PSD: beyond repair

Despartirea de o formatiune politica, mai ales de una in care ai lucrat timp de foarte multi ani si pe care ai incercat s-o transformi si sa-i croiesti prestigiul intern si international, nu e un lucru usor. Sau nedureros. Insa ceea ce s-a intamplat ieri la faimosul Comitet Executiv al PSD mi-a demonstrat, inca o data, ca nu am a privi inapoi cu nici un fel de regret. PSD-ul este condus astazi de o conjuratie a prostilor si mediocritatilor, de un cor in care canta Vanghelie, Dragnea si alti lideri de mana a doua si a treia, in numele asa-zisei democratizari interne.

Nu stiu daca Adrian Nastase ar fi fost sau nu o solutie pentru relansarea PSD-ului. Dupa cum am indoielile mele asupra capacitatilor lui Cristian Diaconescu, Miron Mitrea sau Victor Ponta de a conduce social-democratia. Insa modul in care s-a „manarit” mecanismul de organizare a congresului si votul zdrobitor al „conjuratiei prostilor” pentru toate propunerile lui Mircea Geoana imi spune limpede ca PSD este astăzi, cum se spune în limbajul calculatoarelor, beyond repair.

Ideologia partidului este ideologia francizei. Nu contează cine pleacă, nu contează pe cine dăm la o parte, important e ca această conjuratie a prostilor sa detina franciza asupra celor 3 trandafiri. Ca doar se vor mai gasi ceva electori prin tara romaneasca sa voteze cu franciza, crezand ca pe acolo mai e inca si Ion Iliescu. Voturile pentru franciza celor 3 trandafiri se vor tranzactiona la bursa politica, iar unii vor scoate un ban bun.

In rest, impartasesc parerea lui Ciutacu

4 comentarii

Din categoria Uncategorized

4 răspunsuri la „PSD: beyond repair

 1. Robert Komartin

  Da, si eu cred ca PSD asa cum e acuma e beyond repair…

  Dar… dincolo de durerile de rigoare ale celor care au pus osul si apoi s-au vazut nevoiti (mai devreme sau mai tarziu) sa renunte… care-i marea pierdere?

  Partidul e deja mort, doar ca nu o stie deja…

  Tu ce faci cu o masina beyond repair?

  a. Continui sa impingi la ea ca boul sperand ca o sa porneasca?

  b. Stai inauntru, ca e „masina ta” si „nu schimbi, orice s-ar intampla”?

  c. Iei frate alta masina, ca asa nu se mai poate!

  Evident, un partid nu e o masina… Micile detalii gen ideologie, orientare politica, strategie, politici nationale, etc. nu-si au locul in mica comparatie de mai sus.

  Da’ isi mai au locul in PSD, asa cum e el acum?

  Problema reala nu e cat se va jeli dupa PSD, ci ce vom face dupa?

  Cele bune,
  Robert K.

 2. Pingback: Po(a)nta « Cuib de mitralieră

 3. komartin

  singura şansă a social-democraţiei (de nu şi a socialismului) în România este apariţia unui alt partid de stânga, la care să se asocieze zecile de intelectuali care se simt de stânga şi împărtăşesc valorile socialismului modern, dar votează de ani buni cu liberalii sau democraţii. singura şansă de reuşită a unei noi construcţii politice de stânga veritabilă este cooptarea celor câteva zeci de intelectuali de anvergură care ar putea clădi o doctrină adevărată, susţinută şi de biografiile lor ireproşabile, cât şi de legitimarea printr-o reputaţie nepătată de scandaluri de corupţie sau diverse securitisme. să vedem de unde ar putea porni o asemenea acţiune, care ar putea schimba istoria post-comunistă a României

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s