma elvetiana, VA TECH – de catre guvernul Ciorbea, la initiativa lui Calin Popescu Tariceanu, ministrul Economiei de la acea vreme. Guvernul isi motiva hotararea prin aceea ca nu mai era timp, existand „pericolul producerii unor defectiuni majore (…), cu efecte economice nedorite si cu periclitarea gradului de siguranta in functionarea Sistemului energetic national.” Intr-adevar, termenul de retehnologizare de 30 de ani de la intrarea in functiune era depasit, dar in aceeasi situatie era si sora geamana din Iugoslavia a PF I, a carei modernizare a fost decisa in urma unei licitatii pentru care s-a gasit timp. Desi retehnologizate si modernizate, doua grupuri energetice de la Portile de Fier I sunt defecte de mai multe saptamini. Codrut Seres, ministrul Economiei, evalueaza pagubele la patru milioane de euro. El promite recuperarea prejudiciului de la VA TECH, firma care a executat modernizarea hidrocentralei. Insa nu incearca sa revada contractul si modul in care au fost incredintate lucrarile de modernizare de la Portile de Fier.

  Contractul de la PF I a fost de 160 de milioane de dolari. Retehnologizarea s-a soldat cu o serie de avarii de atunci incoace, semnalate de presa la timpul cuvenit. Potrivit surselor noastre din Hidroelectrica, contractul cu Sulzer a fost intermediat de Nicolae Bogdan Buzaianu, fost angajat al elvetienilor. Acelasi Buzaianu a fost, mai tarziu, reprezentantul elvetienilor de la VA TECH, prin Energy Consult SA, in obtinerea fara licitatie a lucrarilor de la PF II. Buzaianu sustine ca nu a intermediat niciodata nimic si ca doar a consiliat tehnic si financiar anumite companii, care au primit contracte pe bani publici, firme intre care se numara si VA TECH. El a refuzat sa discute despre modul in care a fost incheiat contractul pentru PF II, sustinand ca nu are acest drept, ca nu a semnat documentele si ca nici nu are vreo responsabilitate.

  In noiembrie 2000, VA TECH Hydro a lansat, fara sa-i ceara nimeni, o oferta pentru retehnologizarea PF II contra a 98 de milioane de euro. Specialistii sustin ca suma era umflata pentru negociere, lucrarile costand in realitate vreo 70 de milioane de euro.
  PF II implineste insa varsta pentru retehnologizare abia in anul 2016, drept pentru care Hidroelectrica a respins oferta VA TECH. Dupa venirea PSD la putere, in 2001, Hidrolectrica a acceptat propunerea, iar guvernul Adrian Nastase a incredintat direct catre VA TECH retehnologizarea PF II.
  Dan Ioan Popescu, fostul ministru al Economiei, invoca tot lipsa de timp, drept motiv al neorganizarii unei licitatii. „Exista riscul ca hidrocentralele sa depaseasca perioada de 30 de ani de securitate functionala”. Pretextul era straveziu, caci D. I. Popescu stia ca PF II avea o vechime de doar 14 ani in anul 2000.
  Contractul cu VA TECH a fost semnat in noiembrie 2001, la un pret cu 20% mai mare decit cel propus initial: 122 de milioane de euro. Plata trebuia sa se faca insa nu cu bani, ci prin contrapartida cu energie electrica. In loc de avansul convenit, de 20%, Hidroelectrica a platit, in decembrie 2001, catre VA TECH 25%, adica 30 de milioane euro. Si nu cu energie, ci cu bani cash.

  VA TECH n-a facut nimic la PF II timp de mai multi ani, dar pretul contractului a crescut, inexplicabil, la 200 de milioane de euro. La care s-au adaugat 80 de milioane de euro pentru lucrari mai mici, intre care se numara si retehnologizarea complexului energetic de la Gogosu. Pentru Gogosu nu a fost emisa o hotarare de guvern separata, cum era firesc. De retinut este ca plata intregului contract se va face din credite, astfel incat suma finala, cu tot cu dobanzi, poate ajunge la 600-700 de milioane de euro. Pentru sora geamana a Portilor de Fier II, sarbii au platit 100 de milioane de euro, numai ca ei au facut licitatie – la care a participat fara succes si VA TECH – si au cerut avizul Parlamentului.

