„CSM-Macovei”

Sunt chestiuni asupra cărora trebuie luate decizii tactice şi din acest punct de vedere am cerut amânarea„. Aşa a justificat liderul senatorilor pedişti, Cristian Rădulescu, fuga propriilor săi combatanţi în faţa opoziţiei şi încercarea de a bloca validarea legitimă a unui reprezentant al societăţii civile, rectorul Universităţii „Dimitrie Cantemir,” doamna Corina Dumitrescu, în calitatea de membru al Consiliului Superior al Magistraturii. Corina Dumitrescu a trecut de Comisia juridică a Senatului, a fost validată o dată de plenul Camerei superioare şi, ca atare, opoziţia la revalidarea ei nu avea nici un argument de fond sau procedural.

De fapt, episodul de astăzi ţine de bătălia pe care Traian Băsescu o poartă pentru a-şi asigura o majoritate confortabilă în CSM. Adică acolo unde se decid numirile de magistraţi, sancţiunile disciplinare, mutările etc. Miza e asta. Subordonarea organismului independent care ar trebui să administreze funcţionarea justiţiei. S-au derulat mai multe secvenţe, pentru că votul magistraţilor n-a dat majoritatea pe care Traian Băsescu şi Monica Macovei o doreau. Prin alegeri au intrat şi persoane inconfortabile puterii, precum judecătorul Dan Lupaşcu sau Lidia Bărbulescu, iar comisiile Senatului au propus oameni neasociaţi cu „gaşca Macovei”: Victor Alistar şi Corina Dumitrescu.

Clopoţelul a sunat la Cotroceni, pentru că în această arhitectură noul CSM n-ar mai fi fost „CSM-Macovei”, iar componenţa echilibrată ar fi garantat un anumit tip de conduită. Drept pentru care Băsescu ne-a spus din capul locului că are probleme cu alegerea Consiliului Superior al Magistraturii, PD-ul a sesizat Curtea Constituţională, iar aceasta, slugă bună, aşa cum ne-a obişnuit în ultimul timp, a decis că hotărârea Senatului privind validarea CSM este neconstituţională. Sigur, după decizie s-au născut o serie întreagă de întrebări, că băieţii vroiau să-i radă doar pe unii, nu pe toţi, nu pe oamenii lor. Ce ne facem? Că pe hotărârea Senatului privind validarea membrilor CSM erau toţi, nu doar unii. Prilej de ample dezbateri juridico-politice.

Una peste alta, bătălia pentru majoritatea în CSM se poartă încă. Regimul Băsescu pare ferm determinat să pună piciorul politic pe grumazul justiţiei. CSM trebuie să devină „CSM-Macovei”, cu „cei trei muşchetari” plasaţi de ea acolo. Se ştiu ei care sunt. Şi noi.

Reclame

4 comentarii

Din categoria Uncategorized

4 răspunsuri la „„CSM-Macovei”

  1. Pingback: Dan Mihalache: „CSM-Macovei” « Blogul galben al lui Gondolin

  2. berenger

    asta intra in categoria minciunilor prin omisiune: spune, bre, odata clar lupascu si barbuleasca au candidat pentru al doilea mandat, iar alistar a fost declarat deja incompatibil si nu putea candida la o functie publica. chiar si corina are probleme cu incompatibilitatea. n-are decat sa renunte la functia de rector. asa ca, inainte de a o da inainte cu gasca macovei si gasca ne-macovei, ar fi bine sa troneze legea. chiar nu gasesc pesedeii decat dalmatieni din astia? si ne mai miram apoi ca pedeleii va executa asa…

  3. Pai cu cine altcineva sa ramana tara asta? mai e cineva ca boc? cine il asculta mai bine pe Base decat Boc?

  4. Un liberal deja optimist

    @bereger,
    Tie nu-ti vine sa vomiti dupa ce scrii prostiile astea?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s