Lasă-ne, pleacă, du-te!

V-am spus într-o postare anterioară că, împotriva a ceea ce credeam eu, m-am dus şi l-am votat pe numitul Geoana Mircea Dan preşedinte, gândind că proiectul îndepărtării lui Traian Băsescu de la conducerea ţării este mai important decât părerile mele personale asupra candidatului PSD-PC. Din păcate intuiţia şi ştiinţa mea asupra lui Mircea Geoană nu m-a înşelat. El a pierdut pe mână proprie, din prostie, scuzaţi-mi cuvântul dur, dar foarte adevărat.

De vreo săptămână tot aud bancuri. De pildă: ce au făcut românii în timpul mandatului preşedintelui Mircea Geoană. Răspuns: au dormit. Ieri, un lider marcant al PSD mi-a„vândut” unul şi mai bun. „Care este cel mai bun SPA din lume? Răspuns: „La Vântu, te relaxezi o dată pentru 5 ani.” Şi ca să fie şi un finit coronat opus cineva mi-a mai trimis pe mail un banc: „Se zice că numărul bancurilor cu Geoană l-ar fi depăşit pe cel al bancurilor cu Bulă. Dar Bulă a cerut renumărarea bancurilor.” Cam acesta ar fi profilul lui Mircea Geoană, asa cum il inregistreaza folclorul.

Deci, lasă-ne, dispari, du-te să nu te mai vedem în faţa ochilor şi eventual să nu ne aducem aminte că exişti!

Dragă Mircea,

Ai venit la putere în PSD pe un uriaş orizont de speranţă. Pe atunci, unii dintre „cretinii” care te-au sprijinit, între care mă număr şi eu, gândeau că profilul şi trecutul tău sunt garanţia unei reformări profunde a partidului, a unei europenizări, a unei noi generaţii de lideri. „Reforma” ta în PSD a însemnat „alianţa cu baronii”, vânzarea pe bani a funcţiilor, faptul că azi în numele acestui partid vorbesc figuri îndoielnice ca Liviu Dragnea sau Marian Vanghelie. Şi din păcate mulţi dintre noi, dintre cei care te-am sprijinit am ajuns să mergem să-i cerem iertare, la propriu, lui Ion Iliescu, pentru prostia pe care am făcut-o alegându-te ca preşedinte. Preocuparea ta n-a fost sa construiesti in partid, ci sa ai grija sa scapi de noi toti, fie dandu-ne afara, fie impingandu-ne sa plecam.

N-ai nenorocit doar un partid sau niste oameni, ai nenorocit o Romanie intreaga, condamnand-o la inca cinci ani cu Basescu. Ai fost, dragă Mircea, beneficiarul celei mai fericite conjuncturi din istoria electorala a României, cu un preşedinte slab şi nebun, făcând greşeli după greşeli şi polarizând societatea românească, cu o largă coaliţie în spate, cu un Crin Antonescu care s-a bătut pentru tine mai mult decât te-ai bătut tu însuţi. Şi ai pierdut. Pe mâna ta, pe prostiile tale, pe slăbiciunile tale.

Din păcate Crin avea dreptate la unul dintre mitinguri. Şi dacă candidai singur, tot se întâmpla ceva şi pierdeai.

Du-te, lasă-ne, adio, să nu mai auzim de tine! Răfuieşte-te cu Vanghelie, cu Mitrea, cu DGIPI, cu filmuleţele de pe net, dar nu mai parazita opoziţia democratică din România!

Anunțuri

17 comentarii

Din categoria Uncategorized

17 răspunsuri la „Lasă-ne, pleacă, du-te!

 1. sorin gyorgyfalvi

  Bai tovarase, tocmai tu vorbesti ? Ar trebui sa taci milc, nu s-a uscat cerneala ta pe demisia din PSD. Ai inceput politica in 93, cind eu eram deja membru al Partidului National Liberal cu 3 ani inaintea ta, ca sa nu mai pomenim de participarea mea la Revolutie, umar la umar cu Mircea Diaconu pe Magheru in ziua de 21 decembrie (adevarata zi a Revolutiei), precum si in 22 decembrie in toate punctele fierbinti.

  Pina mai ieri erai in PSD-ul care il hulesti acum, si impotriva caruia eu spre deosebire de tine am luptat. Cred ca tu esti cam ultimul in masura sa zici ceva despre PSD, si totusi faptul ca o faci nu-mi arata decit un singur lucru: te pregatesti sa schimbi iar barca !

