Etica instituţiei prezidenţiale şi diversiunea OTV

Crin Antonescu, liderul unui partid cu acte în regulă şi cu pondere parlamentară, a fost astăzi la Radio România Actualităţi. Vreo patru întrebări care i s-au adresat de către realizator priveau oportunitatea/ activitatea/ pericolul unui nou partid, acela al Poporului, condus de Dan Diaconescu. Este, după părerea mea, un exemplu tipic despre cum opinia publică poate fi manipulată şi deturnată spre un subiect care nu există.

Ieri, domnul Sebastian Lăzăroiu, consilier prezidenţial, cu rang de ministru şi cu salariu aferent, maşină, şofer şi secretară, ne-a dat pe blogary.ro un fel de ghicitoare. Ca un fel de cititor în stele, ne-a spus interpretarea lui despre unele sondaje nepublicate în presă şi, ca Mafalda, ce fel de tendinţe de evoluţie vede. Cum era şi firesc, media s-a repezit să comenteze, interpreteze şi supra-interpreteze predicţiile Mafaldei sociologice de la Cotroceni.

Discuţia pe fond, după părerea mea, trebuie să fie cu totul alta. Sebastian Lăzăroiu este, totuşi, un demnitar al statului român. Ce caută el pe post de diversionist, de Mafaldă, de prezicător în materie de scoruri şi partide? Nu pentru asta e plătit de statul român. Dacă vreţi să ştiţi atribuţiile Departamentului de Analiză Politică de la Cotroceni citiţi aici.

De la un consilier prezidenţial pentru probleme de analiză politică aşteptam cu totul alte opinii: de pildă, cum se raportează guvernarea la o populaţie din ce în ce mai nemulţumită, ce schimbări de structură sunt necesare în administraţia centrală, de ce România este izolată pe plan internaţional.

Temele astea mai grele însă nu intră în zona de preocupare a lui Lăzăroiu. El preferă să fie un mic diversionist, alimentându-ne cu teza „exploziei politice” a lui Dan Diaconescu şi a partidului său.

L-aş fi sfătuit, deşi e târziu, pe Sebi Lăzăroiu să înveţe ceva din altitudinea şi profesionalismul pe care le-au avut Iosif Boda, Zoe Petre sau Gheorghe Fulga. Niciunul dintre cei menţionaţi nu s-ar fi pretat a fi agenţi electorali într-o schemă ordinară cu personaje de nivelul lui Dan Diaconescu.

Are noroc Sebi Lăzăroiu că, spre deosebire de miniştri, împotriva lui nu se pot depune moţiuni simple în Parlament. „Moţiunea” va veni însă dinspre colegii din sociologie. Are şi prostituţia o limită….Du-te şi fă-te comentator la OTV, nu mânca banii statului degeaba!

Reclame

3 comentarii

Din categoria Uncategorized

3 răspunsuri la „Etica instituţiei prezidenţiale şi diversiunea OTV

  1. spedy

    Buna seara si uite caq-mi facui curaj sa intru in casa domniei voastre .Am a spune numai ca ,asa cum s-a mai verificat si-n 2009,cu astfel de gogosi de mahala, s-a reusit un scor ce nu a mai avut nevoie decat de una, sau doua inginerii IT si au asigurat niste procente parlamentare in spatele carora, se simt bine merci si de la adapostul acestora ,pot sa ignore pe fata o vointa populara vlaguita si stearpa.

  2. Florin Rosu

    Nu, ceilalti doi „ilustri” predecesori nu s-ar fi pretat intr-o schema cu Dan Diaconescu ci numai cu Ilici Ivanovici Iliescu. Citesc pe wiki despre cariera, „profesionalismul”, tovarasului Gheorghe Fulga: fiu al unui colonel de militie, proaspat absolvent de filozofie, si-a mancat timp de 4 ani painea ca sociolog la Tractorul Brasov, firma foarte puternica la ora actuala care concureaza cu Valtra, Case, John Deere, Deutz, Fendt poate si datorita contributiei pe care a adus-o „profesionistul nostru sociolog. Descoperindu-si vocatia dupa ’90 si-a continuat „activitatea” la Universitatea Transilvania. In perioada aceasta a avut suficient timp sa continue linia comunista, alaturi de „tatuca” FSN, care l-a procopsit cu diverse functii, printre care si cea de prefect si chiar ministru PDSR. In ’99 cand au iesit comunistii de la guvernare, trece „profesionistul” nostru in sfera privata, dar nu cum am fi tentati sa credem, ca ar fi cumparat actiuni la „Tractorul” Brasov si a continuat dezvoltarea fabricii , ci a devenit actionar si consilier pe probleme de dezvoltare bancara la Banca Romana de Scont. Va mai amintiti de teapa trasa romanilor de S.O. Vantu? Ei si incarcat de atata experienta si „profesonalism” financiar, omul a ajuns tot alaturi de dragul PDSR deputat, parlamentar, etc. Si o mai impinge cativa ani asa si iese la pensie cu o pensie din aia nesimtita, pe care cine sa o plateasaca? Romanii imprastiati in toate colturile lumii pentru a castiga un ban, ca in tara lui nu mai are unde. Si-i vom plati pensie „profesionistului” nostru si pentru cei 4 ani „munciti” la Tractorul, ca de’, tre sa fim mandri cu invetiile si imbunatatirile aduse procesului de productie de stimabilul tovaras. Ce se va intampla cu generatiile care vin din urma? Ce le oferim? Multa polemica si intriga. Vorbele nu tin nici de foame, nici de cald. Haideti sa punem osul la treaba, sa cream mediul favorbil dezvoltarii economice si in Romania. Sa nu mai fie unul care lucreaza, si 10 care-l controleaza. Avem asteptari macar de la politicienii mai tineri, si mai aes de la cei cu gandire de dreapta. Mult succes in activitate!

  3. Cu ceva timp in urma am fost injurat eficient pe blogul cu pricina. Doar incercasem sa imi spun o parere contrara valului care curge pe acolo. Cam acesta le este stilul. Si cam acestia sunt oamenii care se aduna pe acolo… Numai ca dl. Lazaroiu este platit din banii mei. Ca sa face, ce? Ghicitori???? Si unde?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s