Final de drum

Am decis astazi sa renunt la calitatea de presedinte/sef al Departamentului de Sinteza si Comunicare Publica al Partidului Social Democrat. Totodata, am decis sa renunt si la calitatea de membru al Consiliului National si de membru al Organizatiei PSD Maramures, filiala Viseu de Sus.

Nu este o optiune usoara, tinand cont de faptul ca ultimii opt ani i-am petrecut muncind efectiv pentru acest partid, in calitate de consilier, analist politic, deputat, europarlamentar. Sunt cateva mii de pagini (si orele de munca aferente) prin care sper ca am contribuit la modernizarea doctrinara a stangii romanesti, la conectarea ei cu social democratia europeana. Au fost ani frumosi, a fost o experienta interesanta, cu multe impliniri dar si cu multe dezamagiri si sperante inselate. Probabil ca zona cea  mai delicata a politicii romanesti ramane cea a caracterelor…

Ar fi poate multe de spus despre cum a evoluat partidul din 2001 si pana acum. Daca schimbarea lui a fost una in bine, pe masura asteptarilor si ideilor noastre. Poate alta data, poate intr-o carte care sa surprinda directiile de evolutie (sau involutie) a politicii romanesti din ultimii ani…

Deocamdata, proiectele mele personale nu mai sunt  compatibile cu calitatea de membru al PSD. Vreau ca aceasta despartire sa fie una discreta, nu un divort in stil italian, asa cum ne-au obisnuit politicienii, mai ales ca sunt multi oameni in PSD pe care ii stimez si la a caror prietenie tin.

14 comentarii

Din categoria Uncategorized

14 răspunsuri la „Final de drum

  1. Darius

    Mă gândesc de 5 minute dar nu reuşesc să formulez nici măcar o propoziţie. Pot să-ţi spun doar că sunt foarte trist.

  2. Sinstemul a infrant!
    Regret

  3. vulpea...,.,

    imi pare rau ca scriu un mesaj contra psd la dumneavoastra pe blog dar de 4 ani incerc sa demonstrez ceva si nu sunt bagat in seama de autoritati .Sincer cred ca ati luat hotararea buna(cu asemenea conducere nu se poate face nimic bun).normal in zilele acestea traficul pe blog creste ,deci scuze inca o data:
    S.O.S Coruptia – o campanie impotriva PSD
    Acest slogan se potriveste cel mai bine pentru PSD SATU MARE ,dar deoarece chiar acum a fost Geoana la ei la muls se pare ca se potriveste de fapt pentru PSD.Incep cei din PSD sa vada ca nu mai merge cu santajul si coruptia are picioare scurte ,deci Coruptia este in pericol.

  4. CHE companero Dan Mihalache te saluta UNGURU. Uneori poate ca un sfirsit este un nou inceput pentru ceva ,nu dispera ,s-ar putea ca miine sa fie mai bine sau poate mai rau?Companero Dan Mihalache te saluta UNGURU.

  5. ancaf

    te felicit pentru decizia luata. bafta in continuare!

  6. citind stirea despre demisia ta am inteles de fapt ce ai incercat tu sa-mi dai de inteles marti. sper ca ai luat decizia cea mai buna pentru tine…la orice alt partid vei merge iti doresc bafta si sper ca ne vom auzi si vedea in continuare!

  7. Amazonul

    Intotdeauna un final de drum e un nou inceput.

  8. doru

    drum bun si cale batuta. oricum esti un oportunist si-o sa te orientezi spre cei care pot sa-ti furnizeze cele mai mari castiguri materiale personale.

    tu n-ai contribuit cu nimic la modernizarea stangii. n-ai facut decat sa incurajezi ramanerea in trecutul plin de baroni, in care cel care are bani dicteaza, iar ceilalti se supun.

    @ restul comentatorilor – nu fiti tristi, soiul rau nu piere asa repede. asta nu poate trai fara activitate de-asta care sa-i umple buzunarele.

  9. Gutzerul de Podu Rosh

    @doru
    Da si argumente cand spui chestii de astea, eventual si termeni de comparatie cand vorbesti de modernizatorii stangii. Care sunt aia? Cele bune si multa sanatate.

  10. „Am decis astazi sa renunt la calitatea de presedinte/sef al Departamentului de Sinteza si Comunicare Publica al Partidului Social Democrat. Totodata, am decis sa renunt si la calitatea de membru al Consiliului National si de membru al Organizatiei PSD Maramures, filiala Viseu de Sus.”

    felicitari, inseamna ca te-ai decis sa si muncesti ceva ca tot omul. ne poti dezvalui ce?

  11. Imi pare rau, dar te inteleg foarte bine! Parca in partid nu mai sunt cautati oamenii de valoare si adevaratii profesionisti. Sper ca totusi sa se schimbe cate ceva.

  12. Cathy

    In vara lui 2007 am participat la un training pentru alegerile europene organizat de Partidul Socialist austriac. Eram pentru prima data in prezenta unui numar mare de europarlamentari, la care priveam precum o scolarita, cu foarte mare speranta si dorinta de a invata, de a castiga un plus de cunoastere si ca rezultat, de „imbogatire” personala. Doi dintre ei mi-au castigat respectul si simpatia intantaneu: Dan Mihalache si Radu Podgorean. Am apreciat la dvs., domnule Dan Mihalache, siguranta de sine provenita din cunoastere si experienta, dar si din auto-cunoastere. Am admirat atunci, asa cum am facut-o si in intalnirile ulterioare, caracterul, spiritul dvs. critic, ironia fina de care doar putini sunt capabili si mai ales verticalitatea. Realizez ca si acest gest al dvs. este un gest de verticalitate. Si ma inclin in fata lui. Cu tot respectul. Mult succes pe mai departe!

  13. cazza

    citind postul tau, draga Dane, ma incearca sentimente amestecate de tristete si de speranta. sunt convins ca trecerea ta prin PSD a fost o experienta initiatica.
    de aceea cred ca iti pot ura cu convingere succes in ceea ce vei face de acum incolo.
    ca auzim de bine!!!
    CC

  14. O decizie inteleapta , la timpul potrivit.Felicitari !

Lasă un comentariu