  Desi isi diminueaza implicarea in aceste afaceri, Nicolae Buzaianu a avut in ultimii ani cateva succese remarcabile in relatia cu Ministerul Economiei si cu entitatile din subordinea acestuia: privatizarea Uzinei de Constructii Mecanice Resita (UCM), obtinerea incredintarii directe a retehnologizarii altor hidrocentrale si termocentrale si in exportul in Grecia de energie ieftina de la Hidroelectrica.
  UCM Resita, subcontractant al VA TECH la Portile de Fier, a fost cumparata, in decembrie 2003, de catre INET AG – Elvetia, singura participanta la licitatie. INET AG este administrata de Beat Carpataux, asociat al lui Buzaianu. Firma ATEL, prin care s-a exportat energie ieftina de la Portile de Fier in Grecia, este condusa de Enrique Ferrer, alt asociat al lui Buzaianu. Ferrer a preluat nu de mult administrarea firmelor Energy Holding si Energy Consult – unde Buzaianu fusese asociat si manager -, prin care s-au derulat alte afaceri cu energie electrica facute cu firme de stat.

  Banii incasati de Hidroelectrica din acest export, intermediat de ATEL, urmau sa fie folositi pentru retehnologizarea Portilor de Fier, adica ajungeau tot in ograda lui Buzaianu. Acest export a dus in vara anului 2002 la o situatie cu totul paradoxala.
  Fiind un an secetos, Hidroelectrica nu avea suficienta energie pentru a onora contractul de export, astfel incat cumpara de la Termoelectrica energie scumpa, cu 45 de dolari megawattul, si o exporta in Grecia cu 27 de dolari. Potrivit surselor noastre, Buzaianu a reusit sa obtina de la Cabinetul Nastase incredintarea directa, in 2003, si altor contracte catre VA TECH Hydro: extinderea si modernizarea CET Bucuresti Vest (de 122 de milioane de euro) si cresterea gradului de siguranta in functionare si modernizare la centralele hidroelectrice Olt-Inferior, respectiv CHE Ipotesti, CHE Draganesti, CHE Frunzaru, CHE Rusanesti, CHE Izbiceni.

  Unde s-au dus 72 de milioane de euro? In apararea afacerii Portile de Fier, Dan Ioan Popescu a declarat ca o firma independenta de audit, angajata de Ministerul de Interne, „a demonstrat foarte clar ca tot ceea ce s-a facut este extrem de corect si de necesar”. Firma de audit KPMG, care a facut verificari in cazul PF II, a descoperit, intre altele, ca banii dati drept avans de Hidroelectrica au disparut. „Nu am primit nici un raspuns la cererile de confirmare trimise referitoare la avansuri catre furnizori in valoare de 2.884.669 de milioane de lei (aproximativ 72 milioane de euro) platiti catre VA TECH Gmbh Austria si, respectiv, VA TECH Hydro Ldt”, scrie in raportul KPMG, ignorat de autoritatile romane. Banii au fost trimisi in contul firmelor respective, dupa cum o demonstreaza o factura de 30 de milioane de euro emisa de VA TECH si aprobata spre plata de Carmen Marin, director in Hidroelectrica.

  La o emisiune televizata, chestionat asupra acestei afaceri, Dan Ioan Popescu a recunoscut aproape totul, insa a incercat sa paseze responsabilitatea: „Retehnologizarea de la Portile de Fier a inceput cu cativa ani mai inainte, si vreau sa va spun ca a fost una dintre putinele decizii economice pe care le-a luat dl. Popescu Tariceanu, in acea vreme ministru al Industriilor”. Si a adaugat ca a fost nevoit sa lucreze cu aceeasi firma „pentru pastrarea continuitatii” si pentru a face economii. Insa, lucrarea a costat de trei ori mai mult decit pretul initial. Fostul ministru a recunoscut insa ca pretul avansat de VA TECH a fost de circa 90 de milioane de euro, ca suma din contract a fost de peste 120 de milioane de euro si ca pe parcurs costurile au ajuns spre 300 de milioane de euro. Dar nu a explicat in nici un fel toate aceste anomalii.

  Videanu a decis: Finul lui Basescu director la Municipal
  14 December, 2009 17:57 PM

  Politizarea sistemului sanitar a inceput, virulent. PDL a purces sa isi puna in posturile cheie oamenii partidului. Astfel, profesorul universitar Gheorghe Iana (foto) a fost schimbat, luni, printr-un fax, de la conducerea Spitalului Universitar Bucuresti (SUB). In locul sau a fost „uns”, de catre ministrul Sanatatii, Adriean Videanu, finul lui Traian Basescu, Florin Catalin Carstea, o persoana total lipsita de experienta, dupa cum au declarat pentru AIM proprii sai colegi.

  Zilele trecute reputatul medic Irinel Popescu a fost si el demis de la conducerea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), si inlocuit cu medicul Nicolae Lucian Duta (membru PDL), fost director general la Societatea Nationala a Sarii. Valul nu se opreste aici, urmand ca pana la Craciun sa fie schimbati si sefii Caselor de Asigurari de Sanatate teritoriale si tot cu membri ai PDL.

