Momentul decontului

Era inevitabil ca acest moment să vină într-o bună zi. Nu ştiu în ce măsură într-adevăr se va ajunge la majorarea cotei unice şi a taxei pe valoare adăugată, vom afla probabil zilele următoare, după vizita Fondului Monetar Internaţional. Soluţia la care se va ajunge reprezintă decontul pentru lipsa oricăror măsuri anticriză în ultimul an şi jumătate.

Guvernările succesive Boc 1, Boc 2 şi Boc 3 (inclusiv cu sprijinul PSD, a nu se uita acest lucru) au îndatorat România cu mai mult de 30 de miliarde de euro, parte de la Fondul Monetar Internaţional, parte sub forma unor împrumuturi ale statului român de la bănci private. Un specialist îmi spunea zilele trecute că datoria publică a României, acumulată în timpul acestui an şi jumătate, este egală cu datoria publică angajată de toate guvernele ţării, în ultimii 20 de ani, că s-au chemat Stolojan, Văcăroiu, Ciorbea, Vasile, Isărescu, Năstase, Tăriceanu.

Banii s-au luat, dar nu s-a întâmplat nimic cu ei. Investiţii publice, care să relanseze economia nu s-au făcut. Restructurarea aparatului bugetar a rămas la nivelul unor declaraţii fără număr ale domnului Boc. Deocamdată, spre deosebire de alte ţări chiar din zonă, bilanţul măsurilor anticriză este zero.

Anul trecut am avut parte de campanii electorale şi interesele convergente ale PSD şi PDL au crezut că pot băga criza economică sub preş. Anul acesta avem de-a face cu foarte foarte multă prostie în materie de management al guvernării.

Eu nu am neapărat expertiză calificată în materie economică. Pot însă să înţeleg că nu ai cum să nu faci nimic, aşteptând ca soluţia să vină din ceruri. N-ai făcut nimic, la un moment dat vine un moment al decontului. Săptămâna aceasta este un asemenea moment.

Anunțuri

2 comentarii

Din categoria Uncategorized

2 răspunsuri la „Momentul decontului

 1. costi

  DAN, off topic, totusi,TREZESTE economistii din partid!!! DE ce?

  Pai problema e mult mai GROASA decat s-a spus azi de catre presedintele ROMANIEI.
  De ce spun asta?
  Pai se zice ca se reduce „anvelopa salariala” cu 25% ….
  Hmmmmm, pai daca e vb de prevederile din bugetul pe 2010, ATENTIE !!!!!!, pe urmatoarele 7 luni reducerea e de cca. …40% ( e simplu matematic, pardon,aritmetic..)

  CONCRET: daca 25% e pe 12 luni (adica pe fondul de salarii deja adoptat), adica pe 100%, pe regula de 3 simple, ghici cat e pe 7 luni ramase din an….. 🙂
  Adica, la 12 luni e 25 %; la 7 luni CAT E ???/ !!!!!

  Deci, care e procentul FINAL cu care se reduc efectiv salariile, pensiile, ajutorul de somaj, PE LUNA????

  Atentie la neatentie

 2. Adaugati functionalitate deosebita site-ului dumneavoastra prin posibilitatea de traducere a fiecarei pagini in peste 30 de limbi de circulatie internationala. Foarte simplu si eficient, prin inserarea unui mic cod pe care il puteti gasi la adresa http://www.anunturibucuresti.ro/traducere/ veti oferi fiecarui vizitator posibilitatea traducerii instantanee a oricarei pagini, intr-una din cele 35 de limbi de circulatie internationala. La aceiasi adresa puteti gasi si un exemplu de functionare al codului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s