Paranoia – faza a III-a: discursul luptei de clasă

Noua teorie oficială ne-a fost comunicată în premieră de ideologul şef al Cotrocenilor, dl. consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu, sub forma unui post pe blogary.ro. Mai rău decât pachetul convenit cu Fondul Monetar Internaţional este dezordinea socială, spune înţelept Sebastian Lăzăroiu. Şi cine e interesat în dezordine socială decât „pescuitorii în ape tulburi”, „cei care au profitat de tranziţie, cei care vor să câştige bani rapid, bani pentru care au nevoie de oameni nervoşi în stradă, de guverne prăbuşite, de un stat dezorientat”, scrie acelaşi domn Lăzăroiu.

Teoria a fost însuşită şi ridicată la rang de explicaţie prezidenţială de către Traian Băsescu în a nu ştiu câta declaraţie de presă de la începutul crizei, pe care a ţinut-o în această seară. Cine nu acceptă planul aberant propus de Traian Băsescu, plan care nu are cum să nu genereze o mare suferinţă socială, este automat diletant, pescuitor în ape tulburi, aşteaptă tensiuni sociale ca să facă avere, etc.

Traian Băsescu evită cu obstinaţie să vorbească despre responsabilitatea lui asupra situaţiei în care s-a ajuns. Despre faptul că a tăcut pe tot parcursul anului 2009, că a încurajat lipsa oricăror măsuri anticriză, aşteptând să fie reales. Pentru el, 2009 nu există în calendar. Există doar anii 2007 şi 2008, cu toate că şi atunci era preşedinte tot al României, iar nu al altei ţări. Vinovată pentru criză este doar fosta guvernare liberală, opoziţia în general, iar nu guvernul „de vis” pe care l-a învestit imediat după realegerea sa.

Astăzi Traian Băsescu a scos de la naftalină teoria luptei de clasă. Cine nu e de acord cu formula curbei de sacrificiu, pe care o impune brutal profesorilor, medicilor, pensionarilor şi funcţionarilor mai amărâţi (pentru că se vede treaba că cei din Companiile Naţionale ale domnului Videanu vor scăpa) e duşmanul poporului şi vrea să se îmbogăţească pe seama sa. De aici şi până la invitaţia la lupte de stradă nu mai e decât un pas…

P.S. Mi se pare absolut ruşinoasă poziţia UDMR-ului, o formaţiune de oameni mai raţionali, dar la care „prostituţia politică” a ajuns la cel mai jos nivel…

6 comentarii

Din categoria Uncategorized

6 răspunsuri la „Paranoia – faza a III-a: discursul luptei de clasă

  1. nod

    Planul a fost conceput din toamna lui 2008. Basescu si gasca au jefuit tara cu mare profesionalism.au pus mana pe putere in 2008. s-au aliat cu un psd lacom (refuzand orice colaborae cu pnl) . au format un guvern de larga uniune nationala ce prezenta credibilitate. au luat imprumut de la fmi . au pus mana pe bani . au scos psd ca pe o masea stricata. au castigat przidentialele . si continua sa fure averea tarii , concentrata in imprumutul de la fmi.e simplu. acum incearca sa musamalizeze . pozitia pnl este foarte corecta.dar poate ar trebui sa declanseze oarece anchete internationale .

  2. Ei, dar Lăzăroiu e inepuizabil. Acum ne explică şi despre obiceiurile „societăţilor tradiţionale”.

  3. Pingback: 19 mai 2010

  4. Pingback: Ce-i de făcut? « Gabriela Savitsky

  5. Un liberal deja optimist

    De fiecare data cand il vad pe baiatul asta imi aminteste de prostalaii cartierului:aia cu tati betivi care le carau numai pumni in cap. Voua nu va trezeste asemenea amintiri?. Daca nu, pesemne ca n-ati trait in mahalale..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s