Am citit astăzi un comentariu halucinant al lui Cristian Câmpeanu în România liberă. El se cheamă „Băsescu trebuie să schimbe rezultatul alegerilor” iar acolo se scrie negru pe alb, ceea ce n-aș fi crezut că este posibil la 20 de ani după Revoluția din 1989, că „Băsescu nu numai că poate, dar are chiar datoria de a se opune unui astfel de deznodământ, chiar dacă acest lucru ar însemna să se opună rezultatului unui proces democratic. Când democraţia intră în conflict cu drepturile şi libertăţile individuale, cu egalitatea în faţa legii şi, deci, cu statul de drept, atunci democraţia eşuează de la funcţia ei fundamentală şi devine ilegitimă.”
Aș fi tratat poate acest comentariu într-o manieră comică, a unui propagandist inabil care se exprimă mai gregar, dacă nu aș fi constatat însă că prin asemenea intervenții în spațiul public se construiește încet încet fundamentul ideologic pentru respingerea votului popular din 9 decembrie.
Acest fundament ideologic are câteva componente, anume că: unii ar fi cu Europa și America, alții împotrivă, unii ar fi cu statul de drept și alții împotrivă și că acest aliniament de luptă legitimează orice fel de metode pentru menținerea la putere a lui Băsescu și a PD-ului, inclusiv o lovitură de stat dată în formă paraconstituțională. În ce constă această lovitură de stat? Băsescu ne spune deja că nu va recunoaște rezultatul alegerilor și va numi un premier într-un „interes național” nedefinit, dar nu unul propus de voința politică a unei majorități clare în Parlament.
Nebunia pare maximă. Iată cum oameni care ne explicau cum e cu democrația și statul de drept, astăzi argumentează că n-ar trebui ținut cont de niciun fel de vot popular. Repet, este de-a dreptul halucinant. Până și comuniștii respectau un minim de aparențe de legalitate și legitimitate. Nicolae Ceaușescu, în fața Tribunalului Militar Excepțional, repeta într-una că el „nu răspunde decât în fața Marii Adunări Naționale.”
Noua ideologie băsistă, propagată de scribi mai mult sau mai puțin înzestrați intelectual, precum Cristian Câmpeanu, are tupeul să afirme că nu contează cine și cum votează, că Băsescu va schimba rezultatul alegerilor. Se construiește astăzi practic justificarea pentru un regim autoritar care ar trebui instalat după decembrie.
Alo, domnul Barosso, doamna Reding, domnilor ambasadori, se aude? Place?
Cum poate fi numită „democrația” care nu respectă votul popular? Or mai fi oare locuri la Spitalul 9, că se anunță pacienți din belșug?
Sunt ani buni de cand democratia a luato la vale lasand locul puterii banului.Acest lucru ce intampla nu numai in Romania ci in toate tarile lumii.Cuvantul democratie e scos in fata doar pentru a acoperi interesele marsave ale celor care detin puterea financiara a lumii putere castigata prin aplicarea legilor mafiote………….