Un tembelism cât casa, marca Boagiu

Marturisesc ca arareori in istoria politica a ultimilor 20 de ani mi-a fost dat sa citesc un comunicat mai tembel decat cel emis astazi de Anca Boagiu.  Va invit să-l citiți mai jos, după ce vă așezați foarte solid pe scaun:

Ref/ Anca Boagiu: PSD şi PNL vor denunţarea acordului României cu FMI pentru a transforma ţara noastră în debitorul Rusiei şi Chinei în Uniunea Europeană.

Am luat act cu dezamăgire de poziţia încăpăţânată a preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, de a refuza chiar şi în al doisprezecelea ceas să intre în legalitate prin convocarea regulamentară a Biroului Permanent al Senatului sâmbătă, 12 iulie, ca prim pas în convocarea Birourilor Permanente reunile ale Parlamentului . Prin această decizie discreţionară, Mircea Geoană a ales să joace rolul de pion al PSD şi nu de om de stat, aşa cum îl obligă demnitatea de preşedinte al Senatului.

Este cu atât mai degradantă această poziţie a sa cu cât, în ziua în care ar fi trebuit să aşezăm procedura moţiunii de cenzură în cadrul constituţional, preşedintele Senatului ne dădea o nouă mostră de iresponsabilitate politică  prin dceclaraţiile făcute la recepţia organizată cu ocazia Zilei Naţionale a Federaţiei Ruse. A spune, din poziţia de al doilea om în stat, că relaţiile României cu Federaţia Rusă sunt blocate şi că ar trebui să să avem mai multă creativitate în deblocarea dialogului politic dintre cele două state, reprezintă o gravă greşeală politică ce pune în dificultate ţara noastră. Îi reamintesc domnului Geoană că relaţiile României cu Federaţia Rusă pot fi apreciate ca fiind normale şi corecte.

Faptul că aceste declaraţii vin în aceeaşi zi în care preşedintele oficial al PSD, Victor Ponta, ne oferea soluţia-minune de ieşire a României din criză, prin colaborarea ţării noastre cu China, ilustrează cum văd liderii PSD alternativa la actualul guvern condus de Emil Boc, în cazul improbabil în care moţiunea de cenzură va fi validată.

Domnul Victor Ponta, în superficialitatea sa politică, nu ştie că relaţiile României cu China sunt excelente şi în plină dezvoltare, mai ales în domeniul politic. Probabil că domnii Mircea Geoană şi Victor Ponta, proptiţi, din umbră, de şefii informali ai PSD, Adrian Năstase şi Ion Iliescu, vor să  ne spună că, odată ajunşi la guvernare, ar denunţa acordul României cu FMI şi ar îndatora, în schimb, ţara, Federaţiei Ruse şi Chinei.

Acordul cu FMI este fundamental pentru menţinerea credibilităţii României pe pieţele externe şi, implicit, pentru finanţarea deficitului bugerar, inclusiv al salariilor şi pensiilor.

Domnii de la PSD, sprijiniţi de cei ai PNL, ne propun alternativa de a deveni debitorii Federaţiei Ruse şi ai Chinei în Uniunea Europeană, cu toate consecinţele care decurg dintr-o asemenea situaţie. Este strigător la cer cum, la 20 de ani de la evenimentele din Piaţa Universităţii, PNL, partid care îşi declamă o descendenţă istorică, a ajuns să fraternizeze cu cei care i-au manipulat pe mineri trimitându-i să devasteze sediile partidelor istorice şi să îi bată sângeros pe cei care au ieşit în stradă pentru a cere o ţară liberă.

După 20 de ani de la evenimentele tragice din Piaţa Universităţii, PSD şi PNL propun României revenirea la modelul economic şi social împotriva căruia românii au ieşit în stradă cu ani în urmă.

Anca Boagiu

Senator al Partidului Democrat Liberal

Vicepreşedinte al Senatului

Comunicatul merită fără îndoială păstrat în arhive pentru a fi în viitor obiect de studiu la toate facultățile de științe politice ca mostră de prostie politică, despre cum n-ai voie să amesteci disputele tale interne cu relațiile bilaterale ale unui stat, în special când este vorba de două mari puteri. După ce s-a trezit dintr-o lungă somnolență politică, Anca Boagiu s-a gândit că probabil ar da bine să „iasă la bătaie” împotriva opoziției nevolnice care vrea căderea Guvernului Boc. A făcut-o mai întâi printr-un lung șir epistolar cu Mircea Geoană, în care îi dădea întâlniri la diverse ore sâmbătă și duminică. Mă rog, schimbul de scrisori a avut o doză de comic. Comunicatul de astăzi bate însă toate recordurile de prostie.

Națiunii i se spune că ea, opoziția, e antinațională, vândută rușilor și chinezilor, pe care ar vrea să-i transforme  în creditorii României. Națiunea trebuie să vegheze, agenții chinezi și ruși sunt între noi, sub acoperirea de politicieni PSD și PNL. Ei tocmai se pregătesc să vândă țara puterilor retrograde, adică Rusiei și Chinei. Ca sosul să fie complet, nu putea să lipsească nici recursul la evenimentele tragice din Piața Universității, de parcă acolo s-ar fi demonstrat împotriva relațiilor cu Rusia și China.

Anca Boagiu simte nevoia să fie și „inteligentă” în politica externă, explicând doct că  Mircea Geoană a săvârșit „o mare greșeală politică” afirmând, la o recepție dată de Ambasada Federației Ruse, că „relaţiile României cu Federaţia Rusă sunt blocate şi că ar trebui să să avem mai multă creativitate în deblocarea dialogului politic dintre cele două state”. Relațiile cu Rusia sunt, spune Boagiu, „normale și corecte”. Poate în capul ei și la nivelul ei de înțelegere. În realitate, ele lipsesc cu desăvârșire…Pentru detalii ar putea să-i dea consultații gratuite Traian Băsescu. Cititorii acestui blog cunosc părerea mea despre Mircea Geoană. Însă m-am aflat întâmplător la acea recepție și i-am urmărit discursul și pot să spun fără rezerve că a fost unul bun, cu destule nuanțe. Acolo unde se pricepe, se pricepe…Spre deosebire de Anca Boagiu, care nu știu exact la ce se pricepe, dar la politică externă în nici un caz…

Doamna în cauza, semnatara acestui comunicat idiot (dacă o fi scris de Ada Meseșan, nu are decât să o dea afara!) este vicepreședintele Senatului României,  vicepreședintele Comisiei de integrare europeană, a mai fost și ministru în vreo două rânduri. Unii spun prin oraș că ar aspira să fie ambasador…Eu îi sfătuiesc și pe Traian Băsescu și pe liderii PD-L să o ascundă repede…Nu de alta, dar poate îi mai vine ideea să scrie vreun comunicat pe caniculă și îi bagă în bele și mai mari…

Anunțuri

3 comentarii

Din categoria Uncategorized

3 răspunsuri la „Un tembelism cât casa, marca Boagiu

  1. m

    iata ce se-ntampla atunci cand promovarile, in acest caz in partid, se fac dupa criterii…”lumesti” :))))))

  2. Oricat ar fi un prost de mare, tot se gaseste unul mai mare decat el, care sa-i soarba cuvintele. Asa e si cu riddick, un idiot incurabil, pe al carui blog (prioritate de dreapta) am vrut sa comentez, dar nu m-a lasat.

  3. Rectific, a aparut comentariul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s