  N-ai ideologie, una liberala in nici un caz, si totusi… daca vrei sa imi povestesti mie despre liberalism, prima data ar trebui sa iei niste audiente de la Dl. Radu Campeanu si sa ti-i se acorde nota de trecere la Liberalism. Dar pina atunci… poti sa faci Ciocu Mic.

  Criticile tale personale la Mircea Geoana arata ca n-ai inteles nimic din lupta care se da. Te intereseaza doar ciolanu, dar sa-ti spun un secret: ciolanu e dincolo, la Boc ! Poate te reorientezi si tu. Sunt convins ca ai „degajat” (vorba lu Boc) intriga asta numai si numai ca sa ai motiv sa pleci, si din punctul meu de vedere poti sa pleci fara inchizi usa in urma ta. Sa dispara odata cu tine toti cei care gindesc la fel.

 2. Andrei Ilie

  Din nenorocire, trăim vremuri care promovează pe cei care vorbesc frumos şi plâng! Televizorul este de vină…Cei care FAC nu mai au nicio şansă. L-aş aminti pe Marin Sorescu care vorbea „bolovănos”, dar ce poezii a scris (A FĂCUT)!

 3. Mircea Geoana reprezinta esecul reformei in PSD. Acum , prin pierderea alegerilor, PSD are sansa unei reformari reale. De care insa nu va avea parte daca va fi orchestrata de Nica, Ponta sau altii. Pana la urma tot exista un El Chupacabra gaunos care face parte din echipa de deratizare…Pe cine vezi tu capabil, in afara de Cristi Diaconescu, sa isi asume sarcina reformarii PSD?

 4. suntem ceea ce meritam..daca am ajuns sa-l votam pe geoana, doar ca sa nu iasa chiorul asta ne e soarta…eu cred ca trebuia sa planga geoana si sa se retraga..sa raman crin cu basescu…si atunci poate un guvern psd/pnl ar fi functionat…..dar noi sa fim sanatosi

 5. UN TRADATOR CA TANASESCU ,NU ESTE O SOLUTIE BASESCIANA DECAT PENTRU A DISTRUGE PSD_ul!BASESCU SE FOLOSESTE DE GUVERNUL DE UNIUNE NATIONALA PENTRU A DA VINA CONCEDIERILOR ,PE PSD ORI PNL !,VIZAND SI ACOPERIREA FRAUDEI PREZIDENTIALE!

