Noua politică de comunicare a pedeleilor

Ea a fost inaugurată acum vreo săptămână, de când domnul Emil Boc o tot împinge pe doamna Ioana Muntean să intre în direct pe toate posturile de televiziune pentru a da replici. Cu această ocazie am aflat şi noi, după un an şi jumătate, că guvernul are un purtător de cuvânt, că acest purtător de cuvânt este doamna Ioana Muntean şi că respectiva are chiar şi o faţă. Mărturisesc că, până acum o săptămână, dacă aş fi fost întrebat cine e doamna Munteanu şi cum arată ea aş fi avut reale dificultăţi în a răspunde, nefiind eu chiar un telespectator fidel al ProTV.

Treaba doamnei Muntean, potrivit fişei postului, nu ar fi să sune la televiziuni pentru a polemiza cu invitaţii, ci să explice publicului larg sensul şi consecinţele deciziilor guvernamentale. Nemaivorbind de faptul că doamna Muntean nu e bună în polemica politică, ceea ce însă, probabil, strategii de comunicare ai lui Emil Boc n-au aflat inca.

Al doilea moment important al schimbării în politica de comunicare a PDL a fost faimosul episod al înşfăcării microfonului Realitatea TV de către chiar premierul Boc. După părerea mea, a fost o scenă construită în mod deliberat, nu vreun acces spontan de furie a liderului PDL. La ce i-a folosit nu ştiu. Probabil că trebuia mutată atenţia de pe subiecte sensibile precum sunt pensiile, educaţia, sistemul de sănătate şi generată o dezbatere falsă. Sau poate că Emil Boc şi strategii lui cred că, pe lângă moguli, oligarhi, pensionari nesimţiţi şi profesori care refuză să moară de foame, mai trebuie creat un ţap ispăşitor în ţara românească: televiziunile private de ştiri.

În fine, în al treilea rând, Biroul Permanent Naţional al PD a decis, în aceeaşi logică a noii politici de comunicare, că reprezentanţii partidului nu vor mai participa la dezbateri pe Realitatea TV şi Antena 3. Ceea ce, până la un punct, ar putea să fie o decizie benefică pentru nervii noştri, de vreme ce nu vom mai avea ocazia o vreme să-i vedem pe micile ecrane pe domnii Marcel Hoară sau Gelu Vişan. Pentru că aceştia, iar nu liderii PDL, erau „de serviciu” la emisiunile de dezbateri. Or, pe mine, ca telespectator şi cetăţean preocupat de ceea ce face guvernarea, mă interesau prea puţin opiniile politice, exprimate în forme şi tonalităţii îndoielnice, de domnii Hoară şi Vişan.

Noua politică de comunicare a pedeleilor mi se pare confuză şi nu văd unde îi va duce. În afara recitalurilor pe care le dau la posturi de televiziune considerate prietene şi, înţeleg, a interdicţiei date unor jurnalişti de la trusturi de presă recent achiziţionate de a publica orice cuvinţel negativ la adresa puterii. Însă Emil Boc ar trebui să înţeleagă că, dincolo de competiţia politică, el este primul-ministru al României şi că are obligaţia de a informa publicul asupra deciziilor pe care le ia. Miniştrii săi, de la domnul Berceanu la doamna Udrea, nu se pot ascunde la nesfârşit nici în spatele domnilor Hoară sau Vişan şi nici al boicotului televiziunilor de ştiri. Şi nici în spatele doamnei Ioana Muntean, căreia eu personal îi recomand o altă ocupaţie…

P.S.1 E de salutat poziţia lui Cristian Preda, care pare mai normal la cap în această discuţie, cu sau fără voie de la Cotroceni.

P.S. 2 E de salutat şi proaspăta desemnare a domnului Gabriel Berca ca lider interimar al PDL Bacău. Dacă aş fi fost în locul celor de la PDL aş mai fi aşteptat o lună-două, pentru ca publicul să digere şi să creadă argumentele „principiale” pentru care dl. Berca a plecat de la liberali. Însă în regimul pedeleilor, lucrurile se fac pe faţă, fără perdea, ghiolbăneşte. Am doar curiozitatea dacă domnul Berca, căruia apariţiile la televizor îi înrădăcinaseră bine în cap ideea că e un mare om politic, va mai avea ocazia să ne „lumineze” de pe micul ecran…

Anunțuri

4 comentarii

Din categoria Uncategorized

4 răspunsuri la „Noua politică de comunicare a pedeleilor

 1. Dintre Hoară şi Vişan, cel mai sinistru e Necula.

  Părerea mea e că televiziunile ar trebui să boicoteze PD-Leprozeria. Să ajungă PD-Lacheii să se roage de presă să-i mediatizeze.

