Nu există mafie politică bună şi mafie politică rea

Se vede din avion cum unii se chinuiesc să-l „spele” şi pe faţă şi pe dos pe Cătălin Voicu. E un tip guraliv, care vorbeşte prea mult, de fapt e o răfuială politică a lui Traian Băsescu, să vedem şi aspectele de procedură care n-ar fi fost chiar întocmai respectate. Strategiile de contraatac şi damage control pe cazul Voicu sunt evidente. Iulia Huiu le-a descris destul de bine aici.

Brusc a apărut  marea fotografie a lui Dorin Cocoş cu nu ştiu ce infractor urmărit de poliţie. Episod care, pentru un om avizat, nu vine din ceruri, ci probabil a fost furnizat în cadrul aceloraşi strategii de contracarare.

Radu Tudor ne spune, înţelept, la Antena 3 că, de fapt, avem de-a face cu o înfruntare între două grupări, mai mult sau mai puţin informaţionale. Cea care îi aparţine lui Traian Băsescu şi cea care i s-a opus acestuia, lucrând activ, dar fără rezultat, pentru înfrângerea sa în competiţia prezidenţială. Eu tind să cred această analiză, bazându-mă şi pe ceea ce mai ştiu eu din oraş.

Numai că în această analiză, repet, corectă până la un punct, lipseşte un minim element etic. Mafiile nu sunt bune sau proaste, benigne sau maligne în funcţie de cum ne raportăm noi la Traian Băsescu. Gaşca lui Cătălin Voicu nu e mai frecventabilă doar pentru că într-o vreme a luptat, împreună cu Vanghelie, Hrebenciuc şi alţi şmecheri, împotriva preşedintelui în exerciţiu. Şi nu cred că din acest motiv ar trebui cumva spălată şi estompat rolul nociv pe care ea l-a avut în statul român.

Pot să fiu antibăsescian în ceea ce priveşte practica politică a actualului preşedinte. Dar dacă el se apucă de „curăţenie”, incluzându-i şi pe ai lui şi pe specimenele gen Voicu, n-am cum să nu salut acest demers.

PS 1:De vreo două săptămâni, de când a început cazul Voicu, stau şi mă tot întreb de ce posturile de televiziune şi în principal Antenele 1 şi 3 n-au invitat-o să comenteze speţa pe Sorina Matei, ziaristul care a scris de demult şi cel mai documentat despre reţeaua lui Cătălin Voicu. Or ştii prietenii de ce?

PS 2: Apropo de cazul Voicu, Vasile Dancu are un articol senzational in Q Magazine. Oricat as fi de suparat pe el pentru ca am auzit ca lucreaza pentru PDL, articolul mi-a placut atat de mult incat va invit sa-l cititi aici. Ramane ca si politicienii sa inteleaga mesajul lui…

Anunțuri

2 comentarii

Din categoria Uncategorized

2 răspunsuri la „Nu există mafie politică bună şi mafie politică rea

 1. Alin B membruPNLsect6

  Excelentă intervenţie! Mulţumesc, încep să mă simt bine în pielea ţării mele!
  Alin
  PS: oare … care o fi audienţa articolului dvs. de aici???

 2. cristy_s6

  inteleg ca in Romania , mai nou se poate sa candidezi oriunde…
  De ce stimabililor nu se pune lacat pe acest obicei oriental ?
  Care are banu’,candideaza…
  Daca tovaraseii astia aveau CI de sector in care aveau domiciliu-puteau sa candideze-si asta in cazul in care acesta era valabil ca vechime minima de 6 luni,ca la noi se poate orice,nu ?
  atunci inteleg ca eroinele noastre sunt cele mai tari din parcarea sectorului in care candideaza si nu ma suparam,dar asa…
  POT gasi cel putin 10 doamne ce pot sa vorbeasca coerent limba romana si sa aiba si ceva in capsorul acela blond si care nu sunt ELITA pe care tot incearca „baietii”astia sa ne-o arate ,gen EBA !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s