  INTELEGEREA FRAUDULOASA DINTRE TRAIAN BASESCU SI P.D.L. A CONSTAT IN SOLIDARIZAREA DEPLINA IN SAVARSIREA DE INFRACTIUNI CU OCAZIA ALEGERILOR PREZIDENTIALE ,CU CONDITIA OFERIRII DE FUNCTII MINISTERIALE SI NERASPUNDERE IN FATA LEGII!!
  UNANIMITATEA IN DAREA DECIZIEI DE VALIDARE A PRESEDINTELUI BASESCU DE CATRE C.C.R.,A FOST OBTINUTA PRIN SANTAJ, TEROAREA DESFASURATA DE POLITIA POLITICA BASECIANA!!!SPARGEREA PARTIDELOR DE CATRE INSTITUTIILE CRIMINALE –PUSE IN SLUJBA LUI BASESCU-ESTE O RELICVA A MANIFESTARII DICTATORIALE A ACESTUI HITLER AL ZILELOR NOASTRE!!!
  BASESCU :” românii pe 6 decembrie mi-au dat unii susţinere, alţii o lecţie”acum cei 5,2 milioane de roamni care nu l-a votat se asteapta la represalii de l; acest comuunist securest!
  “Este un alt obiectiv al celui de-al doilea mandat: acela de a fi mai bun decât în primul mandate”minciuni deghizate ,pentru asi acoperii asasinatele pe care are sa le puna inpractica!!
  • Basescu :“Nu pot să închei micul meu discurs fără a mulţumi tuturor românilor, BEC-ului care a depus o muncă fantastică pentru alegeri corecte şi CCR.”
  CARE VA SA ZICA UNNUMAR DE BULETINE DE VOTURI A FOST INITIAL IN URNELE DE VOTARE,SI ALT NUMAR A FOST VALIDAT DE CATRE B.E.C. SI C.C.R.-CORORA BASESCU LE-A MULTUMIT PENTRU MUNCA “FANTASTICA”
  fantastic – FANTÁSTIC, -Ă, fantastici, -ce, adj. 1. Care nu există în realitate; creat, plăsmuit de imaginaţie; ireal, fantasmagoric, fabulos. ♦ Literatură fantastică = gen de literatură în care elementul preponderent îl constituie imaginaţia, irealul. 2. Care pare o plăsmuire a imaginaţiei; p. ext. extraordinar, grozav, de necrezut. ♢ (Adverbial) Produs fantastic de scump. 3. (Despre oameni) Ale cărui idei sau fapte au un caracter fantezist, bizar. – Din fr. fantastique, lat. Phantasticus
  CARE VA SA ZICA LA ASTA SE GANDEA “SF-ISTUL,CAND A AFIRMAT PRIMA DATA “S.F.”CACI NU PUTEA SA PRONUNTE “SCEAIANS FICSAN”ORI ALTE CUVINTE (INSEMNE ,INTREPRINDERE…….)
  BAREM CEAUSESCU A FOST INCHIS SI SE SPUNEA CA DE ACEEA NU PUTEA PRONUNTA BINE CATEVA CUVINTE PRECUM: TUTULOR ,.PRETINI,…..
  CUM SA LASAM sa depuna jurământului în Parlament pe , 21 decembrie, ora 15,00,pe Traian Basescu carer nu a respectat TIMP DE 5ANI DE ZILE JURAMANTUL CONSTITUTIONAL :” “ASA CUM NU SI-A RESPECTAT JURAMANTUL NICI CAND A FOST PRIMAR GENERAL –CAND A MODIFICAT ATRIBUTIA PRINCIPALA PREVAZUTA IN ART.68 ALIN 1LITERA a) DIN LEGEA NR.69/(A ADMINISTRATIEI PUBLICE LOCALE)DE A ASIGURA RESPECTAREA DREPTURILOR OMULUI.
  ACUM ,DUPA CE A DEVENIT IARASI PRESEDINTE- PRIN FRAUDA- VREA SA MODIFICE CONSTITUTIA,IN SENSUL DE A MODIFICA CHIAR ARTICOLUL PRIVIND JURAMANTUL DEPUS:JUR SA-MI DARUIESC TOATA PUTEREA SI PRICEPEREA PENTRU PROPASIREA SPIRITUALA SI MATERIALA A POPORULUI ROMAN,SA RESPECT CONSTITUTIA SI LEGILE TARII,SA APAR DEMOCRATIA ,DREPTURILE SI LIBERTATILE FUNDAMENTALE ALE CETATENILOR,SUVERANITATEA ,INDEPENDENTA ,UNITATEA SI INTEGRITATEA TERITORIALA A ROMANIEI.ASA SA-MI AJUTE DUMNEZEU!!
  Tendinta perversa de alterare a ADEVARULUI,prin intermediul careia subiectul,incultul TRAIAN BASESCU ,INCEARCA SI REUSESTE SA OBTINA ATENTIA SI APRECIEREA OPINIEI PUBLICE–IN VEDEREA OBTINERII VOTULUI(LA PREZIDENTIALE din noiembrie decembrie 2009),este extrem de PERICULOASA!
  MINCIUNA este un discurs contrar ADEVARULUI ,ales de subiect,manifestat prin LIMBAJ,alegerea fiind facuta in functie de modul de ignorare a normelor culturale ,etice,religioase,politice.AJUTORUL EVREIESC(dat unui tradator si falsificator) IN OBTINEREA PRESEDENTIEI in Romania anului 2004,SE ASEAMANA CU ce s-a intamplat in SUA .