 2. Cred ca-i mult supravaluata importanta televiziunilor de toate culorile in modelarea opiniei publice. Jumatati, sferturi si optimi de puncte de audienta nu inseamna de fapt nimic.

 3. Shelly Nix

  TOP 10 MUTRE INSUPORTABILE DE POLITICIENI INVITAŢI LA REALITATEA ŞI ANTENA 3

  10. MARIANA CÂMPEANU (PNL). Nume de cod : BABA. Fost ministru al muncii şi protecţiei sociale în guvernul Tăriceanu 2, actualmente deputat PNL. Este omniprezentă la dezbaterile televizate, iar controversele privind legea salarizării unitare şi legea pensiilor au reprezentat mană cerească pentru stimabila doamnă Câmpeanu, care a umplut astfel golul imens creat în grila televiziunilor de ştiri prin retragerea peremistei Daniela Buruiană. Este doar pe locul 10 în acest top fiindcă, deşi este groaznic de plictisitoare, poate fi lesne evitată odată cu interminabilele discuţii despre salarii, pensii, indemnizaţii şi alocaţii. Mamaie, a venit primăvara, plimbă nepoţeii prin parc şi mai lasă dracu’ politica !

  9. LIA OLGUŢA VASILESCU (PSD). Olteancă focoasă, sex – simbol în PRM, a dezertat exact la timp (adică în 2008) din partidul tribunului şi a obţinut, cu sprijinul lui Mircea Geoană, un post de senator PSD, fiind aleasă uninominal cu peste 60% din voturi . Principala sa caracteristică în dezbaterile televizate este vehemenţa gratuită şi extrem de agresivă, indiferent de subiectul emisiunii. Este pe locul 9 în top fiindcă a căzut în dizgraţie odată cu pierderea şefiei PSD de către Prostănac şi fiindcă este în continuare damă bună. Parol !

  8. TITUS CORLĂŢEAN (PSD). Fost deputat şi europarlamentar, actualmente senator PSD de Braşov (nu a obţinut primul loc în colegiul uninominal). Îşi datorează cariera politică lui Adrian Năstase, dar a fost susţinut puternic şi de Mircea Geoană, chiar dacă este în mod evident un politruc mediocru, complet lipsit de charismă şi talent oratoric. A fost suspectat (în mod corect, zic eu) de homosexualitate, exclusiv pe motiv de mutră şi limbaj. În dezbaterile televizate debitează banalităţi la foc automat şi este incredibil de plictisitor – practic are rol de somnifer. Este doar pe locul 8 în topul meu fiindcă în ultima perioadă este tot mai rar invitat la televiziunile de ştiri.

  7. NORICA NICOLAI (PNL). Nume de cod : BABA CU BRETON (chiar şi Gigi Becali, coleg în PE, a făcut mişto de Norica şi de bretonul ei). Primul politician din acest top care este realmente insuportabil. A pierdut funcţia de parlamentar în 2008 (deşi a obţinut primul loc în colegiul uninominal din Călăraşi în care a candidat) şi a fost aleasă europarlamentar în 2009, fiind impusă pe primul loc din listă cu preţul scăderii PNL în preferinţele electoratului cu peste 5% (de la 18% la 13%). La fel ca Mariana Câmpeanu, ocupă golul imens din conştiinţa publică lăsat de peremista Daniela Buruiană. În momentul în care redactez prezentul articol de blog, Norica Nicolai este invitată la Antena 3, în emisiune cu Titus Corlăţean. Horror, fraţilor !

  6. LILIANA MINCĂ, fostă GHERVASUC (PC). Oh, my God ! By far, cea mai insuportabilă MUIERE din viaţa publică românească. A fost directoarea Loteriei Naţionale în guvernarea Tăriceanu. Acum visează la deputăţie, motiv pentru care este omniprezentă la televiziunile mogulilor, unde combate virulent politica guvernului Boc. Putem doar spera că eşecul în alegerile parţiale din colegiul 19, sector 4 Bucureşti (HAI TEO !), va marca retragerea sinistrului personaj din prim – planul dezbaterilor politice. Este pe locul 6 în top doar fiindcă sunt un gentleman şi nu includ doamnele în top 5.

  5,4,3. NICOLAE BĂNICIOIU, GEORGIAN POP ŞI FLORENTIN GUST-BĂLOŞIN (PSD). Exponenţii degenerării pesediste în ultimul hal. Nu poate fi stabilită o ierarhie clară între aceşti tineri deputaţi. Trei, Doamne, şi toţi trei au susţinut frenetic şi greţos în 2009 candidatura prostănacului Mircea Geoană la preşedinţia României. Dacă Prostănacul devenea Preşedintele României, Nicolae Bănicioiu devenea aproape sigur ministrul Tineretului în guvernul Klaus Johannis. Bleah !

