Încă unul care n-a avut ce face…

Îl am în vedere pe colegul meu Ioan Ghişe, care a devenit din nou starletă, prin proiectul de lege pe care l-a propus privind reglementarea presei. După „iniţiativa Prigoană” şi a celorlalţi 10 care n-au avut ce face, care propunea ca CNA-ul să dea licenţe pentru presa scrisă, Ioan Ghişe vine cu un sistem „mai elaborat”: un Colegiu al ziariştilor, un carnet de ziarist şi alte prostii de genul acesta.

Consultantul şi inspiratorul lui Ghişe în acest demers „ca nuca-n perete” este un anumit Ion Ciochină, pe care văd că-l recomandă pe la posturile de televiziune ca un ziarist şi jurist de excepţie.

Stau să mă întreb: cât de naivi pot fi unii oameni? Ion Ciochină sau Jean, cum e cunoscut pe holurile Parlamentului, cu tot cu organizaţia lui fantomă numită „Asociaţia Jurnaliştilor Generaţia ’90”, umblă cu proiectul acesta în dinţi de vreo câţiva ani buni. Cum te prinde, cum te abordează pe tema asta, doar doar o pescui un fraier să-l asume şi să-l susţină. Dacă-mi amintesc bine, a încercat să mă „agaţe” şi pe mine în legislatura trecută, dar l-am trimis la plimbare cu mai multă sau mai puţină delicateţe. Nimeni nu mai ştie exact pe holurile Parlamentului pentru ce publicaţie lucrează Jean Ciochină, nici de ce e acreditat pe acolo. El e cu „proiectu”…

La nivelul de experienţă a lui Ioan Ghişe, n-am crezut însă că fix el va fi „peştele” care va cădea în plasa lui Ciochină. Mă aşteptam la băieţii ăştia mai tineri şi mai nerodaţi în ale politicii. Probabil însă că şi pasiunile sociologice îi joacă anumite feste colegului Ghişe. Preocupat excesiv de mecanismele de reglementare a grupurilor profesionale, cu care înţeleg că vrea să-şi dea doctoratul, s-o fi gândit că mai revoluţionează organizarea unei bresle: jurnaliştii.

Ceea ce însă nu-i pot ierta lui Ghişe, după aproape 20 de ani de activitate politică, este lipsa oricărui simţ al oportunităţii.

Într-un moment în care noi discutăm despre îngrădirea drepturilor şi libertăţilor individuale, pe care o încearcă regimul lui Traian Băsescu, în momentul în care în Strategia Naţională de Apărare scrie, negru pe alb, că se constituie vulnerabilităţi la adresa securităţii naţionale campaniile de presă, este cel puţin inoportun să propui o asemenea reglementare, oricât de frumos ar suna justificarea ei.

Acum, bătălia e între libertatea de expresie şi politica pumnului în gură, între democraţie şi tentaţia autoritarismului. Despre cum va fi reglementată sau se va autoreglementa presa avem vreme să discutăm altădată. Din păcate, prin demersul său, pe care eu nu-l cred nici făcut la comandă sau mânat de alte interese, Ioan Ghişe a dat unora prilejul să pună semnul de egalitate între putere şi opoziţie în ceea ce priveşte libertatea de expresie. În felul acesta ne-a făcut un mare deserviciu…

Reclame

5 comentarii

Din categoria Uncategorized

5 răspunsuri la „Încă unul care n-a avut ce face…

  1. Pingback: Încă unul care n-a avut ce face… - Ziarul toateBlogurile.ro

  2. atreides

    Si cine va impiedica sa-l dati afara din partid? Eu unul m-am cam saturat pana in gat de Ghise asta.

  3. mda..sunt unii oameni care vor sa faca si ei ceva insa se entuziasmeaza prea tare…eu ma gandeam ca cumde nu s-a luat si de bloggeri ca sunt si ei formatori de opinie…

  4. Ce nu a functionat in timpul guvernarii liberale:

    În timpul guvernării liberale, afacerile lui Relu Fenechiu au explodat pur şi simplu, ducându-l pe acesta la o avere oficială de cel puţin 20 de milioane de euro. Compania de construcţii FENE SRL şi-a triplat cifra de afaceri oficială de la an, iar Fenechiu a înfiinţat mai multe firme de construcţii care au primit contracte din partea statului. Multe dintre firmele înfiinţate de Fenechiu şi-au schimbat acţionariatul cu scurt timp înainte să primească contracte din partea statului.

    PNL a făcut greşeli economice imense în timpul guvernării sale, care au contribuit la situaţia în care se află România astăzi. La finalul mandatului de ministru al lui Varujan Vosganian deficitul bugetar a ajuns la 5,4% din PIB, ceea ce a determinat Comisia Europeană să declanşeze procedura de deficit excesiv, la începutul lui 2009. Vosganian a prognozat atât pentru bugetul pe 2008, cât şi în proiectul de buget întocmit de guvernul PNL pentru 2009 (neaprobat de Parlament) o rată a încasărilor la buget net superioară faţă de încasările finale. În acest context, şi cheltuielile bugetare prognozate au fost legate de încasările previzionate, ceea ce a accentuat deficitul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s