O ţară de preşedinţi şi prim-vicepreşedinţi

Scriam mai demult despre paranoia funcţiilor de partid, care cuprinsese PSD înaintea congresului său din februarie. Constat acum că paranoia de a prinde ceva funcţii într-o structură de partid s-a întins asupra întregului sistem politic românesc.

Aflăm că Partidul Democrat Liberal va avea nu mai puţin de 4 prim-vicepreşedinţi. Ce vor face ei nu ştim, după cum nu ştim nici de ce trebuie să fie 4 şi nu 10. Poate că domnul Emil Boc ar fi avut nevoie de mai mult de 4 proptele.

Probabil că domnul Cristian Preda are dreptate atunci când remarcă faptul că numărul membrilor conducerii PDL e mai mare decât numărul membrilor guvernului şi că s-a apreciat probabil că un partid e mai greu de condus ca şi o ţară.

Şi Uniunea Naţională pentru Progresul României, care se vrea înregistrată cu scutul şi acvila milităroasă a domnului Oprea, va avea un număr impresionant de preşedinţi. Unul titular, domnul Marian Sârbu, altul executiv, chiar domnul Oprea în persoană, unul de onoare – am înţeles că va fi Cristian Diaconescu. Asta cu preşedinte de onoare Cristian Diaconescu, mărturisesc că excede capacităţii mele de înţelegere. Ori băieţii de la independenţi au vrut să-l trimită pe Cristian Diaconescu direct în istorie, ori nu înţeleg ei foarte bine cam cum vine chestiunea cu preşedinţii de onoare. Aş putea crede că amicul Cristian Diaconescu aspiră să se alăture domnilor Mircea Ionescu-Quintus, Ion Diaconescu, Radu Câmpeanu sau Ion Iliescu. Numai că numele onorabile menţionate mai sus au avut în timp meritele lor, ca simboluri ale rezistenţei anticomuniste sau, în cazul lui Ion Iliescu, ca lider patriarhal al stângii româneşti. Nu văd cum poţi să fii preşedinte de onoare al unui partid aflat încă în fază placentară. Dacă avem cumva de-a face cu un avort spontan?

Oricum România e o ţară veselă, o ţară de preşedinţi şi prim-vicepreşedinţi.

Publicitate

3 comentarii

Din categoria Uncategorized

3 răspunsuri la „O ţară de preşedinţi şi prim-vicepreşedinţi

  1. victorionescu

    In general cand esti la putere micsorezi numarul functiilor de conducere. Se pregateste oare PDL de opozitie? 🙂
    http://victorionescu.wordpress.com/2010/03/23/un-program-politic-cu-nimic-nou/

  2. vali plesca

    numarul de primvicepresedinti reflecta concentrarea sau diluarea puterii intr-un partid. un partid fara prim/vice/presedinte are un presedinte cu putere absoluta, un partid cu mai mult de un prim/vice/presedinte arata faptul ca presedintele nu mai are nici o putere. simplu

  3. Pingback: Despre scaune - Politica prin ochelari de blogger

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s