  2. IOAN GHIŞE (PNL). Mutantul penelist absolut. A fost primarul municipiului Braşov din 1996 până în 2004, când a fost alungat cu pietre de braşoveni (în sensul că a pierdut alegerile). A fost ales deputat în 2004 pe lista Alianţei D.A. şi senator în 2008 din partea PNL, deşi a obţinut locul 3 în colegiul uninominal în care a candidat. Securist notoriu, desigur. Este cunoscut pentru controversata iniţiativă, lansată alături de peremistul Gheorghe Funar, ca televiziunile să prezinte ştirile pozitive şi negative în proporţii egale. I-a pupat straşnic în cur pe Călin Popescu – Tăriceanu şi pe Crin Antonescu la dezbaterile televizate din ultimii cinci ani. Este doar pe locul secund în topul meu fiindcă cel mai insuportabil politician din România este totuşi un pesedist.

  AND THE WINNER IS :

  1. CRISTIAN RIZEA (PSD). Mutantul pesedist absolut. Cretin total, faţă de care nu poate fi stabilită niciun fel de conexiune intelectivă. Deputat de Brăila. Multimiliardar, deşi semianalfabet. Afemeiat notoriu gen Vlădescu, deşi mutra nu susţine reputaţia. L-a pupat în cur pe Mircea Geoană în mod absolut incalificabil, constituind unul dintre argumentele utilizate pentru a explica tuturor înainte de alegeri de ce NU trebuie votat Prostănacul. În rest, nu mai pot scrie absolut nimic despre acest individ, fiindcă îmi explodează tastatura. Cine l-a văzut pe Rizea în emisiunile Realităţii şi Antenei 3 ştie de ce.

  Menţiune specială : COZMIN GUŞĂ şi LAVINIA ŞANDRU, fondatorii defunctului PIN. Formează un cuplu politic tragicomic, un fel de Stan şi Bran, Lolek şi Bolek, tusea şi junghiul vieţii publice româneşti. Cozmin Guşă a fost secretarul general al PSD în epoca Năstase, Lavinia Şandru a fost activistă PD sub mandatul primarului general al municipiului Bucureşti Traian Băsescu. Înainte de alegerile parlamentare şi prezidenţiale din 2004, presimţind eşecul pesediştilor, Cozmin Guşă a dezertat din PSD şi a obţinut un loc eligibil pentru Camera Deputaţilor pe lista Alianţei D.A., alături de Lavinia Şandru. Convinşi de faptul că victoria lui Traian Băsescu în alegerile prezidenţale a fost datorată în bună măsură contribuţiei lor inestimabile, deputăţia nu a fost suficientă pentru niciunul dintre ei, motiv pentru care au solicitat posturi în conducerea Camerei şi în conducerea PD. În ritmul acesta, probabil că ar fi vrut şi posturi de miniştri 🙂 Bineînţeles că PD a refuzat categoric solicitările cuplului Guşă – Şandru, iar Traian Băsescu a transmis Laviniei Şandru că astfel de atitudini sunt acceptabile doar pe centura politicii româneşti. În traducere liberă, „ciocu’ mic, păsărică nesătulă”! Scandalizaţi de ultrajul prezidenţial, Lavinia Şandru şi Cozmin Guşă au demisionat din PD şi au format PIN, un partid cu trei membri – ei doi şi deputatul Aurelian Pavelescu, de asemenea demisionar din PD şi abonat, în perioada lui de glorie, la Realitatea TV şi Antena 3. Înfrângerile electorale succesive, pierderea mandatelor de parlamentari în 2008 şi, mai ales, înfrângerea lui Mircea Geoană în alegerile prezidenţiale din 2009, sub înţeleapta consiliere a lui Cozmin Guşă (responsabil de vizita la Moscova) şi a firmei americane recomandate chiar de acesta, au condus treptat dar sigur la izolarea politică a cuplului Guşă – Şandru şi, pe cale de consecinţă, la frecvenţa tot mai redusă a invitaţiilor la Realitatea şi Antena 3. De aceea, Cozmin Guşă şi Lavinia Şandru nu sunt calificaţi pentru Top 10, dar am considerat că merită cu prisosinţă această menţiune specială.

 4. dmihalache

  @shelly nix
  Am publicat acest comentariu, desi nu sunt foarte de acord cu topul pe care l-ai facut. Mariana Campeanu este, de departe, cea mai onorabila figura care apare la talk-showuri. Nu vad in top indivizi ca Hoara, Visan etc…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s