Cominternul se ocupă de memoria exilului românesc

M-aş fi aşteptat ca Vladimir Tismăneanu să devină directorul nu al unui institut privind investigarea crimelor comunismului, ci al unuia privind instaurarea comunismului în România. Pentru că eu cred că tancurile diviziei Tudor Vladimirescu, venite din URSS, comisarii sovietici şi colhozurile îi sunt mai apropiate spiritual lui Vladimir Tismăneanu decât închisorile în care au murit Maniu, Mihalache sau alţi demnitari ai lumii democratice interbelice.

Dar, mă rog, în mod sigur raţionamentul meu nu coincide cu cel al preşedintelui Traian Băsescu. Care a găsit de cuviinţă să înlocuiască din fruntea Institutelor pentru Investigarea Comunismului şi a Memoriei Exilului Românesc pe un reputat istoric, Marius Oprea şi pe un autentic dizident anticomunist, Dinu Zamfirescu. Vladimir, zis Volodea, Tismăneanu sau Tisminentski (cum se scria la Radio Moscova în timpul războiului) avea şi el nevoie de o sinecura. Biletul de avion din Maryland şi până la Bucureşti e scump şi doar trebuie plătit de statul român, ca o compensaţie pentru munca prestată ca şef al unei comisii prezidenţiale care n-a produs nimic.

Tismăneanu este secondat de alt şef al unei comisii prezidenţiale care n-a produs nimic, un domn pe nume Ioan, zis Ionut, Stanomir. Aţi auzit de el? Domnia sa are atâtea legături cu investigarea crimelor comunismului câte am eu cu cosmosul. Are, desigur, legături cu domnul Tismăneanu şi cu Traian Băsescu. Dând cu băţul la oareşce capitol din Raportul domnului Tismăneanu.

Înţeleg de la unii prieteni că domnul Tismăneanu vrea să impună mai vechiului şi noului institut de cercetare un program ambiţios: discursul preşedintelui Traian Băsescu. E o realizare să fi trecut 20 de ani până când discursul unui preşedinte a devenit din nou programatic. Însă practica Cominternului nu se dezminte.
Urez succes „programului Tismăneanu” de investigare a mineriadelor, revoluţiei şi altor frustrări cominterniste! Sper că vor costa cât mai puţini bani statul român.

PS Văd că lumea pleacă pe capete de la fostul INMER, IICC. Vezi şi aici… Dupa cum vad ca voci puternice ale exilului romanesc inteleg foarte bine ce se intampla. Comentariul lui Radu Portocala este edificator…

Reclame

3 comentarii

Din categoria Uncategorized

3 răspunsuri la „Cominternul se ocupă de memoria exilului românesc

  1. Lucian

    Nu va mai asteptati la nimic domnule Mihalache. PNL a avut in istoria sa de dupa 1989 doi tradatori de marca STOICA si STOLOJAN. Acesti doi erau cominternisti de mult. Problema e ca facem parte din UE si avem inca dinozauri ca acestia. Citi or mai fi in structurile de securitate? Eu cred ca multi. Consecinta: Romania e o tara innapoiata si saraca.

  2. Va propun un material despre modificarea Constitutiei, lucru despre care se tot vorbeste. Consider ca este un material scris dincolo de orice simpatii sau resentimente, incercand sa se incadreze pe traiectoria unei dezbateri absolut necesare in spatiul public.

    http://danpatrascu.eu/2010/03/16/mugurii-unei-constitutii-noi/

  3. Da, şi? Nu ţi-e clară restauraţia totalitară? Nu ţi-e clară natura acestei guvernări?
    Voinţa poporului suveran!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s