  INGHITIREA PNTCD DE CATRE COMUNISTII AUTODENUMITI PDL!
  Prim-vicepreşedintele PDL Suceava, senatorul Orest Onofrei, a apreciat, duminică, într-o conferinţă de presă, că la viitorul congres al PDL ar trebui ca în denumirea partidului să fie inclusă şi sintagma „creştin-democrat” ca să fie reprezentat şi acest curent doctrinar alături de cel popular.
  Onofrei a fost membru PNŢCD, partid în care a fost vicepreşedinte şi a deţinut funcţia de lider al organizaţiei Suceava până în 2003 când s-a înscris în PNL, iar în 2008 a aderat la PDL fiind ales senator în urma alegerilor parlamentare.
  El a declarat că în 2010, după desfăşurarea conferinţelor judeţene de alegeri, PDL va avea congres care va stabili noua conducere, dar şi poziţionarea politică.
  Onofrei a spus, vorbind în nume personal, că la acest congres va trebui să fie aprobată adăugarea la numele partidului şi a sintagmei „creştin-democrat”.
  El a arătat că, în prezent, în Parlament sunt 30 de senatori şi deputaţi care au fost membri PNŢCD.
  „Pentru mine, mi-ar întări opţiunea pentru PDL dacă la componenta populară s-ar adăuga şi componenta creştin-democrată. Să fie reprezentat şi acest curent doctrinar”, a spus Onofrei.
  El a subliniat că PDL are încheiat şi un protocol de colaborare cu PNŢCD.
  Coruptia e la ea acasa in organismele UE.
  Ceea ce prezint in continuare sunt doar cateva cazuri, dealtfel minore, care au aparut prin presa. Dar ele releva o data in plus caracterul acestei organizatii suprastatale in care, spre nefericirea noastra, a fost inglobata si Romania.
  1. Cotidianul Le Soir a dezvăluit în urma mai multor anchete că milioane de euro au fost alocaţi de catre Comisia Europeana unor firme de salubritate pentru servicii fictive. Cu ajutorul unor functionari ai Comisiei Europene, conducerea societăţii de salubrizare Pedus a încărcat factura ce ar fi trebuit plătită de Comisie pentru prestarea de servicii de curăţenie în sediile sale. De comun acord cu funcţionarii cercetaţi acum pentru corupţie, pe factură au apărut tot felul nereguli: o mulţime de ore suplimentare în realitate neefectuate, salarii mult mai mari cerute pentru agenţii de salubritate care erau plătiţi cu un salariu mult mai mic de firmă. De fapt, mulţi dintre oamenii de serviciu erau angajaţi la negru, fără contract, fără carte de muncă. Apoi, liste false de prezenţă – întocmite de conducerea firmei belgiene şi contrasemnate de funcţionarii europeni. Situatia dateaza din anul 2000, dar abia de curand a intrat sub incidenta anchetei.
  2. Daca parlamentarii romani dorm, cei europeni au activitati mai placute. O echipă de 60 de eurodeputaţi de centru-dreapta şi funcţionari din Parlamentul European pregăteşte pentru săptămâna viitoarea pentru o asa-zisa „excursie de documentare” în insulele Azore. De fapt, o minivacanta cu acte in regula, platita evident de contribuabili. . Potrivit EUpolitix”, pentru cazare eurodeputaţii au de ales între trei hoteluri de lux, printre care Hotel Marina Atlantico, unde o cameră single costă 115 euro pe noapte, iar după conferinţă, oaspeţii vor fi trataţi cu o excursie la o plantaţie de ceai. Multi cred ca organizaţia va înceta în curând să mai existe, Cu cat va disparea mai repede, cu atat mai bine! Jos UE!

