11 proşti care n-au avut ce face

Publicăm lista lor. Ei se cheamă: Prigoană Vasile Silviu, Leşe Doru, Anghel Florin Serghei, Popoviciu Alin, Cionca Arghir Iustin, Niţu Adrian, Olar Corneliu, Spânu Marius, Novac Brânduşa, Mate Andras şi Ciohodaru Tudor. Ei cu toţii, împreună, deputaţi fiind, s-au gândit să subscrie şi să susţină un proiect al prelucrătorului de gunoaie Silviu Prigoană privind o reglementare a presei scrise şi a celei on-line. Ce analiză a legislaţiei europene? Ce studii comparative? Ce discuţie cu asociaţiile patronale sau de jurnalişti?

Domnul Prigoană s-a trezit într-o zi cu faţa la gunoi şi s-a gândit că face el un proiect de lege, care va pune ordine şi în presa scrisă şi pe internet. Vrei să ai ziar, trebuie să ai o „licenţă” de la CNA. Vrei să scoţi un ziar electronic cumva, acelaşi CNA ar trebui să-ţi elibereze o licenţă. Aşa a decretat domnul Prigoană cu faţa la gunoi.

Oamenii mai cu scaun la cap, inclusiv cei din PDL, au avut reacţii pe măsură. De la Raluca Turcan la Cezar Preda, dacă e să vorbim de lideri ai PDL şi până la comentariile preşedintelui CNA Răsvan Popescu, care a explicat că o asemenea reglementare nu e posibilă.

În principiu, eu nu sunt adversarul unor construcţii legislative care să privească presa. Mă interesează în mod special zona care se referă la transparenţa acţionariatului în mass-media, o eventuală legislaţie antitrust şi mecanisme de garantare legală a dreptului la replică. Ştiu însă că o asemenea legislaţie este sensibilă şi că ea ar trebui să fie produsul unei dezbateri, care se poartă inclusiv sau mai ales cu patronatele şi asociaţiile profesionale din media.

Ceea ce domnul Prigoană n-a înţeles. El crede că e ca la gunoi. Şi a mai găsit câţiva fraieri care să se asocieze unui demers pe cât de inoportun, pe atât de contraproductiv chiar pentru partidul din care ei fac parte. Că tot era vorba de libertatea presei, dacă era vreun dubiu că PDL vrea s-o sugrume, proiectul Prigoană e un fel de certificat.

M-am uitat şi pe lista de semnatari. Doru Leşe, deputat PDL de Maramureş, pe care l-am auzit azi la Realitatea Tv susţinând acest proiect, e un băiat bun. Numai că el are treabă cu gazul, unde a fost director, leagă greu subiectul de predicat şi, în general, nu prea ştie cam ce i se întâmplă în Parlament. Pe Alin Popoviciu, PDL-ist din Timişoara l-am „crescut”, până la un punct în istoria lui politică, dar văd că s-a prostit de cap şi, atunci când nu se ocupă de vrăjitoare şi reglementarea lor, are chef să se ocupe de presă. Singurul meu regret e că pe lista semnatarilor acestui proiect imbecil figurează şi Brânduşa Novac. L-o fi întrebat oare pe tatăl ei, marele ziarist Puiu Novac, ce părere are?

Reclame

11 comentarii

Din categoria Uncategorized

11 răspunsuri la „11 proşti care n-au avut ce face

 1. radu

  DOMNUL PRIGOANA NE CAM PRIGONESTE DIN CATE VAD. VISEAZA CAI VERZI PE PERETI.

 2. MARIN

  Este reactia fireasca a unui om care neavand stiinta desore existenta Codului Penal si a Codului de Procedura penala, coduri ce prin prevederile lor protejeaza individul vis-a-vis informatiile aparute in masss-media, incearca sa iasa in evidenta prin ceva ce nu este nici prioritar pentru societatea romaneasca si nici de actualitate.

 3. alex

  cat de mult v-a luat!!!da , ma rog!

 4. dora

  pentru ce spune el exista actiuni in justitie dar ce sa ceri de la un incult ajuns in parlament…?:((

 5. Carmen

  Cu este cu demisia din PNL daca Chereches este dat afara. Ai sau nu cuvint dle Mihalache ? mai astepti oare salariu de la Patriciu?

 6. Nu ma asteptam la domnul Ciuhodaru.In ceea ce-l priveste pe domnul Prigoana, isi pierde timpul cu porcarii in loc sa faca ceva serios, dar avand in vedere revenirea in PD-L era de asteptat sa-i bubuie mintea.

 7. dmihalache

  @carmen: am mai raspuns odata acestei intrebari „prietenesti”: n-am spus ca voi pleca din PNL daca Catalin Chereches va fi dat afara…am spus doar ca voi mai medita daca sa fiu sau nu membru in Organizatia PNL Maramures… Ceea ce voi face…Am timp destul…

 8. Un liberal deja optimist

  Ubicuitatea lui Prigoana pe la Tv ridica intrebarea daca nu a pierdut ve-un contract cu statul pe care vrea sa-l innoiasca. Problema e cine il mai in serios pe acest circar de doi lei?

 9. Cotizo

  Daca este adevarat ca Prigoana si-a facut primii bani din videoteci clandestine – cu voie de la tovarasi – pe vremea antedecembrista, de ce sa ne mai miram? Reflexul lui primar e sa supravietuiasca si asta implica sa se stie despre el doar atat cat are chef sa ne dezvaluie in emisiunile manelistice la care apare.

  • Cotizo

   Tudor Ciuhodaru este medic urgentist ca si mine – mi-este imposibil sa imi dau seama ce cauta intre PDL-isti, mai ales dupa ultimele lovituri date de acestia sistemului medical. Nu pot decat sa ma agnesc la dictonul latin: „quem deus vult perdere, dementat prius…”

 10. Pingback: 11 proşti care n-au avut ce face - Ziarul toateBlogurile.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s