  Faxul lui Videanu schimba destine

  Gheorghe Iana a primit, astazi la orele 14, un fax semnat de ministrul interimar al Sanatatii, Adriean Videanu, prin care era anuntat ca este shimbat din functie. Ordinul 2341/14.12.2009, semnat indescrifabil, anunta pe langa demiterea actualului manager al SUB si numirea inlocuitorului acestuia, in persoana lui Florin Catalin Carstea nimeni altul decat finul de cununie al lui Traian Basescu. In varsta de 35 de ani, Carstea este fiul unui apropiat din conducerea PDL Arges de al lui Cristian Boureanu. Datorita acestor „aptitudini” deosebite, Florin Catalin Carstea nu a mai parcurs cei cinci ani de la medic specialist, pentru examenul de medic primar. Talentul i-a pemis sa „arda etapele” astfel incat dupa numai trei ani el devenind medic primar si, mai mult, sef de lucrari, pozitie in care trebuie sa ai cel putin o opera de specialitate in spate.

  Competenta paleste in fata partidului

  Contactat telefonic de AIM, Gheorghe Iana a declarat ca nu va contesta in instanta decizia lui Videanu. „Am avut indicatori buni, nu au existat probleme in spitalul pe care l-am condus iar la toate controalele am iesit foarte bine. Asta este decizia si nu o voi contesta intrucat in instantele din Romania nu poti avea incredere. Nu vreau sa imi consum prin tribunale sanatatea si nervii”, a afirmat doctorul Iana. Desi acesta are un CV impresionant, faptul ca nu este membru al PDL a cantarit enorm in decizia lui Videanu. Trebuie spus ca performantele la care a ajuns SUB se datoreaza in primul rand fostului director al „Municipalului” Sorin Oprescu, precum si lui Gheorghe Iana, cel care a continuat politica acestuia. Din nefericire asistam la un circ ieftin, cand politica bate competenta. Si asta intr-un sistem cum este cel medical, in care nu te poti juca cu viata oamenilor.

  Mihnea Talau

  Guvernul Tradatorilor, dupa chipul si asemanarea alegerilor prezidentiale
  15 December, 2009 20:24 PM
  Gabriel Oprea si Adriean Videanu racoleaza la greu

  24 de parlamentari au dezertat din partide pentru a se declara „independenti” * UDMR e oricum „tradatoarea de serviciu” a oricarei Puteri * Cu tot cu Minoritati, PDL a strans o majoritate de 239 fata de 236 cat ii trebuie * Procentual: 50,85%, aproape ca la alegeri * Minoritatile ar fi „diaspora”, iar „independentii” – frauda

  Marti numarul tradatorilor din partide ajunsese la 24. Era vorba de 16 deputati si 8 senatori. Dezertati de la PNL si PSD, o parte dintre acestia s-au declarat independenti in continuare si doar cativa, doi sau trei, au trecut la PDL. Artizanii acestei mutari disperate au fost Gabriel Oprea si Adriean Videanu. Miza pe asa-zisii independenti este uriasa, iar cei de la PDL sunt in stare sa promita marea si cu sarea tuturor celor ce se alatura din celelalte partide.

  De ce se poate spune ca este un Guvern al Tradatorilor? Primii care au sarit in barca PDL au fost cei de la UDMR, despre tradarile acestora si despre jocurile cu Puterea, oricare ar fi ea, de-alungul timpului nu trebuie sa mai vorbim. Impreuna cu grupul restului de minoritati si cu independentii din Parlament numarul acestei coalitii ajunge la 215. Insuficient pentru o majoritate. Dar cu cei 24 care au tradat partidele in cursul zilei de marti numarul sporeste la 239, iar pentru o majoritate parlamentara, ca un guvern cu premier PDL sa treaca este nevoie de 236. Data fiind diferenta de doar trei parlamentari jocul este cam riscant. Cei trei se pot fie imbolnavi, fie sa absenteze motivat, nemotivat, cert este ca nu este o majoritate solida. Ba chiar daca pastram proportiile ajungem in aceeasi situatie ca la alegerile prezidentiale. Daca ar fi prezenti toti parlamentarii la investirea guvernului, cei 239 ar reprezenta cam 50,85 % in favoarea lui Basescu, deci cam cu cat a castigat Basescu in fata lui Geoana. De data asta, Minoritatile ar cam juca rolul Diasporei. Iar cel al „independentilor” reprezinta – cum altfel? – cam cu cat s-au fraudat alegerile.

  Important de retinut este ca ne asteptam la tradari si in zilele urmatoare, Gabriel Oprea, Adriean Videanu si ai lor continuand racolarile zi si noapte. Daca grupul „independentilor” ar ajunge macar la 30, daca nu la 35, Basescu si liderii PDL ar rasufla usurati.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s