  ESTE TOTUSI URAT SA LOVESTI UN OM CAZUT]]]]

  Mafia Terenurilor- Poteras – Mantale-Udrea & Cocos
  Dec 15, 2009

  Un grup infractional mafiot compus din fostul recuperator, actual primar (PDL) al sectorului 6, Cristian Poteras, fostul prefect al capitalei, Mioara Mantale, brigada Udrea&Cocos si Clanul Capatana , tunuri imbobliare in scurt , cu profituri de sute de milioane de euro. Agentia de Investigatii Media prezinta in detaliu si documentat cateva tentacule ale caracatitei supervizata de pe jiltul de la Cotroceni de realesul cu mila „domnului” de la STS, noul si vechiul presedinte al Romaniei, Traian Basescu.
  Reteta folosita este urmatoarea: se pun ochii pe un teren aflat in proprietatea publica sau privata a statului. Se cauta un potential “beneficiar legal” al procedurilor de retrocedare – persoana juridica sau persoana fizica, evident, din anturajul grupului. Se intocmesc documentele necesare – de la cererea de retrocedare, pana la actele de cadastru si punerea in posesie – de regula prin compensare, pentru terenuri din alte amplasamente, inclusiv din afara Capitalei, mai exact, din satele si comunele din jurul Bucurestiului. Apoi, “beneficiarul” vinde terenul obtinut, la un pret mic, unor “intermediari” apartinand grupului. In final, “intermediarul” vinde terenul unui dezvoltator imobiliar, la pretul real al pietei, adica, mult mai mare fata de cel cu care l-a achizitionat.
  O «afacere» consistenta de acest gen, de peste 26 de milioane de euro, a fost pusa la cale de grupul primarului Cristian Poteras prin intermediul proprietarilor Institutului National Pasteur. Iata, pe scurt, cum s-au derulat lucrurile. In toamna anului 2005, Institutul Pasteur solicita Primariei Sectorului 6 reconstituirea dreptului de proprietate pentru un teren de aproape 70 de hectare, pe care il detinea din perioada interbelica. Cum vechiul amplasament, situat undeva in zona barajului Lacul Morii, nu mai era disponibil, cei de la Pasteur solicita, in compensare, un teren echivalent in zona Bulevardului Ghencea. Nu conta faptul ca cea mai mare parte a acestui teren se afla, nu pe raza Sectorului 6, ci pe cea a Sectorului 5. De asemenea, trebuie precizat ca, la Cartea Funciara si chiar in actele de Cadastru ale Primariei Sectorului 6, gestionate de sefa Oficiului, Cristina Popescu, terenul din zona respectiva figura ca fiind al Ministerului Apararii Nationale. Ceea ce nu-l impiedica pe primarul Cristian Poteras sa emita, la 25 iulie 2006, in calitate de presedinte al Subcomisiei locale de fond funciar a Sectorului 6 o adresa catre Prefectura Bucuresti, condusa la acea data de Mioara Mantale, prin care propune atribuirea, in sectorul 6, a suprafetei de 19 hectare, Institutului Pasteur. Desi, din cei noua membri ai subcomisiei, doar Cristian Poteras si alti doi membri au semnat adresa (conform legii, ar fi trebuit sa o semneze majoritatea membrilor), documentul a fost luat drept valabil de Prefectura. Ca urmare, la 17.11.2006, sub semnatura subprefectului Cristina- Ecaterina Corut, Institutul National Pasteur este instiintat ca a primit in proprietate terenul respectiv.
  Dar, IN Pasteur a constituit doar o prima etapa a acestei afaceri, din care s-a ales doar cu o parte din bani, pentru ca, dupa cum vom vedea, adevaratii beneficiari au fost altii. Astfel, dupa ce si-a intabulat, cu acte in regula, cele 19 ha, in aprilie 2007, Institutul Pasteur a vandut 14 ha firmei Sten Consulting, cu 16 milioane de euro. Alte 2,4 hectare au fost vandute firmei Highstown Romania SRL (retineti acest nume), cu 2,8 miloane de euro. Dupa doar sapte zile, firma Highstown Romania SRL a vandut acest teren, tot firmei Sten, dar cu 7,5 milioane de euro.
  Alte doua parcele, insumand circa 2,7 hectare din terenul obtinut de “Pasteur” au ajuns la societatea Al-Tel Communications SRL, al carei administrator este Lucian Viorel Grecu. Potrivit unor surse din Primaria Sectorului 6, acesta ar fi var primar cu sotia primarului Poteras. Pe acest Lucian Grecu il vom regasi in aproape toate afacerile “imobiliare” derulate de “gasca lui Poteras“. Institutul Pasteur a “donat” acest teren firmei lui Lucian Grecu prin “contract de dare in plata”, autentificat la data de 1 august 2007, in scopul stingerii unei datorii de 10.377.826 RON, fata de Al-Tel Communications SRL, create prin neplata unui „contract de prestari servicii”, incheiat la 29.01.2007. De notat ca, la acea data, firma lui Lucian Grecu avea un singur angajat!
  Dar, iata si alte increngaturi intre aceste persoane care jongleaza cu milioane de euro. Actionarul majoritar al firmei Highstown este un off-shore, iar reprezentantii firmei, care au si negociat, in numele Institutului Pasteur contractul cu Sten, sunt sotii Narcisa si Bogdan Georgescu, unii dintre prietenii apropiati ai Elenei Udrea si ai lui Dorin Cocos. De mentionat ca Bogdan Georgescu a fost director la RA-APPS, sef al Administratiei Pietelor din Sectorul 6, patron al bufetului din sediul PD-L etc. Narcisa Georgescu, apropiata nu numai unor membri PDL ci si unor lideri ai PSD, a fost sefa Directiei Sanitar Veterinare – Bucuresti si este cunoscuta ca una dintre cele mai bogate “functionare” din Romania. Apoi, imputernicita pentru semnarea contractului cu Sten, a fost avocata constanteana Silvia Cotan, o alta prietena notorie a Elenei Udrea. Sa mai notam ca Dorin Cocos a fost asociat, prin SC Trei Cocosi Complex International SRL si SC Dalli Exim SRL, cu Institutul National Pasteur, in firma Piete Grup SA.

