Diversiunea de vară: partidul DDTV

Există un mecanism clasic de diversiune, mai ales în perioadele de vară. El se construiește, de regulă, cu evenimente spectaculoase, arestări, chestiuni de cancan, mai puţin cu politică serioasă, aflată în pauză în lunile iulie şi august. Acum văd că mecanismul clasic de diversiune de vară s-a așezat pe Dan Diaconescu. A fost arestat, ţinut la beci, presa de cancan a relatat amănunte de detaliu privind celula sa şi colegii săi de detenție, ca atare opinia publică a fost sensibilizată.

„Partidul poporului”, cu candidatul său la preşedinţie, noul Mickey Mouse national, a devenit tocmai bun pentru a fi lansat. Dan Diaconescu este, nu-i aşa, o victimă. O victimă a unei grupări odioase din PDL – Blaga, Berceanu, Videanu, Boc, dar un om care se conversează în direct cu şeful statului. Ceea ce e de natură a-l face simpatic unei părţi din alegători.

Cocktailul propagandistic a fost bine preparat. Compasiunii legate de arestare, simpatiilor legate de OTV, care se vrea „televiziunea poporului”, unde la poartă te întâmpină tot felul de disperați,  li se adaugă două-trei elemente programatice, pe care i le-au vândut unii lui Dan Diaconescu să le spună: adică, legea Cojocaru sau cum fiecare român va primi cupoane de 20.000 euro, taxa unică pe venit, care va transforma România într-un paradis fiscal, desfiinţarea instituţiilor de control financiar şi alte prostii care sună bine în cheia populistă. Inclusiv cum va pune el abţibildul cu Preşedinţia României pe avionul OTV şi cum îşi va transforma propriul Bentley în maşina oficială a şefului statului.

Nu ştiu cât de rece va fi fost pentru Dan Diaconescu arestul cercetărilor penale din IGP. Încep să cred însă că, politic (şi din punct de vedere financiar), statul la răcoare devine rentabil pentru el. Candidatura lui la preşedinţie, ca şi noul partid, par o creaţie exclusivă de servicii secrete. O diversiune de vară.

Să vedem cui foloseşte ea? Limitării pierderilor PDL? Lui Traian Băsescu? Ar putea să fie o strategie de resorbţie controlată a nemulţumirii sociale, bazată pe construirea unor partide fantomă, cum e partidul DDTV, tocmai pentru ca voturile să nu se ducă în altă direcţie politică…

Reclame

Un comentariu

Din categoria Uncategorized

Un răspuns la „Diversiunea de vară: partidul DDTV

  1. torbacos

    Am citit cu mult interes articolul.Nu stiu daca dumneata l-ai scris sau l-ai luat din alta parte dar nu are importanta.Totusi am impresia ca sinteti un grup de frustati care v-a mers foarte bine pe vremea PCR,FSN,PSD,PNL,etc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s