Paranoia – faza a doua

După discursul de săptămâna trecută care anunţa incredibilul program de restrângere a veniturilor pentru bugetari şi pensionari am crezut că nu există o măsură mai explicită a paranoiei politice. M-am înşelat. Se poate şi mai mult. Dacă întâmplător l-aţi urmărit pe Traian Băsescu astăzi vă veţi da seama şi de ce.

Traian Băsescu ne-a spus astăzi că România are de dat înapoi în anul de graţie 2010 vreo 10 miliarde de euro şi că dobânda este mare. Si că România s-ar putea să se mai împrumute de la Fondul Monetar Internaţional, dacă pensionarii şi bugetarii nu vor să suporte curba de sacrificiu, cu încă vreo de 30 miliarde de euro. Ne-a spus aceste lucruri senin, de parcă n-ar fi fost preşedintele României în ultimii 6 ani de zile, de parcă ar veni din concediu de pe o insulă îndepărtată, constatând situaţia dramatică în care se află ţara.

Nu ne-a spus Traian Băsescu cât din aceşti 10 miliarde de euro reprezintă factura pentru realegerea lui ca preşedinte al României. Şi nici de ce a asistat pasiv la tocarea împrumutului luat de la Fondul Monetar Internaţional, fără nicio măsură anticriză în anul 2009. În schimb, ne spune că situaţia în care am ajuns e o consecinţă a anilor 2007-2008-2009, de parcă în acel interval de timp el ar fi condus Burkina Faso, iar nu România.

Ne mai spune domnul Băsescu că avem un stat social exagerat. Eu îi propun să recurgă la Zyklon B pentru a diminua cheltuielile cu pensionarii, persoanele cu handicap şi alte categorii care-l încurcă pe domnul Băsescu.

Oricum, „programul de exterminare Băsescu” nu-i convinge nici măcar pe cei de la Fondul Monetar Internaţional. Azi ne-au explicat că până la a mai elibera următoarea tranşă din bani aşteaptă să vadă că măsurile anunţate de Traian Băsescu trec de Parlament şi nu se împotmolesc la Curtea Constituţională.

Aleluia!

Un comentariu

Din categoria Uncategorized

Un răspuns la „Paranoia – faza a doua

  1. MARIN

    STIMATE DOMN,
    Sunteti prea bland. Am asistat la un act de nesimtire incalificabila a Presedintelui.
    Pana cand-din pozitia de VIP al PNL-mai acceptati asemena jigniri aduse la adresa guvernarii liberale ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s