  MApN apeleaza la instantele de judecata

  In momentul in care reprezentantii firmei Sten Cosulting – cumparatoare de buna credinta a terenului in cauza – a inceput studiile la fata locului pentru demararea unui proiect imobiliar, MApN a aflat de jongleriile Grupului Poteras si a actionat in instanta toate institutiile si societatile implicate, solicitand anularea titlului de proprietate al Institutului, precum si toate contractele de vanzare cumparare ulterioare. Procesul se afla in derulare la Judecatoria Sectorului 6.
  Dar, pe langa statul roman, pagubita in aceasta afacere este firma bucuresteana Sten Consulting, care s-a imprumutat de la banca si a platit 23 de milioane de dolari, pentru un teren – fantoma. Realizand teapa pe care a luat-o, firma a depus, la randul ei, plangere penala impotriva tuturor celor vinovati de aceasta escrocherie. Domnul Eugen Stanculescu, reprezentantul firmei Sten Consulting, ne-a declarat: „In momentul in care am negociat si am incheiat contractele de vanzare-cumparare, am avut convingerea ca vanzatorii sunt proprietarii terenului. Toate actele, care erau emise si stampilate de autoritatile statului, aveau aparenta de legalitate. Mi s-a prezentat hotararea prefecturii, apoi titlul emis de prefectura, punerea in posesie, intabularea, inclusiv certificatul de numar postal si extrasul de carte funciara. La data incheierii celor doua contracte de vanzare-cumparare, dat fiind faptul ca patru autoritati ale statului au emis, verificat si validat documentele, nu aveam niciun motiv sa pun la indoiala legalitatea titlului de proprietate. In baza acestor documente, s-au incheiat contractele pentru teren, iar eu am achitat un pret de peste 23 de milioane de euro, pe care il platesc, in continuare, in rate lunare catre banca creditoare,“- ne-a declarat Eugen Stanculescu, patronul Sten Consulting.

  Afaceri cu terenurile institutelor de cercetare

  In malaxorul acestui grup au intrat si terenuri apartinand unor institute de cercetare din Bucuresti, precum Institutul de Biologie si Biochimie al Academiei Romane si Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Chimie si Petrochimie (ICECHIM). Intermediarii au fost, de aceasta data, Capatana Cezar si Capatana Serban Alexandru Gheorghe. Pentru un teren mostenit in comuna Domnesti, din judetul Ilfov, acestia au primit, „in compensare”, mai multe suprafete, insumand 4 hectare, tocmai in Bucuresti, pe Splaiul Independentei. „Retrocedarea” s-a facut tot cu aprobarea Subcomisiei de aplicare a Fondului Funciar condusa de primarul Poteras si cu acordul Prefecturii Capitalei, condusa de Mioara Mantale. Imediat dupa dobandire, terenurile de pe malul Dambovitei au fost vandute de Clanul Capatana unor intermediari. Printre acestia si omniprezentul Grecu Lucian Viorel, omul lui Poteras. Tranzactia s-a realizat la un pret de 400 euro/ mp (la acea data, metrul patrat in zona varia intre 600 si 1200 euro). Apoi a urmat pasul cunoscut: intermediarii au vandut terenurile unei firme serioase care se ocupa cu tranzactii imobiliare – S.C. Global Property Invest Team S.R.L, cu profituri de cateva milioane de euro. Astfel, un teren s-a vandut cu 5.008.000 euro, iar celalalt cu 5.982.809 euro. Firma cumparatoare a girat cu terenurile un imprumut de 11, 5 milioane de euro de la Alpha Bank. Ca si in cazul celebrei “afaceri Popovici”, bazata pe terenul Academiei Agricole, tunul dat de tandemul Poteras – Mantale a dobandit o fata legala, terenurile fiind incluse intr-unul din marile proiecte imobiliare din Capitala, apartinand RI Investment Group, din Irlanda.

