Ce merită bucureştenii: Mincă vs. Teo Trandafir

S-au definitivat candidaturile pentru faimosul colegiu nr. 19 din Sectorul 4 Bucureşti, lăsat liber prin plecarea Danielei Popa, fostul preşedintele al Partidului Conservator, la Comisia pentru Supravegherea Asigurărilor. În virtutea aceluiaşi gentlemen’s agreement care a funcţionat la Sectorul 1, liberalii nu au candidat. Din partea PSD+PC, cu susţinerea primarului de Sector Piedone, va candida doamna Liliana Mincă Ghervasuc. Iar PDL şi-a anunţat astăzi candidatura surpriză – pe Teo Trandafir.

N-aş vrea să fiu rău şi să spun că ambele candidaturi sunt mai degrabă o invitaţie pentru bucureşteni de a sta acasă în ziua votului. Despre doamna Mincă Ghervasuc nu ştiu mare lucru, decât că a fost un controversat director la Regia Loto-Pronosport. Am întâlnit-o de câteva ori pe la televiziuni. Fondul lexical mi s-a părut redus, ideile şi mai puţine. Dar, mă rog, poate că doamna Mincă este un geniu economic a cărui profunzime nu pot s-o înţeleg eu…

Teo Trandafir a aterizat şi ea din pod în politică, cu o mică escală la Sulfina Barbu, care ne explica astăzi pe televiziuni cât de democratic este PDL. Da, PDL are un merit: a cules-o pe Teo Trandafir de pe drumuri şi i-a dat o perspectivă, după ce aceasta şi-a compromis relaţiile cu toate trusturile mari de presă, considerându-se mare vedetă. A început la Tele7 ABC, a continuat la Antene şi Pro Tv (sunt de recitit cu interes dezbaterile ei despre loialitate cu Adrian Sârbu), a făcut Romantica Tv, Prima, iar acum ajunsese să înregistreze nişte emisiuni pentru televiziunile locale. Era fix momentul să intre în politică, că doar e un colac de salvare bun. Dă şi prestigiu şi dă şi-un salariu…

Oricum, dacă mă uit la mecanismul politic PDL-ist, văd că teoria „statului spectacol” a lui Schwartzenberg are efecte majore asupra minţii strategice a domnului Sebastian Lăzăroiu. PDL nu mai are candidaţi proprii. Nu mai există nici Gheorghe Barbu, nici Funeriu, nici Baconschi, ci doar „candidaturi spectacol”: micul Honorius şi Teo Trandafir. Ca un etalon de reformare a politicii româneşti.

Din fericire, buletinul meu este în oraşul Vişeul de Sus. Înainte de a-mi muta domiciliul acolo aveam chiar buletin de Colegiul 19. De aceea mă bucur că nu trebuie să votez la alegerile parţiale în care se vor confrunta doamna Mincă Ghervasuc cu Teo Trandafir.

Reclame

8 comentarii

Din categoria Uncategorized

8 răspunsuri la „Ce merită bucureştenii: Mincă vs. Teo Trandafir

 1. atreides

  Eu am buletin de colegiul 19 si sunt foarte fericit, ma voi duce neaparat la vot, e o placere sa votez impotriva PDL, indiferent cine ar fi candidatul astora si cine ar fi contracandidatul.

 2. Domnule Mihalache, aveti dreptate.

  Dar stiti unde gresiti? Va ocupati special de colegiul asta.

  Dar daca ati fi facut o analiza(in toamna lui 2008) pe fiecare colegiu…ati fi ajuns la concluzia ca acest colegiu,19 – nu este deloc unul special. CI unul obisnuit. Se incadreaza in tipare.

  Peste tot candideaza tot felul de smecheri, tot felul de vedete, tot felul mai stiu eu ce. Numai oameni comptenti nu…

 3. Jimmy

  Spre deosebire de alegerile din colegiul 1 din sectorul 1, unde junele Honorius a avut un contracandidat serios, respectiv domnul Radu Stroe (care nu se poate compara cu Honorius), în acest caz PSD-PC propune pe o doamnă care și-a dat dovada țățismului pe sticlă iar PD … o candidatură surpriză, Teo (o femeie inteligentă, cu simțul divertismentului, dar fără o legătură cu politica. Poate să fie o supriză plăcută (precum domnul Mircea Diaconu) sau poate fi una dezamăgitoare precum sunt pleiada de pupincuriști ai lui TB. Într-un sector dominat cu autoritate de Piedone la care se adaugă creșterea remarcabilă a PNL-ului, este puțin probabil ca Teo să câștige alegerile. Ar mai fi o șansă pentru domnia sa: testarea unei noi metode de fraudare a alegerilor (electronică) a PD-iștilor. Ce va fi? Dumnezeu știe! La precedentele alegeri din Colegiul 1, domnul Radu Stroe a câștigat cu aproape 70%. Am concluzionat că PD nu poate propune pe oricine și să câștige. Dar, mă rog, sectorul 1 este altfel. Aici, în sectorul 4, electoratul are o altă structură. Om vedea.

 4. MARIN

  REZUMATUL UNEI ŞEDINTE
  (pentru desemnarea unui candidat în Colegiul 19)

  COB:

  Fraţilor ! E vremea-n-care,
  Trebuie să ne luptăm !
  Să zdrobim duşmanul nostru !
  Trebuie să câştigam !

  „Împăratul” nu ne iartă,
  Dacă iar nu câştigăm.
  Avem nevoie de forţă
  Trebuie să-l venerăm !

  MULTIMEA:

  TEO ! strigară cu toţii.
  Este omul potrivit !
  Este mare, are forţă,
  Vom învinge negreşit !

  COB:

  E exact cât Piedone
  Face faţă negreşit.
  Este arma potrivită !
  Cum de eu, nu m-am gândit ?

  MULTIMEA:

  Şefu, vă stătea pe limbă,
  Dar sunteţi prea ocupat.
  De-aia noi, cu umilinţă,
  V-am şoptit acest mic sfat.

  COB:

  Credeţi că nu sunt în stare,
  Să găsesc un candidat ?
  Să vă fie dar, ruşine !
  Că mi-aţi dat acest mic sfat.

 5. Gruber

  La concursul de cv-uri operative castiga clar LGM: secretara lui Stanculescu, a lui Ionescu FPS tata lui Syda, ceva mogulistan, ancesiacuri si altele – experienta diversa de la armament la loz-in-plicuri. Diploma de Spiru mai la batranete, dar ce mai conteaza. Teo are de partea ei IQ-ul, notorietatea, filologia si partidul. Si n-as pune pariu ca nu o sprijina macar un 30% din quintalele lui Piedone. Ca-i destul de mare si are antrenament in d-astea.

 6. MARIN

  SARBATORI FERICITE ALATURI DE CEI DRAGI !

 7. Ce mai contează o Miss Piggy fără coloană vertebrală în peisajul porcin al politicii româneşti ? Tot o apă şi-o lătură… În fond, un spectacol de clovni trişti. O bună invitaţie la a NU vota asemenea maimuţe.

 8. ioana

  esti genial!m-am amuzat citind blogul tau si amintindu-mi de anii trecuti!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s