  Gasca lui Poteras

  Ca “gasca lui Poteras“ a pus ochii pe terenurile Armatei din Bucuresti, dar nu numai, reiese si din alte manarii. De exemplu, omul lui Poteras Grecu Lucian Viorel, precum si intermediarul Capatana Marian Jean apar si in alte tranzactii cu terenuri din Sectorul 6, in urma carora castiga milioane de euro. Astfel, la data de 14 iunie 2006, acestia, impreuna cu Bolboceanu Mihai si Bolboceanu Ana incheie, cu SC Blue Park Dezvoltare SRL, un contract de vanzare-cumparare a unei suprafete de teren de 19.213 mp, situat in Bulevardul Ghencea nr 77A, langa Stadionul Steaua, la pretul de 1.629.200 euro. Toti cei patru vanzatori cumparasera terenul anterior, in cota indiviza (Capatana 80%, Grecu 10%, Bolbocenii cate 10%) de la Teodorescu Ecaterina, care primise terenul prin retrocedare, de catre Comisia Judeteana, cu acordul Primariei Sectorului 6. In cuprinsul contractului se precizeaza, la un moment dat, ca cei patru, au mai incheiat cu Blue Park inca trei precontracte de vanzare-cumparare, pentru alte trei suprafete, situate in aceeasi zona. Pentru unul din aceste terenuri, in suprafata de 132.399,23 mp, Primaria d-lui Poteras a si aprobat deja Planul Urbanistic de Detaliu si Avizul Tehnic, cerute de „persoana fizica” Capatana Marian Jean, care declara ca vrea sa construiasca acolo „un ansamblu rezidential de servicii”.

  Nu au scapat nici parcurile

  Nici parcurile si locurile de joaca pentru copii nu au scapat din malaxorul acestor afaceri dubioase puse la cale de Poteras, Mantale et comp. De exemplu, Cristian Poteras a aprobat punerea in posesie a unor asa-zisi mostenitori – Nafornita Elena si Jianu Gheorghe – cu un teren de 5.044,86 mp, pe Strada Sibiu nr.44A, la „schimb” cu un teren pe care „mostenitorii” il detineau in comuna Lupeasca, din judetul Ilfov. Si acest teren apartinea Ministerului Apararii Nationale si pe el era amenajat un spatiu de joaca pentru copiii din zona „Favorit’, ceea ce a starnit mania locatarilor. Potrivit retetei clanului Poteras, ulterior, Nafornita si Jianu i-au vandut terenul „intermediarului” Marian Jean Capatana. Tot cu ajutorul primarului Poteras si a ex-prefectului Mioara Mantale, Nafornita si Jianu au mai primit in Sectorul 6 alte doua terenuri, insumand peste 9.600 mp, unul de 3053,68 in Strada Valea Oltului, celalalt de 1522,75 in Drumul Taberei, zona Aleea Viilor.
  In ecuatie apare si Grosu Argentina, presupusa amanta a patronului ROSAL, Silviu Prigoana. Jianu si Nafornita l-au mandatat pe Astratini Sorin cu puteri depline dupa primirea terenurilor. Prin actul incheiat la notariat, cei doi se obligau sa vanda catre Grosu Argentina „sau catre orice alta persoana fizica sau juridica desemnata de aceasta, oricare dintre acestea devenind astfel, in baza prezentului contract, titularul unui drept de preferinta”. Mai mult, la latitudinea mandatarului se lasa si pretul terenului.

  Lovitura dupa lovitura

  Ca este vorba de o grupare de tip mafiot, foarte bine organizata, o demonstreaza o alta lovitura, din care au fost castigate nu mai putin de sapte miliooane de euro, in doar zece zile, folosind aceeasi reteta. La data de 14 decembrie 2007, SN Institutul Pasteur ii vinde aceleasi firme – SC Highstown Romania SRL, mai multe terenuri si imobile situate in Calea Giulesti, din Bucuresti, pe care le intabulase la acelasi Oficiu de Cadastru din Sectorul 6. Pretul: 5.558.490 euro. Din care, cumparatorul achita la incheierea contractului doar un avans de 851.474 euro. Dupa doar 10 zile, firma Hinghstown vinde aceleasi terenuri si imobile, catre SC Akcent Development SRL, cu un pret de peste doua ori mai mare, si anume, de 12.751.830 euro. Asadar, ca si in celelalte cazuri, mafiotii castiga zeci de milioane de euro, in urma traficarii unor terenuri si imobile provenind din proprietatea statului. Pentru ca trebuie precizat ca terenurile si imobilele in cauza au ajuns in proprietatea Institutului Pasteur cu sprijinul ex-ministrului Agriculturii, Ioan Avram Muresan, care, pentru a putea privatiza institutul dotat cu aceste terenuri l-a transformat din regie autonoma in societate comerciala pe actiuni. De cateva saptamani, a inceput urmarirea penala impotiva primarului Cristian Poteras pentru cateva iginerii imobiliare regizate pe raza Sectorului 6.
  Explicatie facsimile:
  Adresa trimisa de primarul Poteras Prefecturii Bucuresti, prin care solicita retrocedarea catre IN Pasteur a 54 de hectare de teren, din care 19 ha in Sectorul 6 si 35 ha in Sectorul 5

  !

 6. Pingback: Interesant « Blogul unui liberal

 7. Sunteti interesati sa facem schimb de link 🙂 mentionez ca am zilnic 2000-3000 de afisari si aproximativ 300 vizitatori unici http://www.wta.ro/12688stats_index

  Astept raspuns din partea voastra pe mail sau blog-ul meu 🙂

  Blog personal : http://www.baiatulciudat.wordpress.com
  Nume : Baiatul Ciudat

  Multumesc 😀

 8. Tomoiaga Gh.HLO

  Va inteleg si totusi, ma doare, de cat adevar… aveti a spune!

 9. Tomoiaga Gh.HLO

  Domnule deputat Mihalache, dvs. cunoasteti realitatea, situatia politica de pa valea Viseului ; la Viseu de Sus, – primar PNL-ist, cu 9 (noua) consilieri PNL-isti in Consiliul local, ei bine se ajunge sa castige Basescu – 68% iar Geoana 32%. Ganditi-va ca nici macar la Moisei, acolo unde primarul Stetcu Toader le-n’varte de numai…., nu s-a obtinut un asemenea rezultat ! Amintim de Borsa (aici au votat 9000 de persoane) tot primar PNL-ist, cu majoritatea consilierilor PNL-isti si castiga Basescu cu 67%, Geoana 33%! Va intreb daca nu reprosati acest rezultat catastrofal, obtinut acolo, unde dumneavoastra a-ti activat ca om politic, o perioada buna de timp. Sa fie numai si numai Mircea Geoana vinovat pentru cum au invatat sa faca politica cei pe care dumneavoastra i-ati plimbat pe la Bruxelles si Strasbourg! Oricum, se cunoaste ca ne-ati abandonat. Pacatul , consta in aceea ca avem de suferit, atat noi, cei „abandonati”, cat si dumneavoastra, cel care ati avut …, ocazia, „sa-i intoarceti si celalalt obraz” cadorisindu-i, din acest „nord de tara”, multe, multe voturi.

 10. Viseuan

  Domnu Mihalache asteptam tare mult sa vedem ce ii raspundeti lui Tomoiaga Gh Hlo. Cred ca este vorba, despre Gheorghe Hlo din Viseu de Jos, care a fost catalogat de un lider al PNL, ca fiind cel mai inflacarat PSD ist

 11. Valeriu Mangu

  @ TUTUROR

  Explicatia evenimentelor din Decembrie 1989 in:

  http://mariusmioc.wordpress.com/

  in articolul”Parerea parchetului etc.” din 22 decembrie 2009, comentariul nr. 1

  Al dvs., Valeriu Mangu

 12. ioana

  Stiu ca nu este locul pentru un astfel de mesaj dar va spun sincer ca incerc toate metodele care imi vin in minte pentru a da o mana de ajutor unui bebelus de doar 6 luni. S-a nascut prematur si din cauza ca a stat pre mult timp la incubator s-a ales cu o dezlipire de retina la ambii ochisori. A ajuns la o operatie in Germania si cu recuperarea de rigoare va reusi sa vada cu acest ochi (cel putin asa sustin specialistii de acolo) si ne-au dat sperante si pentru cel de-al doilea ochisor. Doar ca pentru prima operatie familia lui Sebastian a cheltuit 10.000 de euro si chiar le este imposibil sa stranga acum suma de 15.000 de euro care este necesara pentru operatia la cel de-al doilea ochisor! Daca dumneavoastra sau vreun cititor al blogului considerati ca puteti da o mana de ajutor va rog din toata inima sa nu ezitati sa o faceti! Va las datele de contact ale bunicii copilului!
  Fam. Caval: 0726/391299 galati

 13. Gh. HLO

  Domnule deputat, Dan Mihalache, in amintirea a ceea ce a insemnat dl. senator Radu Stroe pt. Maramures, implicit pt. maramureseni, astept sa va implicati serios in putinele zile ramase din aceasta campanie electorala. Cu respect, Gh.HLO

 14. If only more people would read this.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s